Dit zijn de Leukste Plekken om te Schaatsen in Londen! || The London Tester

Dit zijn de Leukste Plekken om te Schaatsen in Londen!

Naast alle leuke kerstmarkten en winterevenementen die er allemaal in Londen te vinden zijn, is er nog een activiteit die in de stad erg populair is in de winter: schaatsen bij een van de pop-up ijsbanen (in het Engels ice rinks genoemd). 

Ze zijn door de hele stad te vinden, vaak op unieke locaties, en in deze blog laten we een compleet overzicht aan je zien. 

Vanaf begin november tot in januari kun je op diverse winterfestivals en rondom enkele van de belangrijke bezienswaardigheden in Londen sfeervolle ijsbanen vinden. Er is feestelijke muziek, vaak zijn er stalletjes met eten en het is dan ook leuk om ze te bezoeken zonder dat je zelf misschien van plan bent om op het ijs te gaan. 

Maar mocht je toch een rondje willen doen (en die Britten laten zien hoe je écht moet schaatsen); bij de meeste banen zit in de prijs van je entree ook schaatshuur inbegrepen, dus neem voor de zekerheid je dikke sokken mee, voor het geval dat. 

Veel plezier!

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

SCHAATSBANEN IN LONDEN

Dit zijn de Leukste Plekken om te Schaatsen in Londen! || The London Tester

Tower of London Ice Rink

Een van de meest iconische ijsbanen in Londen vind je aan de voet van de ingang van de Tower of London. Het is de enige baan waar Nick en ik ook zelf een flink aantal rondjes gedraaid hebben, toen we hier uitgenodigd werden door de mensen van de Royal Historic Palaces, een onafhankelijke instelling die enkele van de onbezette koninklijke paleizen van het Verenigd Koninkrijk beheert. 

De baan ligt in de opgedroogde slotgracht van het kasteel en vanaf de baan heb je mooi uitzicht op de oude vestigingsmuren, die met lichtprojecties beschenen worden. In de verte zie je het moderne gebouw The Shard (het puntige gebouw), die ‘s avonds ook prachtig verlicht is. Aan de rand van de ijsbaan kun je versnaperingen krijgen en kijken naar alle schaatsers (voor alleen kijken hoef je niet te betalen). 

Voor de kids zijn er speciale pinguïn-schaatshulpen te huur (5 pond). Het ijs is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Je kunt online kaartjes reserveren (aan te raden!), waarmee je 45 minuten op het ijs mag, schaatshuur is inclusief je kaartje. Zorg dat je ruim op tijd komt om schaatsen te passen en kleed je lekker warm aan. Er zijn toiletten en je kunt kluisjes huren waar je tassen en dergelijke in kwijt kan.    

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Locatie: Tower of London

Adres: St Katharine’s & Wapping, London EC3N 4AB

Metrohalte: Tower Hill 

Prijzen: Volwassenen £15.00, Kinderen (3-12) £10.50 en Familie Ticket (1 volwassene met 3 kinderen of 2 volwassenen met 2 kinderen) £45.00. Er is 10% korting voor groepen van 10 personen of meer. 

Tijden: Maandag tot Vrijdag van 11:00 tot 21:00 en in het weekend van 10:00 tot 21:00 (vanaf half december dagelijks van 10:00 tot 21:00). Houdt er rekening mee dat er door de week tussen 11:00 en 15:00 ook schoolklassen op het ijs aanwezig kunnen zijn. 

LEES ONS VERSLAG VAN SCHAATSEN BIJ DE TOWER OF LONDON >>


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.


Winter Wonderland Ice Rink

Bij Winter Wonderland vind je de grootste open-air schaatsbaan in het Verenigd Koninkrijk. Hier schaats je om de Victoriaanse muziektent heen, onder een zee van meer dan 100.000 lichtjes.

Na afloop kun je op dit winterfestival genieten van een gezellige kerstmarkt en vele kermisattracties. Er is overal live muziek en je kunt er bij de vele stalletjes lekker eten of een mulled wine of mulled cider drinken. 

Er zijn een beperkt aantal penguïn-schaatshulpen te huur voor 5 pond, je kunt deze niet reserveren dus wees er vroeg bij. Er is een ruimte om je jas en tas achter te laten voor 1 pond per item.

Locatie: Hyde Park

Adres: Hyde Park, London W2

Metrohalte: Victoria, Knightsbridge, Green Park of Hyde Park Corner

Prijzen: Er zijn drie categorieën aan tickets te koop: off-peak (buiten de ‘spits’), standaard en peak (duurste tickets). Ze variëren van £9.50-£15.50 (volwassenen), £7.50-£10.50 (kinderen), £30-£42 (familie). Schaatshuur is inbegrepen bij de ticketprijs. 

Tijden: De schaatssessies zijn elk uur, op het hele uur tussen 10:00 en 21:00. Elke sessie duurt 50 minuten, maar kom ruim op tijd om je schaatsen aan te trekken. 

LEES ONS VERSLAG VAN WINTER WONDERLAND >>

Winter Wonderland Hyde Park: Londen Kerstmarkt & Kermis || The London Tester

Hampton Court Palace Ice Rink

Dit is een ijsbaan geschikt voor Royalty, zo vlakbij het 16e-eeuwse paleis van Henry VIII. Vooral in de avond is deze baan prachtig met verlichting op de gebouwen en gezellige eetstalletjes. Romantisch ook! 

Neem een warm drankje bij de Ice Rink Cafe Bar, of zelfs een soepje of echte Engelse hot pie. Natuurlijk is er bij de baan ook een hoekje om naar de schaatsende mensen te kijken. 

Vergeet zeker ook geen bezoek aan het paleis zelf te brengen, dat tijdens de feestdagen vele bijzondere, thematische evenementen heeft. Zo stap je echt even terug de tijd in en heb je een erg leuk uitstapje voor een dag net uit het centrum van Londen (35 minuten vanaf Waterloo Station). 

Adres: Molesey, East Molesey KT8 9AU

Trein: Hampton Court Station (National Rail)

Prijzen: Volwassenen £15.00, Kinderen (3-12) £10.50 en Familie Ticket (1 volwassene met 3 kinderen of 2 volwassenen met 2 kinderen) £45.00. Er is 10% korting voor groepen van 10 personen of meer. 

Tijden: Dagelijks (behalve kerstdag) geopend tussen 10:00 en 21:00 (kan op sommige dagen iets variëren, check de site). Schaatssessies beginnen op elk heel uur en duren 45 minuten. Kom op tijd om je schaatsen (inclusief in de prijs) aan te trekken. Er zijn voor 5 pond zogenaamde skate-aids te huur als je nog niet zo goed in schaatsen bent.

LEES ONS VERSLAG VAN EEN BEZOEK AAN HAMPTON COURT PALACE >>

Hampton Court Palace Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester

Natural History Museum Ice Rink

Een van de klassiekers in Londen is elk jaar de ijsbaan pal naast het iconische gebouw van het Natural History Museum. Met prachtige kerstverlichting, leuke eetstalletjes en een enorme kerstboom dwars door het ijs (natuurlijk met een hekje eromheen – er wordt gelet op de ‘health and safety’ waar je ook maar gaat in Engeland!) is dit toch wel echt wat je je bij een klassieke ijsbaan in Londen zult voorstellen.

Bij deze ijsbaan is er ook een overdekte Café Bar te vinden en ze hebben een balkon vanaf waar je naar alle schaatspret kunt kijken. Met een gratis museum naast de deur is dit toch wel een hele leuke besteding van een bezoekje aan de wijk Kensington in West-Londen! Ze hebben soms ook ‘s avonds live muziek, dus kijk ook zeker even op de evenementenkalender op hun site voor meer informatie.

Locatie: Natural History Museum

Adres: Cromwell Rd, South Kensington, London SW7 5BD

Metrohalte: South Kensington

Prijzen: Vanaf £12.65 (volwassenen), £8.80 (kinderen) £39.60 families tijdens de off-peak sessies. Hier komen nog transactiekosten bij.

Tijden: Diverse schaatstijden tussen 10:00 en 22:00. Gesloten op 25 December. 

Niet Te Missen Bezienswaardigheden Londen - Gratis te Doen! || The London Tester

Skylight Rooftop IJsbaan

We schreven al eerder over het dakterras van SKYLIGHT in de Tobacco Docks in Oost-Londen, maar in de Winter gebeurt hier ook van alles. Zo kun je hier onder andere schaatsen op de enige rooftop-ijsbaan in heel Europa, kun je ijshockey spelen of gezellig samen in een van de hippe iglo’s of berghutten een avondje gezellig borrelen.

Geniet van winterse cocktails, bier en cider of ga voor de klassieke glühwein (mulled wine).

Locatie: Skylight – Rooftop Bar

Adres: Tobacco Dock, Pennington St entrance, St Katharine’s & Wapping, London E1W 2SF

Metrohalte: Shadwell

Prijzen: Entree is gratis, je kunt schaatsen voor £12 voor 45 minuten (schaatshuur inclusief), je kunt helaas niet van tevoren reserveren. De iglo’s zijn £90-£180 afhankelijk van de dag en tijd, je moet hier wel voor reserveren. 

Tijden: Skylight is tussen 17:00 en 23:00 open op vrijdag, zaterdag en zondag. 

LEES ONZE UITGEBREIDE REVIEW VAN SKYLIGHT >>

Skylight Londen: Rooftop Bar bij Tobacco Docks Wapping || The London Tester

Somerset House Ice Rink

Een van de meest chique ijsbanen in Londen vind je op de 18e-eeuwse binnenplaats (de Edmond J. Safra Fountain Court) van het Somerset House. Ooit is deze baan begonnen als tijdelijke schaatsbaan in Londen, maar tegenwoordig is het een jaarlijks terugkerend fenomeen en is de baan inmiddels 900 vierkante meter. Het gebouw zelf heeft in het verleden dienst gedaan als paleis en belastingkantoor en is nu een bijzonder kunstcentrum. 

Deze schaatsbaan is daarom ook, vaak in samenwerking met luxe warenhuis Fortnum and Mason, net even wat kunstzinniger als de overige, meer traditionele ijsbanen in de stad. Zo is er elk jaar een wisselend kunstwerk op de baan te vinden, zijn er hippe bars en eettentjes te vinden, zoals de Fortnum’s Lodge, en houden ze zogenaamde ‘Skate Lates’ (avonden met DJs en live muziek) en ‘Skate Extras’ (speciale pakketten met lekkere hapjes en drankjes).

Locatie: Somerset House

Adres: Strand, London WC2R 1LA

Metrohalte: Temple

Prijzen: Tickets zijn £11 (volwassenen) en £8.50 (kinderen). Er zijn per bestelling eenmalige transactiekosten van £2.95. Er is 10% korting voor families (2 volwassenen en 2 kinderen of 1 volwassene en 3 kinderen).

Tijden: Sessies zijn op het hele uur voor 45 minuten tussen 10:00 en 21:00 (op bepaalde dagen ook om 22:00). 

Dit zijn de Leukste Plekken om te Schaatsen in Londen! || The London Tester

Queen’s House Ice Rink Greenwich

Ze promoten zich als de ‘enige openlucht schaatsbaan in Zuid Londen’, maar de echte aantrekkingskracht is natuurlijk het feit dat de baan voor het prachtige Queen’s House in de wijk Greenwich ligt. Je hebt hierdoor mooi uitzicht op de de rivier de Themas en het Greenwich Royal Park.

Schaatsen op een UNESCO Werelderfgoed locatie, wie wil dat nou niet? Er zijn naast de schaatsbaan kraampjes waar je mulled wine, thee, koffie en lekkere snacks kunt krijgen.

Locatie: Queen’s House 

Adres: Romney Road, SE10 9NF in Greenwich

Trein: Neem de DLR naar de halte “Cutty Sark for Maritime Greenwich DLR Station”. Je kunt met je Oyster Card in de DLR (vergeet niet uit te checken bij de paaltjes, er zijn geen poortjes als je uitstapt zoals bij de normale metro). 

Prijzen: Volwassenen £16 (peak) £13.50 (off-peak), Kinderen (3-15) £8 (peak) £6.75 (off-peak). Prijzen inclusief schaatshuur. Je kunt penguin schaatshulp huren voor £5 per stuk. 

Tijden: De baan is dagelijks open van 10:00 tot 20:00. Schaatstijden beginnen prompt op elk heel uur. Elke sessie duurt 45 minuten. Gesloten op Kerstdag! 

LEES MEER OVER WAT JE KUNT DOEN IN DE WIJK GREENWICH >>

DE LEUKSTE WIJKEN IN LONDEN

Wil je weten welke leuke wijken in Londen de moeite zijn om te bezoeken? The Londen Tester wijst je graag in de goede richting.

Overige Schaatsbanen

Wil je buiten het winterseizoen ook nog schaatsen in Londen? Dan moet je op de volgende plekken zijn:

Alexandra Palace – www.alexandrapalace.com >>

Lee Valley Ice Center – www.visitleevalley.org.uk >>

Ice Skate Vauxhall – www.iceskatevauxhall.co.uk >>

Streatham Ice And Leisure Centre – www.better.org.uk >>

Ik hoop dat je iets aan deze lijst met schaatsbanen in Londen hebt! Alvast veel plezier deze winter!

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

THE LONDON TESTER HOTSPOTS

Ontdek de leukste plekken in Londen waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen tot je er bij neervalt, of even heerlijk kunt relaxen.

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.