Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London!


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 32979 in /home/customer/www/thelondontester.com/public_html/wp-content/plugins/thirstyaffiliates-pro/Models/Autolinker.php on line 308

Ga jij deze winter kerst in Londen vieren en zoek je nog naar iets leuks om te doen, behalve de kerstmarktjes aflopen en lekker eten? Dan hebben wij iets leuks: je kunt namelijk gaan schaatsen onder The Tower of London. 

Toen wij de uitnodiging in onze inbox kregen om te gaan schaatsen op de nieuwe schaatsbaan onder de Tower of London, begonnen onze Hollandse harten toch wel een beetje sneller te kloppen!

De laatste keer dat wij op het ijs stonden kunnen we ons al bijna niet meer herinneren, dus hoog tijd om de schaatsen uit het vet te halen en weer eens ouderwets gezellig een paar rondjes te maken.

Schaats je gezellig met ons mee?

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

NAAR LONDEN MET KERST? LEKKER SCHAATSEN!

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Tower of London

We zijn dit jaar al wat vaker bij de Tower of London geweest (en kunnen een bezoek dan ook zeker aanraden!), maar voor deze attractie hoef je niet eens de dikke muren van het kasteel in, je kunt namelijk aan de voet van de ingang van de Tower of London de schaatsbaan makkelijk betreden. 

Als je vanaf station Tower Hill komt (de metrolijnen District en Circle komen hier), dan zie je het kasteel al gelijk voor je neus liggen en hoef je er alleen nog maar even omheen te lopen tot je bij de grote ingang met de leeuwenbeelden komt. 


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Ingang van de Schaatsbaan

De poort die je op de foto hierboven ziet leidt naar de ingang van het kasteel, maar voor de schaatsbaan hoef je hier niet in. Je gaat de ijzeren trap aan de linkerkant gewoon af en dan kijk je zo uit over de baan, die rond de 1040 vierkante meter groot is.

Als toeschouwer kun je hier prima gratis kijken, maar houdt er rekening mee dat dit wel buiten is. Het binnengedeelte & bar is voor betalende bezoekers. 

Kaartjes voor het schaatsen kun je online of aan de kassa ter plekke kopen, waarbij online boeken natuurlijk veel wachttijd scheelt en je zeker plek hebt. Alle gegevens hiervoor vind je onderaan dit artikel!

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

Schaatsen met Pinguins

Toen wij er waren, was de baan nog niet officieel geopend voor het publiek en was het dus lekker rustig, maar ik kan me voorstellen dat de baan vanaf nu behoorlijk drukker is!

Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat er van maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 15:00 uur een schoolgroep op het ijs aanwezig kan zijn, met maximaal 60 kinderen per sessie.

Vanwege de drukte is er op het ijs dan ook een duidelijke schaatsrichting aangegeven, maar als je een goede schaatser bent en niet de rand of een van ‘Skate Aids’ in de vorm van een schattige penguin nodig hebt, dan kan je misschien beter een beetje meer naar het midden van de baan je rondjes maken.

De penguins stonden bij ons gewoon overal op het ijs, maar ik heb begrepen dat je deze normaal gesproken moet bijboeken voor 5 pond (alleen cash). Je kunt ze niet van tevoren boeken alleen, dus als je er echt eentje nodig hebt, dan moet je er op tijd bijzijn op de dag zelf.

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester
Nien en Nick maken vrienden..

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester
Het glorieuze moment dat je er achter komt dat je het schaatsen nog niet verleerd bent

Christmas Carols

Nou weet ik niet wat ik nog meer allemaal over een ijsbaan kan zeggen, je snapt denk ik wel een beetje wat hier allemaal gebeurd. Het enige dat ik erover kan zeggen is dat het gezellig is, er leuke kerst- en popmuziek speelt, dat het ijs best goed was en dat het uitzicht op de Tower of London en de Shard in de verder natuurlijk wel heel bijzonder is! 

Ik vond het echt een superleuke ervaring en als je tijd overhebt bij je bezoek aan Londen, dan kan ik het zeker aanraden even gezellig te gaan schaatsen. 

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

Vaak Gestelde Vragen

Zijn er toiletten? Ja

Is er toegang voor mensen in rolstoelJa. Eventuele verzorgers mogen gratis mee op de ijsbaan. 

Mag je eten en drinken meenemen? Nee. Er is een cafe waar je warme, fris en alcoholische dranken kunt kopen. Er is ook eten te koop, maar reken wel op flinke prijzen. 

Kan ik parkeren bij de ijsbaan? Nee. De dichtstbijzijnde bus- en parkeergarage bevindt zich op Lower Thames Street en is 2 minuten lopen van de hoofdingang. De parkeerplaats heeft zowel een lift als een trap. 

Mag mijn tas mee op het ijs? Nee. Er is een garderobe die 2 pond kost per item. 

Hoe krijg ik zo’n penguin? Ze kosten 5 pond per stuk (alleen cash) en je kunt ze niet van tevoren reserveren. 

Hoe oud moet je zijn om de baan op te mogen? Minimaal 3 jaar. Onder de 10 met minstens één volwassen begeleider op het ijs en onder de 12 met minstens één volwassen begeleider die toekijkt vanaf de kant.  

Hoe lang mag je schaatsen? Voor elk ticket mag je 45 minuten op het ijs en elke sessie begint op het hele uur. 

Kan ik mijn eigen schaatsen meenemen? Ja, maar je krijgt geen korting hiervoor. 

Welke maat schaatsen zijn er? Britse maat J8 tot maat 14. Zie hieronder een tabelletje met de omrekening naar Nederlandse (Europese) maten. Voor het gemak heb ik de meeste halve maten even weggelaten:

Britse MaatNL Maat
J8 27
J928
J1029
J1130
J1231
J1332
133
234
335
3.536
437
538
639
740
7.541
842
943
1044
1145
1246
1347
1448

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester
Samen met mijn blogger vriendin Roma (van de blog Roaming Required, die ook veel over Londen schrijft, dus zeker even checken!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Schaatsen & Naar Londen met Kerst

Tower of London

Adres – Tower of London, St Katharine’s & Wapping, EC3N 4AB

Website – Check de website van de Tower of London ijsbaan (Ice Rink) op toweroflondonicerink.co.uk

Social Media FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

Openingstijden – De ijsbaan is open vanaf de tweede week van november en blijft acht weken lang open! LET EROP DAT DE SCHAATSBAAN OP EERSTE KERSTDAG GESLOTEN IS.

Maandag tot Vrijdag van 11:00 tot 21:00 en in het weekend van 10:00 tot 21:00, vanaf half december zijn ze elke dag vanaf 10 uur open (laatste sessies om 20:00)

Entreeprijs – Rond de £15 (Volwassenen), £10.50 (Kids 3-12). Alle kinderen onder de 10 moeten een betalende volwassene bij zich hebben op het ijs. Er zijn ook familie tickets: £45.00 (1 Volwassene + 3 Kinderen OF 2 Volwassenen + 2 Kinderen)

De prijs is inclusief huurschaatsen (er is geen korting als je je eigen schaatsen meeneemt). Per ticket mag je 45 minuten op het ijs, sessie starten elk heel uur. Kom ongeveer 30 minuten voordat je het ijs op moet al naar de baan om je schaatsen te passen. 

Toegankelijkheid – Wij kwamen bij de schaatsbaan via een grote ijzeren trap, maar er is een aparte ingang voor rolstoelgebruikers tijdens de openingsuren van de Tower of London. Let op dat er geen apart invalidetoilet is bij de schaatsbaan (wel overige toiletten).

Bereikbaarheid – Metrohalte Tower Hill of DLR naar Tower Gateway

Disclaimer: Wij waren op uitnodiging van The Historic Royal Palaces bij de feestelijke opening van deze schaatsbaan in Londen. Alle foto’s en meningen in dit artikel zijn 100% van onszelf. 

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van de Tower of London zijn onder andere Tower Bridge en een Cruise over de Thames.

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

Voor het schaatsen de Tower of London bezoeken? 

Wij zijn partners van de officiële Visit Britain shop en daar kun je het volgende ticket met korting van tevoren reserveren:

  • Tower of London Tickets
    • EUR €31,50(Volwassene 16+) of EUR €15 (Kinderen 5-15). Kids onder de 5 jaar zijn gratis. Met 60+ of studentenkaart betaal je EUR €24,50. Een familieticket is EUR €80 (2 volwassenen + 3 kinderen of 1 volwassene + 4 kinderen)
  • MP3 tour – City en Tower of London
    • EUR €6,00 

De Tower of London kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

Op zoek naar meer tips voor Londen in de winter? Bekijk dan deze handige artikelen:

LEES ONZE REVIEW

Bezoek de Tower of London en Ontbijt met de Raven! || The London Tester

BEWAAR OP PINTEREST:

Naar Londen met Kerst? Ga Zeker Schaatsen bij de Tower of London! || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.