De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, gebruiken we in Londen voor het Openbaar Vervoer de zogenaamde “Oyster Card”. Maar wist je dat je ook voor je vertrek een London Visitor Oyster Card kunt kopen? Wat zijn de verschillen en is het de moeite waard? Lees verder voor de antwoorden. 

In ons artikel over de Oyster Card in Londen schreven we al dat deze kaart haast onmisbaar is als je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer in de stad. We geven je hier ook superveel tips over het gebruik van de Oyster Card en het besparen van geld. Het ter plekke kopen van een dagkaart voor Londen raden we hoe dan ook sterk af.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

WAT IS DE LONDON VISITOR OYSTER CARD?

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

Oyster Card vs Visitor Oyster Card: De Verschillen

De Visitor Oyster Card is bedoeld voor mensen die Londen bezoeken en alleen te verkrijgen in het buitenland.

 • De kaart kost 5 pond (niet terug te krijgen) + verzendkosten.
 • Je krijgt extra kortingen met deze kaart (zie verder naar beneden voor meer informatie hierover)
 • Het is niet mogelijk er een Travel Card (voor bijvoorbeeld 1 week vrij reizen) op te zetten, maar de kans is klein dat je deze überhaupt zult gebruiken bij een kort bezoek.
 • Je hoeft niet in de rij op het vliegveld om nog een Oyster Card te kopen, wat wel zo makkelijk is!

De ‘gewone’ Oyster Card is voor iedereen, zowel locals als toeristen.

 • Je kunt deze kaart overal in Londen kopen bij een loket, automaat of bij de news agency’s.
 • Met deze kaart krijg je geen extra kortingen
 • De kaart kost 5 pond, maar deze krijg je terug als je de kaart weer inlevert.
 • Op deze kaart kun je een Travel Card of andere abonnementen zetten.
 • Je zult ter plekke de kaart moeten kopen, op het vliegveld kan het druk bij de automaten/loketten zijn.

Beide kaarten kun je op bijna elk vervoerstype in de stad gebruiken, dus daar zit het verschil niet in.

Iedere persoon moet een eigen Oyster Card hebben.

Kinderen onder de 11 jaar reizen gratis, zij kunnen geen Oyster Card gebruiken en gaan gewoon met jou mee door de poortjes. TIP: neem de brede poortjes, dan wordt je kind niet per ongeluk geplet. Wel zo fijn.

KOOP JE VISITOR OYSTER CARD IN DE VISIT BRITAIN SHOP >>

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

Oyster Visitor Card Balance: Hoe te Checken

Bij elke kaartjesautomaat op de stations kun je kijken hoeveel geld je nog op je kaart hebt via de ‘Oyster Visitor Card check balance‘ optie. Je krijgt dit in beeld zodra je met de kaart op het gele vlak ‘tapt’.

Met elke Oyster Card betaal je per rit, maar de prijs van ritten is afhankelijk van het tijdstip en het aantal zones waarin je reist. Over het algemeen raden we aan bij een bezoekje van 1-2 dagen £15-20 op de kaart te zetten, voor 3-4 dagen £25-30 en ongeveer £50 voor een volledige week.

Als je meerdere ritjes per dag maakt, dan kom je op een gegeven moment aan de dagelijkse limiet (‘Daily Cap‘) en dan zijn alle ritten daarna op die dag gratis. Meer dan £7.70 binnen zone 1-3 betaal je nooit per dag. De bus heeft een aparte daily cap, die ligt op £4.50, die tellen dus niet samen!

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

Top Up Visitor Oyster Card: Geld op je Kaart Zetten

Ook de Visitor Oyster Card heeft het zogenaamde Pay As You Go systeem. Dit betekent dat je geld op je kaartje moet zetten om het te kunnen gebruiken en dat er voor elk ritje geld van de kaart wordt geschreven, tot het geld op is (of je te weinig hebt om nog te kunnen reizen).

Om geld via de automaat op je Oyster Card te zetten, klik je op ‘Pay as you go’. Bij de brede machines kun je met contant geld betalen (muntjes en briefjes), bij de smalle machines alleen met bankpas (niet alle passen werken hierin).

Mocht je vergeten zijn op te laden, dan zullen de poortjes bij de metro ‘seek assistance’ aangeven, maar je kunt dan gewoon naar een van de automaten teruglopen en geld op de kaart zetten. In de bus komt het nog wel eens voor dat je een emergency fare gerekend wordt, dan komt je balans in de min te staan, maar kun je wel gewoon nog één ritje maken en hoef je je bus dus niet te missen.

Visitor Oyster Card Refund: Hoe Krijg je je Geld Terug?

Je kunt tot £10 terug ontvangen op je Oyster Card bij de kaartautomaten op de metrostations. Hiervoor tap je eenvoudig op de gele kaartlezer van de machine, kies je ‘Oyster Refund’ en volg je de instructies op het scherm. Je krijgt het geld in cash terug en de kaart wordt hiermee geannuleerd. Je kunt hem nooit meer gebruiken, alleen de speciale aanbiedingen zijn nog geldig.

Je kunt je Visitor Oyster Card ook terugbrengen naar de London Visitor Centres, behalve op Gatwick airport, om een terugbetaling te ontvangen van je resterende krediet. Ook dit krijg je contact terug, maar je kunt het hier ook laten terugstorten op je debit- of credit card. Wederom wordt je kaart geannuleerd en kan hij rechtstreeks in je plakboek.

Als je nog erg old-skool bent, dan kun je het geld ook via de post terugkrijgen. Dan schrijf je een begeleidende brief met je e-mailadres/telefoonnummer en stuur je hem (met je kaart natuurlijk) naar: TfL Customer Services, 14 Pier Walk, 4th Floor, London SE10 0ES, United Kingdom. Je krijgt dan bericht om bankgegevens door te geven, of een check in Britse ponden. De kaart krijg je niet terug.

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

Visitor Oyster Card Discounts: Kortingen met je London Visitor Card

Het grootste verschil tussen de Visitor Oyster Card en de gewone Oyster Card is dat je met de eerste kaart exclusieve aanbiedingen en kortingen krijgt bij meer dan 40 restaurants en winkels door heel Londen.

Je laat simpelweg je Visitor Oyster Card zien bij de attractie om gebruik te maken van de kortingen. Voorwaarden verschillen per aanbieder. Je kunt de complete folder met alle speciale aanbiedingen hier download om te zien waar je korting krijgt.

Partners van de Oyser Visitor Card zijn onder andere:

Houd er rekening mee dat aanbiedingen kunnen wijzigen dus check dit altijd eerst voor je gaat!

BEKIJK IN VISITBRITAIN SHOP

De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen? || The London Tester

Visitor Oyster Card Price: Hoeveel is de Kaart en Waar Koop je Hem?

Je kunt diverse kaarten kopen, bijvoorbeeld met £15 / £20 / £25 / £30 / £40 / £50 tegoed erop. Er komt bij elke prijs nog £5 verwerkingskosten bij.

Als je kaart via de Visit Britain Shop koopt, dan zal hij worden opgestuurd naar je adres, volledig geactiveerd en klaar voor gebruik voor wanneer je aankomt in Londen. Je kunt hem bijvoorbeeld gelijk gebruiken op de Picadilly Lijn de stad in vanuit Heathrow Airport!

KOOP JE VISITOR OYSTER CARD VOOR VERTREK >>

Bekijk onze korte Oyster Card video:

HANDIGE LINKS

Bekijk de complete Openbaar Vervoer in Londen video:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.


Delen / Bewaren:

5 gedachten over “De London Visitor Oyster Card: Kopen of Niet? Wat zijn de Voordelen?”

 1. Klopt het dat je voor bijvoorbeeld 30 euro + kleine 5 euro aan verzend kosten een kaart koopt. En dat je dan 15 pond aan reis tegoed krijgt? Activeringkosten zouden maar 3 pond zijn i.p.v 5 pond.

  Dus ik betaal 30 euro voor 18 pond aan waarde…?

  1. Hi R, goede vraag!
   Als je voor 30 Euro via de Visit Britain Shop een Visitor Oyster Card koop, dan zitten de 3 Pond activeringskosten hier al bij in en je krijgt dan voor 20 Pond aan reistegoed. Er komen alleen nog 4.95 Euro aan verzendkosten bij, dus de totaalprijs is dan 34.95 Euro, maar je blijft gewoon 20 Pond aan reistegoed houden.

   Het verschil tussen de gewone Oyster Card en de Visitor Oyster Card is dat deze laatste alleen online te bestellen is, zodat je hem al van tevoren in handen hebt en gelijk bij aankomst kunt gebruiken. Daarnaast krijg je nog aanvullende kortingen op musea en restaurants, iets dat je bij de gewone Oyster Card niet krijgt.

   Je kunt aan het eind van je reis de 3 Pond activeringskosten niet terugkrijgen, maar je kunt wel het eventuele reistegoed dat je aan het eind van je bezoek overhoudt terugkrijgen via een van de machines op de stations. De kaart wordt dan gedeactiveerd en je kunt er niet meer mee reizen, maar je kunt hem dan nog wel voor alle kortingen gebruiken. Of je kunt het reistegoed dat je nog over hebt gewoon bewaren voor een volgende keer, het verloopt niet.

   Hoop dat dit een beetje duidelijkheid geeft.
   Nienke

  1. Hoi Eveline, no worries! Je kunt een Oyster Card ook op elk station uit de machine halen (de brede), of bij de stalletjes waar ze ook kranten e.d. verkopen (je ziet het Oyster Logo erop staan). Je kunt overal wel betalen met cash geld of met je pinpas. Veel plezier in Londen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.