Tower of London Bezoeken: Dit is alles dat je moet weten! || The London Tester || #London #Londen #Engeland #Engeland #GreatBritain #GrootBrittannie #TowerofLondon #LondonTower #Castle #Fort #History

Tower of London Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips

Wil jij de Tower of London bezoeken? Vandaag deel ik graag al mijn insider informatie met je over het bezoeken van deze bezienswaardigheid in Londen.

Van wat de Tower of London precies is en wanneer het gebouwd werd, tot antwoord op al je vragen over het bezoeken van Tower of London, waar je voordelige kaartjes kunt vinden, hoe je de enorme wachtrij omzeilt, de kroonjuwelen kunt zien en wat je allemaal rondom de Tower of London kunt doen.

De Tower of London is een van de hoofdattracties in Londen en ik kan je sterk aanraden hier heen te gaan als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en/of het koninklijk huis van Groot-Brittannië.

Aan het eind van dit artikel heb je alle informatie op een rij om zelf te kunnen beslissen of een bezoekje iets voor jou is, of dat je het toch overslaat.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

TOWER OF LONDON BEZOEKEN

Tower of London Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

KOOP VOORDELIGE TICKETS

WAT IS DE TOWER OF LONDON?

In de afgelopen 900 jaar veranderde de functie van de Tower van kasteel naar staatsgevangenis, plek voor executies, paleis en schatkist voor de sieraden van de Britse koninklijke familie, maar imposant zijn de bouwwerken op deze plek altijd geweest.

Geen wonder dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

Het originele fort werd in 1087 aangesteld door William the Conqueror (Willem de Veroveraar) en deed dienst als bescherming tegen de veroveraars uit Normandië, kort nadat hij de Slag om Hastings won.

WAT KUN JE IN DE TOWER OF LONDON ZIEN?

In de centraal gelegen White Tower kun je het Koninklijke Arsenaal vinden. Je ziet hier bijvoorbeeld de wapenuitrusting van Henry VIII.

Je kunt er wel honderden wapens en schilden van dichtbij zien, het is een van de grootste collecties van zijn soort in de wereld!  

In het Jewel House kun je de kroonjuwelen van de Britse koninklijke familie zien, die besaan uit ongeveer 24.000 edelstenen, die je zowel los als versierd op diverse soorten kronen kunt zien.

Een ander bijzonder element aan de Tower zijn de vele dieren die je overal kunt vinden. Deze beelden zijn een verwijzing naar alle exotische dieren die hier door de eeuwen heen gehouden werden. Van zebra’s, leeuwen, ijsberen tot zelfs olifanten, je kon het zo gek niet bedenken, of ze liepen hier rond.


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

WAAROM ZIJN ER RAVEN IN DE TOWER OF LONDON?

Vandaag de dag zijn de enige levende dieren in de Tower alleen nog de raven, die door de Raven Master verzorgd worden.

De Raven zijn hier, omdat er volgens een oude legende altijd minstens zes raven in het kasteel moesten zijn om Engeland vrij van incidenten te houden!

KOOP VOORDELIGE TICKETS

WIE ZIJN DE BEEFEATERS IN DE TOWER OF LONDON?

Ik kan je aanraden een begeleide tour te doen met een van de YeomanWarders, ook wel Beefeaters genoemd.

Deze bewakers van de toren wonen ook binnen de muren van het kasteel en geven gratis rondleidingen van ongeveer een uur, die je meer vertellen over het leven in en rondom de Tower of London.

Mocht je op tijd een reservering hebben kunnen maken (meestal een jaar van tevoren al uitverkocht), dan kun je hier de Ceremony of the Keys bijwonen. Bij deze 700-jaar oude traditie worden de poorten van de Toren dagelijks geopend en gesloten door de Chief Yeoman Warder.

HOE LANG HEB JE NODIG VOOR DE TOWER OF LONDON?

Een bezoek aan de Tower of London kan best wat tijd in beslag nemen, omdat er een flink aantal gebouwen is waar je in kunt, dus ik zou hier ongeveer een halve dag voor uittrekken.

Kom gelijk bij opening om de grootste drukte te vermijden.

IS DE TOWER OF LONDON TE BEZOEKEN VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS?

Omdat de gebouwen veel trappen en nauwe gangen hebben, is het niet overal heel toegankelijk voor iedereen, er is bijvoorbeeld beperkte toegang voor rolstoelgebruikers. Houdt hier dus rekening mee.

Lees hier meer over het reizen met de rolstoel naar Londen >>


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Naam Attractie – Tower of London

Adres – Tower Hill, City of London, London EC3N 4AB

Openingstijden – Dagelijks geopend op Maandag & Zondag van 10:00 tot 16:30 (in de zomer tot 17:30), Dinsdag tot Zaterdag van 09:00 tot 16:30 (in de zomer tot 17:30), behalve tussen 24-26 december en op 1 januari.

Entreeprijs – Tickets zijn rond de £22.70 voor volwassenen en £10.75 voor kinderen. Dit is inclusief toegang tot de Tower of London, toegang tot alle tentoonstellingen (inclusief de kroonjuwelen), een Yeoman Warder tour, live historische toneelspelen (wanneer beschikbaar), activiteitenroutes voor kinderen.

Toegankelijkheid – De Tower of London is een heel oud gebouw en dus zijn er best wat delen die je met de rolstoel/scooter niet kunt bezoeken. De kroonjuwelen zijn wel volledig toegankelijk, er is een lift in de White Tower en er zijn hellingen bij onder andere de cafés. Je kunt ter plekke een rolstoel huren, en er zijn speciale kaarten te downloaden waarmee je goed je route kunt bepalen. Kijk hier voor meer informatie >>

Bereikbaarheid – Tower Hill metrohalte

Bekijk hier wat je in de museum shop zoal kunt vinden >>

KOOP VOORDELIGE TICKETS

TOWER OF LONDON OP DE KAART

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je het volgende ticket met korting van tevoren reserveren:

  • Tower of London Tickets
    • EUR €31,50(Volwassene 16+) of EUR €15 (Kinderen 5-15). Kids onder de 5 jaar zijn gratis. Met 60+ of studentenkaart betaal je EUR €24,50. Een familieticket is EUR €80 (2 volwassenen + 3 kinderen of 1 volwassene + 4 kinderen)
  • MP3 tour – City en Tower of London
    • EUR €6,00

BEKIJK IN VISITBRITAIN SHOP

KORTINGSPASSEN

De Tower of London kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

BEKIJK IN VISITBRITAIN SHOP

LEES ONZE REVIEW

Bezoek de Tower of London en Ontbijt met de Raven! || The London Tester

BEKIJK ONZE VIDEO

binnenkort

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van de Tower of London zijn onder andere de Tower Bridge en Tower Bridge ExperienceHMS Belfast, The Shard, London Wall en het Jack The Ripper Museum.

BEWAAR OP PINTEREST:

Tower of London Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Tower of London Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.