The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

THE LONDON TESTER CODE OF ETHICS

Je kunt er moeilijk nog omheen dat duurzaam en ethisch reizen zijn weg gevonden heeft naar de voorhoede van de reisindustrie. Als iemand die altijd al heeft geprobeerd zich te gedragen als een respectvolle gast, ongeacht waar ik reisde, verwelkom ik deze ‘trend’ met open armen!

Bij de London Tester draait alles om culturele ervaringen en zowel in onze artikelen over bestemmingen als in onze reviews streef ik er altijd naar om meer bewust te worden van de impact die we allemaal kunnen hebben op het milieu, kleine bedrijven en lokale gemeenschappen waarmee we in contact komen.

Hoewel ik niet geloof dat ‘Flight Shaming‘ de beste manier is, en ik persoonlijk ook niet van plan ben helemaal te stoppen met vliegen, vind ik wel dat we als consumenten allemaal een nieuwe kijk moeten krijgen op de manier waarop we kunnen bijdragen aan een betere wereld.

En het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om dit te doen!

Ik ben er een groot voorstander van dat iedereen het recht moet hebben om zijn eigen keuzes te maken en vind dat het geen zin heeft om iemand anders te vertellen hoe hij of zij zich moeten gedragen. Maar, dat gezegd hebbende, als een professionele blogger met een platform dat anderen dagelijks wel op de een of andere manier beïnvloedt bij hun reis- en aankoopbeslissingen, zou het voor mij zonde zijn om niet van de gelegenheid gebruik te maken te praten over de kleine veranderingen die we kunnen aanbrengen en zo hopelijk een beetje een mentaliteitsverandering te veroorzaken.

Daarbij ben ik ook van mening dat iedereen die zichzelf een professionele blogger noemt, ook een reeks waarden moet toevoegen als het gaat om het onderzoeken en publiceren van artikelen, het werken met bedrijven en het runnen van een bedrijf. Daarover hieronder meer.

THE LONDON TESTER CODE OF ETHICS & GREEN POLICY

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

PROFESSIONEEL BLOGGEN

Voordat ik enkele van de wijzigingen die ik heb aangebracht in de manier waarop ik reis (die je ook gemakkelijk zelf kunt implementeren als je wilt) met je deel, wil ik nog een paar woorden zeggen over wat ik bedoel met ‘een professioneel blogger zijn’.

Ik begon rond 2005 te bloggen als hobby (lees hier het volledige verhaal) en verdien sinds 2014 geld met bloggen. Sindsdien ben ik fulltime aan mijn blog ‘The Travel Tester‘ bezig. The London Tester begon ik in 2018 en in 2020 begon ik zelfs nog een derde website genaamd “The Space Tester” (met leuke ideeën voor ruimtevaart-gerelateerde ervaringen en producten).

De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan mijn technische vaardigheden (steeds beter worden in zaken als schrijven, fotografie, video maken), mijn zakelijke vaardigheden (denk aan netwerken en werken met bedrijven en bestemmingen, maar ook aan het maken van mijn eigen producten) en mijn algemene blogvaardigheden (van coderen en leren over SEO tot het implementeren van affiliate links, het beheren van sociale media en het bereiken van lezers via nieuwsbrieven en enquêtes, enz.).

Er gebeurt veel meer achter de schermen van een blog dan je zou denken en je begrijpt misschien dat de regelmatige berichtgeving in de media over ‘weer een of andere influencer’ die bedrijven probeert op te lichten met nep-volgers, zich vreselijk gedraagt of het onvermogen heeft ook daadwerkelijk te leveren wat ze beloven, soms pijnlijk kan zijn om naar te kijken.

Dat is de reden waarom enkelen van ons het voortouw hebben genomen en een kern van serieuze reisbloggers hebben gevormd met als gemeenschappelijk doel onze branche verder te professionaliseren.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

SOCIAL TRAVEL SUMMIT – THINK TANK

Ik ben sinds 2015 onderdeel van de Social Travel Summit, zowel als deelnemer als spreker. Deze unieke conferentie wordt georganiseerd door iambassador (een professioneel reisblogger netwerk waar ik deel van uitmaak) in samenwerking met Traveldudes (waar ik ook deel van uitmaak) en het Duitse Reiseblogger Kollektiv. Op deze conferentie komen top internationale reis influencers samen met vertegenwoordigers uit de reisindustrie om expertise, ervaringen en ideeën te delen.

Een hoofddoel van de Summit is om te focussen op de manier waarop de industrie en bloggers al samenwerken en praktische manieren te vinden om deze te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van de Summit is de “Think Tank” -sessie waarin iedereen de gelegenheid krijgt te brainstormen en kwesties te bespreken die van invloed zijn op de relatie tussen industrie en bloggers.

Je kunt de Think Tank-rapporten van 2014-2019 vinden op de STS website, maar van elk rapport heb ik de onderwerpen en actiestappen gekozen die het meest bij mij resoneerden en deze gecombineerd in mijn eigen ‘Code of Ethics‘ (ethische code) die je hieronder kunt vinden.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

THE LONDON TESTER CODE OF ETHICS 

ALS EEN BEDRIJFSEIGENAAR…

 • Verwacht ik betaald te worden voor mijn werk, niet mijn mening.
 • Zorg ik ervoor dat mijn invloed en diensten voldoende worden beloond.
 • Zie ik persreizen / blogreizen / fam. reizen (als groep- of als soloreis) als een belangrijke en effectieve manier om content te verzamelen en bestemmingen te onderzoeken. Het zijn geen ‘voordelen’, maar een noodzakelijk onderdeel van het werk dat ik doe.
 • Zal ik mijn online invloed / statistieken niet ten onrechte vertegenwoordigen of mijn statistieken overdrijven door valse lezers, volgers, fans enz. te kopen.
 • Zal ik niet ten onrechte een expertise of vaardigheid claimen die ik niet heb.
 • Verwacht ik te werken met bedrijven, toeristenorganisaties, public relations & adverteerders / marketeers, en ik verwacht van mijn lezers dat ze de commerciële aard van die relatie begrijpen en accepteren.
 • Zal ik altijd proberen duidelijke doelstellingen af te spreken met commerciële partners en eventuele de grenzen van de samenwerking duidelijk te maken (bijvoorbeeld onderwerpen waarover ik niet zal schrijven of die ik niet zal promoten).
 • Is mijn eerste loyaliteit aan mijn lezers voor wie mijn geloofwaardigheid en individualiteit cruciaal is.
 • Verbind ik mij ertoe alle inhoud die ik heb afgesproken op een professionele en tijdige manier te publiceren / af te leveren.
 • Zijn mijn normen niet alleen van toepassing op mijn eigen blog, maar ook op mijn ‘merk’, op alle social-mediaplatforms.

ALS EEN CONTENT MAKER…

 • Publiceer ik alleen over ervaringen en ontdekkingen op reizen die ik (of een gastschrijver) daadwerkelijk heb gemaakt en / of grondig heb onderzocht met de hulp van de lokale bevolking.
 • Schrijf ik alleen subjectief over mijn ervaringen en alle geuite meningen zijn van mijzelf.
 • Zal ik de redactionele integriteit van mijn inhoud beschermen.
 • Label ik altijd alle advertenties, advertorials, sponsoring, wedstrijden, producttests of recensies van derden, gepubliceerd door mij, en geef duidelijk aan dat het hier om commerciële relaties of associaties gaat.
 • Respecteer ik de auteursrechten en morele rechten van anderen.
 • Zal ik mijn platforms gebruiken om lezers te onderwijzen, te informeren en aan te moedigen door het scheppen van milieubewustheid en cultureel bewustzijn en respect.
 • Laat ik mijn redactionele onafhankelijkheid niet in het gedrang komen omdat er een reis wordt georganiseerd. Echter:
  • Ik zal van tevoren proberen de verwachtingen van beide kanten te verduidelijken.
  • Als zich tijdens een reis discrepanties, complicaties of negatieve ervaringen voordoen, verbind ik me ertoe eerst met de gastvrouw/heer te overleggen om de situatie op te helderen en zo mogelijk op te lossen. In uitzonderlijke omstandigheden, als de situatie niet kan worden opgelost, behoud ik het recht om niet te schrijven over de locatie / reis / ervaring en de gastheer te informeren over de redenen waarom.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

ALS REIZIGER…

TRANSPORT

 • Zal ik mijn CO2-uitstoot één keer per jaar compenseren voor alle reizen per vliegtuig, trein en auto die ik maak, zowel als onderdeel van mijn werk als reisbloggers als voor persoonlijke reizen.
  • TIP: Let op het “Gold Standard” of “Verified Carbon Standard (VCS)” keurmerk zodat je weet dat je geld op de juiste plaats terecht komt!)
 • Zal ik indien mogelijk een transportalternatief kiezen voor vliegen. Voor The London Tester reis ik het liefst met de Eurostar naar Londen, of zelfs met de ferry, bijvoorbeeld naar Dover, Hastings, Hull of Newcastle!
 • Zal ik als ik met het vliegtuig (of welk ander transport dan ook) reis, breng ik mijn eigen bereide snacks mee, dus ik hoef tijdens mijn reis geen plastic wegwerpmaaltijden te gebruiken. In plaats daarvan snack ik op mijn nootjes, muëslirepen, (gedroogd) fruit, groentechips, salades, chocolade / popcorn en (ja!) vaste kaas (zolang het niet smeerbaar is, wordt het niet als ‘vloeibaar’ beschouwd, zodat je het kunt meebrengen) en crackers.

ACCOMMODATIE

 • Ik kies voor accommodatie opties die een positievere impact op het milieu hebben, bijvoorbeeld omdat ze zich op loopafstand bevinden van attracties die ik van plan ben te bezoeken of groene initiatieven hebben zoals recycling- en waterbesparingsregelingen.
 • Ik zorg ervoor dat handdoeken en beddengoed niet dagelijks worden gewassen.
 • Ik meld eventuele lekkages snel, zodat deze zo snel mogelijk door de accommodatie kunnen worden verholpen om niet meer water te verspillen. 

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

TOILETSPULLEN, ETEN & AFVAL

> Zie alle milieuvriendelijke reisartikelen in mijn Amazon-winkel >

TOURS & ACTIVITEITEN

 • Ik kies voor lokaal gerunde tours en boek waar mogelijk via lokale touroperators.
 • Ik koop souvenirs van kleine winkeltjes die producten verkopen die door lokale ondernemers zijn gemaakt.
 • Bij een bezoek aan heilige of gemeenschapslocaties kleed ik me bescheiden.
 • Ik zal overwegen om een bestemming buiten het hoogseizoen te bezoeken.
 • Ik zal attracties vermijden die wilde dieren in gevangenschap gebruiken voor amusement. Ik geniet ervan deze dieren in het wild te zien, waar ze thuishoren!
 • Ik kies activiteiten die me in contact brengen met de natuur.

Heel erg bedankt voor het lezen tot nu toe, ik hoop dat het je heeft doen nadenken over je eigen ethiek als reiziger en misschien ook als blogger! Deel zeker de boodschap en onthoud:

Kleine veranderingen hebben een grote impact en door waar mogelijk je steentje bij te dragen, creëer je een rimpel die kan uitgroeien tot een golf van verandering.