Dagboek November 2018 || The Travel Tester

Dagboek November 2018 – Hoor Wie Klopt Daar Kinderen?!

Een overzicht van ons leven in Londen… en daarbuiten! Dit hield The London Tester zoal bezig in November 2018:

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

PERSOONLIJKE UPDATE UIT LONDEN

Wegens grote drukte wordt het dagboek van deze maand gepresenteerd door niemand minder dan…. Nick! Veel leesplezier 🙂

Zo, maandje nummer 11 is afgetikt. En net als de rest van het jaar, hebben we ook november er weer in een rot tempo doorheen gejaagd. En zowaar niet eens het land verlaten!

PRE-WORLD TRAVEL MARKET

Het begon allemaal met een weekend vol borrels en dineetjes, waarbij op vrijdag werd afgetrapt bij de zogeheten “Traverse Pre-WTM Mingle” in een kroeg nabij Old Street. Dit jaarlijks terugkerend evenement is de traditionele blogger-start voor de World Travel Market en voelt als een soort reünie van allemaal mensen uit de blogwereld. Inmiddels is iedereen er wel zo’n beetje achter dat ik er alleen maar bij hang voor de gratis versnaperingen, maar mijn sprankelende persoonlijkheid heeft ervoor gezorgd dat ze me oogluikend accepteren.

De avond was gesponsord door het spaans toerismebureau, maar geheel tegen iedere traditie in hebben we helaas dit keer geen gratis reisje gewonnen.

En dan blijkt de volgende ochtend dat je toch niet meer altijd mee over kan met die 25-jarige millenials, dus de Bonfire Night House Party van de zaterdag werd ingeruild voor een avondje bankzaken met een zakkie chips.

Nu we inmiddels al een aantal jaartjes in het Engelse verblijven, mogen we toch wel zeggen dat we enige kennis hebben van waar je hier in Londen goed kan eten (en waar niet, belangrijk). Dus als je afspreekt met een aantal, tja, blog-toeristen voor een dineetje en je regelt niet zelf de reservering, kan het dus voorkomen dat je dus bij de Nando’s eindigt…

Gezellig was het wel, laten we maar zeggen…

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Gezellig borrelen met de Belgische Bloggers!

WORLD TRAVEL MARKET

Vroeg op, weinig slaap, makkelijke schoenen zoeken, of moet het toch netjes zijn? Of allebei? Visite kaartjes bijbesteld, shit, de badge moet nog geprint, inkt weer bijna leeg, stress! Heerlijk, ieder jaar hetzelfde ritueel bij het begin van de World Travel Market. Waar maandag voor mij gewoon maandag blijft, is het voor Nienke dit keer de start van drie ellenlange dagen vol shotjes drinken bij de Caribbean, sushi happen bij de Japanners, volksdansen bij de Oostenrijkers en bevers slingeren met de Canadezen… En dat allemaal onder het mom van “netwerken”. Riighht, en dat is dan nog maar het dagprogramma.

Toen alle stofwolken waren opgetrokken hebben we ons maar weer opnieuw aan elkaar voorgesteld en besloten dat de volgende zes a zeven weken (tot aan de kerst) wat kalmer mochten zijn.

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Netwerken is Vermoeiend!

HYPER JAPAN

Maar niet voordat er nog even de hyper Japan beurs werd bezocht. Op uitnodiging van een PR bureau, werden we gevraagd om een avondje langs te komen voor een special pers evenement.

De beurs zelf is in Kensington Olympia, een enorme oude Victoriaanse hal waar al sinds het begin der tijden (nouja, het gemiddelde geheugen van de Engelsman reikt niet verder terug dan de tijd van Queen Victoria) beurzen worden gehouden.

Het evenement zelf was een aaneenschakeling van moeilijke presentaties afgewisseld met bakjes soba noodles en sake.

Oh en er was een Mars Rover, en Nienke werd als vrijwilliger uit de zaal gevraagd om hem besturen. ‘Bliej wie un kind‘, op z’n Venloosch gezegd! Helaas hebben we door alle presentaties weinig van de beurs gezien, maar dat het excentrieke Japanners aantrekt dat werd op de weg er naar toe wel duidelijk.

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Onze favoriete mascotte staat hier niet op: TAMPONPON. Ja, je verzint het niet!

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Shit, weer onze pijl en boog en kimono vergeten…

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
De witte handschoenen mochten uit de kast!

AFSCHEID PAUL & MYLÈNE

Het daarop volgende weekend was een afscheidsborrel van blogger vrienden Paul en Mylène, die samen voor onbepaalde tijd hun flat in de verhuur hebben gegooid, de X-box hebben verpatst en de rugzakken hebben omgebonden om te gaan ‘Nomaderen’, of zoiets.

Ze leken zelf ook niet helemaal weten wat ze gingen doen, maar het komt er op neer dat ze nu met hun gat op een strand in de Filipijnen zitten. Iets met surfen en yoga en dan af en toe een beetje remote-working. Prima plan! De avond zelf was in de Giant Robot bij Canary Wharf, een grote overdekte food court waar we eerder ook al eens voor een bruiloft receptie waren geweest.

Al dit geborrel en gedineer heeft natuurlijk wel zijn weerslag. Dus toen we op onze vaste dinsdag in de sportschool werden aangesproken door een personal trainer, hebben we het aanbod van een gratis sessie maar meteen aangegrepen! Maar nadat we zo’n drie keer met onze armen hadden gezwaaid ging Nicky al zo ongeveer tegen de vlakte. Confronterend!

Dagboek November 2018 || The Travel Tester

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Overal kun je in de Giant Robot street food vinden. Wij gingen voor de stapel dumplings.

WINTER IN LONDEN

Het besef dat de kerstperiode in zicht raakt, komt bij mij wanneer ze de schaatsbaan beginnen op te zetten bij de Tower of London. En wederom op uitnodiging van een PR bureau, mochten wij als ware Hollandse ijsmeesters het baantje komen testen. Onze laatste twee schaatservaringen waren in Cardiff in 2014 en daarvoor in Sydney in 2011 (in de “winter” op Bondi Beach bij 20 graden, vreemd…), maar het zal vast in de genen zitten want het ging bij ons nog altijd een stuk soepeler dan de meeste anderen.

Wellicht had het iets te maken met de gratis Gin vooraf? De baan was in ieder geval prachtig verlicht met projecties op de muren van de Tower, een aanrader!

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Winterse sferen bij de Tower of London

Dagboek November 2018 || The Travel Tester

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Op het ijs met blogger vrienden Emily, Macca & Roma (rechts op de foto)!

Al deze winterpret en het gevoel van kerst deed ons wel beseffen dat we ook die andere goedheiligman (of is het nou toch dezelfde?) ook niet moeten vergeten. Juist, Sinterklaas was in aantocht en dus moesten er pepernoten komen.

Inmiddels zijn we twee ladingen verder en hebben we tandpijn van alle suiker, dus de komende paar weken moeten we maar ietsje strenger zijn en nog wat vaker naar de sportschool gaan. Misschien het nummer van die personal trainer toch nog maar eventjes bewaren.

Dagboek November 2018 || The Travel Tester

ROYAL ACADEMY OF LONDON

Ah, ook iets wat al langer op de planning stond! De Royal Academy of Art in Mayfair organiseert regelmatig tentoonstellingen, exposities en lezingen, veelal over architectuur, maar na vijf jaar waren we er nog steeds niet geweest. Deze keer was het de beurt aan de Renzo Piano Building Workshop, zoals het bureau zo mooi heet. Ze zijn bij de meeste mensen vooral bekend van gebouwen als de Shard in Londen en het Centre Pompidou in Parijs.

Wat dit bureau zo uniek maakt is dat ze veelal vanuit een constructief oogpunt ontwerpen en dus ook maquettes bouwen op ware schaalgrootte! Niet alleen de tentoonstelling was interessant, ook het gebouw van de “RA” zelf was de moeite van het bekijken waard. Het is onlangs gerenoveerd door David Chipperfield (nog zo’n persoonlijke held) en sinds Maart is het weer toegankelijk voor het publiek, waarbij je af en toe goed moet zoeken om de vernieuwing te kunnen ontdekken.

Door de gehele Academy zijn een aantal gratis te bezichtigen kunstwerken verspreid en er zijn ook enkele koffiebarretjes en lunchplekken om even te pauzeren. 

Dagboek November 2018 || The Travel Tester

Dit was het wel voor deze maand, iedereen alvast een fijne december met veel gezelligheid gewenst.

Wij vliegen met de kerst ook terug om onze families weer te zien en tot die tijd zullen we nog regelmatig een kerstmarktje aftikken!

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Kerstsfeer op Oxford Street

Dagboek November 2018 || The Travel Tester
Kerstsfeer op Carnaby street

AND THAT’S A WRAP!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

PRAKTISCHE INFORMATIE


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

2 gedachten over “Dagboek November 2018 – Hoor Wie Klopt Daar Kinderen?!”

  1. Hallo
    Ik wil graag wonen in london en weet niet hoe en wat te beginnen daarom vraag ik vriendelijke ik info.
    Met goeten
    El ouafi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.