Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Green Park Londen – Leuke Weetjes & Handige Tips

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het bezoeken van Green Park Londen. Veel plezier!

The Green Park“, zoals Green Park officieel heet, beslaat 40 hectare en is een belangrijke schakel tussen St James’s Park (in het zuiden) en Hyde Park (in het noordwesten).

The Green Park is het kleinste van de acht Royal Parks, maar samen met St James’s wel een van de drukste. Vanaf Buckingham Palace stap je zo Green Park binnen. Met de grote lanen en de gezellige groen-wit gestreepte ligbedden in de zomer is het hier altijd druk met locals en dagjesmensen.

Je kunt hier heerlijk picknicken, wandelen of hardlopen. Wat je ook gaat doen, Green Park is een erg fotogeniek park dat het hele jaar door prachtig om te bezoeken is.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

GREEN PARK LONDEN

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

INTRODUCTIE GREEN PARK

Het Green Park werd voor het eerst geregistreerd in 1554 toen de Engelse Sir Thomas Wyatt een opstand leidde uit protest tegen het huwelijk van Maria I met Philip II van Spanje. Het gebied was in die tijd een weiland dat werd gebruikt voor de jacht en af ​​en toe een duel.

Hoewel het park rond 1660 niet meer was dan een schakel in een keten van parken die zich uitstrekte van Westminster in het oosten tot Kensington in het westen, zag Koning Charles II er wel wat in. Hij wilde helemaal van Hyde Park naar St James’s kunnen lopen zonder koninklijke grond te verlaten, dus verwierf hij land tussen de twee gevestigde parken, plaatste er een bakstenen muur omheen en noemde het Upper St James’s Park.

Hij vulde ‘zijn’ park vervolgens met herten en liet er een boswachtershuis bouwen. Diverse verbeteringen aan het begin van de 18e eeuw maakten Green Park tot wat de Britten een pleasure garden noemen: ofwel een tuin om van te genieten. In 18e eeuwse stijl dan, met veel hertenjachten en grootse vreet-festijnen, kan ik me zo voorstellen.

In de jaren 1720 werd er een soort stuwmeer aangelegd om water te leveren aan St James’s Palace en Buckingham House. Het kreeg de naam Queen’s Basin en samen met de aangrenzende Queen’s Walk, geplant in 1730, werd het al snel een trendy locatie.

In 1746 werd Upper St James’s officieel omgedoopt tot The Green Park. Het werd in 1826 geopend voor het grote publiek.

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips
[Foto Credit: Canva]

LEUKE FEITJES GREEN PARK

ONTPLOFTE TEMPELS

Hoewel er tegenwoordig geen gebouwen en bijna geen artefacten in het park te vinden zijn, was dit niet altijd zo. Je vond hier ooit lodges, een bibliotheek, een ice house (waar ondergronds ijs en eten bewaard werd) en twee enorme ‘tempels’: de Temple of Peace en de Temple of Concord.

Tijdens festiviteiten in het park werden de twee tempels per ongeluk opgeblazen tijdens een vuurwerkshow. Oepsie.

WEG MET ALLE BLOEMEN!

Waarom The Green Park precies zijn naam heeft gekregen, is niet 100% te achterhalen, maar het beste verhaal gaat dat koningin Catherine, de vrouw van Charles II, ontdekte dat haar man bloemen in het park had geplukt en aan een andere vrouw had gegeven.

Uit wraak beval ze dat elke bloem in het park moest worden uitgetrokken en niet meer geplant. Waar of niet, maar er zijn nog steeds geen formele bloembedden in The Green Park te vinden…

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips
[Foto Credit: Eurostar]

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips
[Foto Credit: Eurostar]

… BEHALVE DE NARCICSSEN

Hoewel Green Park dus vrijwel helemaal groen is, komen er tegenwoordig in de lente toch meer dan 250.000 narcissen tot leven. Het is een spektakel dat je niet wilt missen!

Narcissen in Green Park, Londen
Narcissen in Green Park [Foto Credit: Canva]

BIJZONDERE BOMEN

Bomen in The Green Park bestaan ​​voornamelijk uit plataan en linde. Beiden zijn van groot belang voor de omgeving. Ze zorgen niet alleen voor een koeler microklimaat in hete zomers, maar kunnen ook helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door voertuigdampen te absorberen en schadelijke verontreinigende stoffen te filteren.

Een aantal meer ongebruikelijke bomen zijn ook te vinden in het park, waaronder de zwarte populier (de zeldzaamste inheemse houtboom van Groot-Brittannië, herkenbaar aan zijn knoestige stam), witte esdoorn (te onderscheiden door hun fijngesneden wit/zilverachtige bladeren) en zilverlinde (die bladeren hebben die zijn een zilverachtig wit eronder).

Er zijn ook enkele inheemse eiken en meidoorn – een boom die veel dieren in het wild ondersteunt met zijn rijke bloesem die in de lente nectar voor insecten levert en zijn bessen in de herfst als voedsel voor vogels.

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips

Meidoorn in Green Park, Londen
Meidoorn in Green Park [Foto Credit: Canva]


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN GREEN PARK

MENSEN KIJKEN

Laten we beginnen met een van de meest populaire activiteiten in Green Park: het huren van een deck chair, oftewel: een ligstoel. Om lekker mensen te kijken, natuurlijk.

Ze zijn beschikbaar van maart tot oktober en kosten £ 9,00 per dag of £ 1,80 per uur.

Ligstoelen in Green Park, Londen

CONSTITUTION HILL

In The Green Park kun je Constitution Hill vinden. De naam komt van de wandeling, ook wel zijn ‘constitutional‘ genoemd, die koning Charles II hier dagelijkse maakte.

Constitution Hill bleef helaas niet lang een rustige wandelroute. In de jaren 1840 waren er namelijk drie afzonderlijke pogingen om koningin Victoria te vermoorden op deze route, toen ze er in haar koets langs reed.

Constitution Hill, Green Park, Londen
Constitution Hill [Foto Credit: Eurostar]

MEMORIAL GATES

De pilaren van de Memorial Gates, ingehuldigd door koningin Elizabeth in 2002, zijn opgedragen aan vijf miljoen mensen van het Indiase subcontinent, Afrika en de Caraïben die hebben gediend of hun leven hebben verloren in de twee wereldoorlogen.

Ze vieren ook de bijdrage die deze mannen en vrouwen en hun nakomelingen blijven leveren aan de rijke diversiteit van de Britse samenleving.

De pilaren zijn gemaakt van Portland Stone en zijn uitgehouwen met de namen: India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Afrika, Caraïben en het Koninkrijk Nepal.

Ze worden bekroond door een bronzen urn en gasvlammen, die worden aangestoken bij speciale gelegenheden zoals Remembrance Sunday, Armistice Day en Commonwealth Day. De namen van houders van Victoria- en George Crosses zijn gegraveerd aan de binnenkant van het koepelvormige paviljoen en de belangrijkste campagnes staan vermeld op twee stenen banken.

Memorial Gates, The Green Park, London
[Foto Credit: Canva]

WELLINGTON ARCH

De grote stenen boog, net buiten het park, is de Wellington Arch. Het stond ooit en markeerde de noordelijke poort naar Buckingham Palace. Het verhuisde naar zijn huidige positie in 1882.

Nu geeft deze indrukwekkende poort de plek aan waar Green Park eindigt en Hyde Park begint. Of andersom, natuurlijk.

Wellington Arch Londen
Wellington Arch [Foto Credit: Canva]

Wellington Arch, The Green Park, Londen

Wellington Arch, The Green Park, Londen

Wellington Arch, The Green Park, Londen

CANADA GATE

Canada Gate werd in de vroege jaren van de 20e eeuw geïnstalleerd als onderdeel van het monument voor koningin Victoria. Ze vormen een groots entree to Green Park.

De poorten waren een geschenk van Canada ter ere van de bijdrage aan het toenmalige Britse rijk. Het metaalwerk omvat de toppen van alle Canadese provincies.

Vanaf de poorten tot aan het park vind je een breed graspad omzoomd met bomen, bekend als The Broadwalk. Het werd in 1905 geplant om vanuit Piccadilly een goed zicht op het Queen Victoria Memorial te creëren.

De Broadwalk markeert ook de geschatte loop van de oude rivier Tyburn die nu onder het park door stroomt op zijn loop van Hampstead naar de rivier de Theems.

Canada Gate, The Green Park, Londen
[Foto Credit: Canva]

Canada Gate, The Green Park, Londen
[Foto Credit: Canva]

DEVONSHIRE GATES

Je vind deze poorten op de kruising van Half Moon Street en Piccadilly aan Green Park. Loop vanaf Green Park station langs het park af en je zult ze vinden.

De poorten zijn de enige visuele aanwijzing voor het bestaan ​​van het voormalige Devonshire House. Dit was het Londense herenhuis van de hertogen van Devonshire, de familie Cavendish die beter bekend staat om hun landhuis Chatsworth House (dat je ook kunt bezoeken).

De fijne smeedijzeren poorten zijn bedekt met decoratief gebladerte en bekroond met het wapenschild van de hertog van Devonshire. Ze worden geflankeerd door rustieke stenen pilaren, elk bedekt met een bronzen sfinx.

De poorten zijn een aantal keer verhuisd voor ze op deze plek aankwamen en kregen ze in 1970 de monumentale status van Grade II.

Devonshire Gates, Green Park, Londen
Devonshire Gates

CANADA MEMORIAL

Het Canada Memorial werd in 1994 door de koningin onthuld en herinnert aan de een miljoen Canadezen die tijdens de twee wereldoorlogen bij Britse troepen dienden.

De smalle loopbrug, die het monument in tweeën deelt, kijkt uit in de richting van de Canadese haven Halifax in Nova Scotia, vanwaar veel Canadees servicepersoneel naar Europa voer.

De bronzen bladeren ingebed in het graniet zijn esdoorn, het nationale symbool van Canada. De ontwerper was de kunstenaar uit Quebec, Pierre Granche.

WATERING HOLES DRINKING FOUNTAIN

Deze bijzondere fontein in Green Park (vlakbij het Bomber Command Memorial) heeft drie drinkplaatsen op hoogtes waar zowel volwassenen, kinderen, rolstoelgebruikers en honden uit kunnen drinken.

Het kunstwerk, gemaakt van een 800 kg plaat van Cornish graniet, werd in 2012 geplaatst en is ontworpen door Robin Monotti Architects en Mark Titman. Het was een van de winnaars van een internationale drinkfonteinwedstrijd. Ik wist niet dat zoiets bestond, maar je leert elke dag iets nieuws, haha!

BOMBER COMMAND MEMORIAL

Het indrukwekkende Bomber Command Memorial herdenkt de 55.573 mensen die stierven tijdens hun dienst in het Bomber Command tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het is gelegen in Green Park langs Piccadilly. Het dichtstbijzijnde metrostation bij het monument is Hyde Park Corner.

Het Bomber Command Memorial is ontworpen door architect Liam O’Connor en is gebouwd met Portland-steen. Binnen het monument bevinden zich de bronzen sculpturen van een vliegtuigbemanning van Bomber Command.

Lees hier meer over de geschiedenis van de Bomber Command en het monument zelf >>

Bomber Command Memorial

ONTDEK ENGELAND

Plan je bezoek aan Engeland: vervoer, accommodatie, restaurants, activiteiten en nog veel meer!

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

MEER ACTIVITEITEN IN GREEN PARK

DIANA MEMORIAL WALK

Vanaf Green Park kun je de ‘Diana Memorial Walk‘ beginnen, een 7 mijl / 11 kilometer lange wandelroute die je langs alle belangrijke plekken uit het leven van Diana voert. Zo kom je langs drie paleizen, twee statige huizen en Kensington Gardens, Hyde Park en St James’S Park.

Er zijn maarliefst 90 bordjes langs de route te vinden. Ze zijn gemaakt door beeldhouwer Alec Peever en hebben een roosembleem in het midden. De roos heeft een heraldisch ontwerp en symboliseert, hoewel hij het blijvende imago van de prinses symboliseert, ook de tradities en het erfgoed van Groot-Brittannië.

Hier kun je een brochure van de route downloaden >>

Lopen in Londen - Tips & Advies || The London Tester
[Foto Credit: Canva]

ROYAL GUN SALUTES

Royal Gun Salutes markeren speciale koninklijke gelegenheden. Op deze dagen worden saluutschoten afgevuurd en wordt de vlag van de Unie gehesen op overheidsgebouwen.

In Londen worden saluutschoten afgevuurd in Hyde Park door de King’s Troop Royal Horse Artillery en bij The Tower of London.

Bij staatsbezoeken, bij de staatsopening van het parlement en voor de Queen’s Birthday Parade wordt The Green Park echter gebruikt in plaats van Hyde Park.

Het aantal rondes dat wordt afgevuurd bij een Royal Gun Salute is afhankelijk van de plaats en gelegenheid. De basissaluut is 21 ronden. In Hyde Park en The Green Park worden 20 extra ronden toegevoegd omdat ze een Royal Park zijn.

Saluutschoten worden meestal ‘s middags afgevuurd. Op zondag worden er geen saluutschoten afgevuurd, dus als de datum op een zondag valt, vindt de saluut de volgende dag plaats.

Sergeants of the Royal Horse Artillery met een 12 Pounder Kanon
Sergeanten van de Royal Horse Artillery met een 12 Pounder Kanon [Foto Credit: Canva]


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

PLAN JE BEZOEK AAN GREEN PARK

Naam – The Green Park

Adres – London SW1A 1AA

Social Media – @theroyalparks op Instagram en @GreenParkLondon op Facebook

Openingstijden – Alle dagen, hele hele jaar geopend

Entreeprijs – Gratis!

Toegankelijkheid Het park heeft goed begaanbare paden voor rolstoelen en is geheel stap-vrij.

Bereikbaarheid – Green Park is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De metrostations rondom Green Park zijn Green Park (Jubilee Line – grijs, Victoria Line – lichtblauw en Piccadilly Line – donkerblauw) en Hyde Park Corner (Piccadilly Line – donkerblauw)

IN DE BUURT

Green Park ligt aan de wijk Mayfair.

Lees Meer Over Deze Leuke Londense Wijk || The London Tester

Attracties in de buurt van The Green Park zijn onder andere Buckingham Palace, St James’s Park, Hyde Park, Fortnum & Mason en Harrods.

Hier vind je nog veel meer leuke gratis bezienswaardigheden in Londen >>

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

DE LEUKSTE WIJKEN IN LONDEN

Wil je weten welke leuke wijken in Londen de moeite zijn om te bezoeken? The Londen Tester wijst je graag in de goede richting.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

ACCOMMODATIE TIPS

Londen Hotels in de buurt van Green Park

Meer Accommodatie in Londen || The London Tester

GREEN PARK LONDEN KAART

We maakten een handige kaart voor je in Google Maps waarmee je alle leuke plekken in Green Park makkelijk kunt terugvinden.

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Download Nu bij The London Tester

Na het inschrijven op onze nieuwsbrief krijg je toegang tot onze VIP-bibliotheek waar je alle downloads kunt vinden. Natuurlijk kost dit niets!

BEWAAR OP PINTEREST

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Green Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.