Hyde Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Hyde Park Londen – Leuke Weetjes & Handige Tips

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het bezoeken van Hyde Park Londen. Veel plezier!

Hyde Park is een van de meest bekende parken in Londen. Ingeklemd tussen de wijken Knightsbridge, Kensington, Mayfair en Paddington is dit park een centraal gelegen oase van rust.

Met het grote Serpentine meer, de vele fonteinen, ‘Speakers’ Corner‘ en nog veel meer bekende plekken is het er altijd een komen en gaan van mensen.

Wat is de geschiedenis achter Hyde Park en wat mag je hier zeker niet missen? The London Tester zocht het voor je uit.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

HYDE PARK LONDEN

Hyde Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

INTRODUCTIE HYDE PARK

Voorheen stond de 142 hectare aan grond die nu ‘Hyde Park’ heet onder de controle van de monniken Westminster Abbey.

Het stond in die tijd bekend als de ‘Manor of Hyde‘. Je vond er weilanden, bomen en veel rondzwervende herten, zwijnen en wilde stieren.

KONINKLIJKE JACHTGRONDEN

De Britse koning Henry VIII (die met de zes vrouwen, meer over hem in onze blog over Hampton Court) nam het land als zijn eigen privé ‘speelplaats’ in beslag na de ontbinding van de kloosters in 1536. Hij verkocht een groot deel en maakte van wat hij overhield een groot jachtpark.

Hij damde de plaatselijke stroom af om drinkvijvers voor de herten te maken. Daarna organiseerde hij koninklijke jachten om ambassadeurs en hoogwaardigheidsbekleders (en ik vermoed, voornamelijk zichzelf) te vermaken.

De grond bleef gesloten voor het publiek tot koning Charles I (Karel I) het in 1637 opende. Hij veranderde het park compleet. Hij creëerde onder andere een cirkelvormig spoor genaamd The Ring, waar leden van het koninklijk hof hun rijtuigen met paarden konden rijden.

Het park werd tijdens de burgeroorlog van 1642-1649 gebruikt door de troepen om hun forten in op te bouwen. Na het herstel van de monarchie in 1660 werd Hyde weer een koninklijk park. In 1665 schuilden veel Londenaren in het park om zo hopelijk de Grote Plaag te ontlopen die toen heerste.

Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

LEUKE FEITJES HYDE PARK

ROTTEN ROW

Toen William en Mary in 1689 koning en koningin werden en op Kensington Palace gingen wonen vonden ze de ritjes tussen Kensington en St James’s Palace te gevaarlijk, dus lieten ze 300 olielampen installeren, waarmee dit de eerste kunstmatig verlichte weg in het land werd.

Deze route werd later bekend als ‘Rotten Row‘, een verbastering van de Franse ‘Route de Roi‘ oftewel: koningsweg.

VELE AANPASSINGEN

Veel van de opvallende kenmerken die je vandaag in Hyde Park ziet, zijn in de 18e eeuw gemaakt door een enthousiaste tuinman. Of tuinvrouw eigenlijk, want het ging hier om koningin Caroline.

In 1728 nam ze bijna 300 hectare van Hyde Park om Kensington Gardens te vormen. Ze scheidde de twee parken met een lange sloot. Ze liet een groot meer aanleggen, dat -nieuw voor die tijd- er natuurlijk uitzag. Door het hele land werd het ontwerp als snel gekopieerd.

Later, in de jaren 1820, maakte koning George IV nog meer aanpassingen aan het park. Hieronder viel onder andere de monumentale toegang die je nu op Hyde Park Corner (vlak naast het metrostation met dezelfde naam) kunt vinden.

Het bestaat uit het zogenaamde “Triumphal Screen“, ook wel “Apsley Gate” genoemd, ontworpen door de toen 25-jarige Decimus Burton. En Wellington Arch, die op een eigen stukje, aangrenzend aan Green Park op de rotonde by Hyde Park Corner te vinden is.

Triumphal Screen Hyde Park Londen
Triumphal Screen [Foto Credit: Canva]

Wellington Arch Londen
Wellington Arch [Foto Credit: Canva]


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.


EVENEMENTEN IN HYDE PARK

Hyde Park werd als snel na de opening voor het publiek een locatie voor nationale vieringen. In 1814 was er een groots vuurwerk om het einde van de Napoleontische oorlogen te markeren, in 1851 werd de ‘The Great Exhibition‘ gehouden (lees er hier meer over en bekijk een virtuele versie >>) en in 1977 werd er een zilveren jubileumtentoonstelling gehouden ter ere van het 25-jarig bestaan ​​van koningin Elizabeth II.

Meer recent speelden grote acts zoals Pink Floyd, The Rolling Stones, Queen, Elvis Costello en zelfs Pavarotti in Hyde Park tussen de jaren ’60 en ’90.

Ook namen grote evenementen zoals BBC Proms in the Park, Live8 en British Summer Time Hyde Park (BST) hun intrede in het park.

Lees meer over BST op hun website >>

Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Big Ben vanaf Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Buckingham Palace vanuit Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

EEKHOORNS IN HYDE PARK

Hyde Park biedt een unieke habitat in het hart van Londen voor een grote verscheidenheid aan soorten flora en fauna.

Van prachtige vlinders tot bijzondere zangvogels, exotisch uitziende futen en zelfs vleermuizen (ga voor deze laatste rond zonsondergang naar het Dell Restaurant of de Serpentine-brug).

En je kunt er haast niet omheen, maar overal waar je kijkt (dit is in vrij veel delen van Londen het geval) zal je ietwat brutale eekhoorntjes tegenkomen. Schattig, maar let op je spullen, want ze kunnen alles gebruiken.

Eekhoorns in Hyde Park
[Foto Credit: Canva]

WINTER WONDERLAND

Tijdens de winterse feestdagen in november en december verandert Hyde Park in ‘Winter Wonderland‘, waar wij eerder al over schreven.

Dan vind je hier een enorme kermis, kerstmarkt met schaatsbaan rondom de Hyde park Band Stand en kun je genieten van ‘mulled wine‘ (glühwein), ‘mince pies‘ (zoete taartjes gevuld met gedroogde vruchten, kruiden en vet) en hééééél veel mensen. Je moet er zin in hebben!

Winter Wonderland Hyde Park: Londen Kerstmarkt & Kermis || The London Tester

SPORTEN IN HYDE PARK

Hyde Park is enorm uitgestrekt en daardoor een perfecte plek om aan sport te doen. Je hebt veel keus!

Er zijn ruiterpaden om heerlijk te gaan paardrijden (kijk bij de Hyde Park Stables of Ross Nye Stables voor mogelijkheden), je kunt joggen tot je (letterlijk) een ons weegt en de verharde paden zijn ook perfect om te skaten, fietsen of gewoon lekker te wandelen.

Bij BlueBird Boats huur je een bootje om te varen over The Serpentine, of je gaat lekker zwemmen in het meer bij Hyde Park’s Lido. Meer over deze twee wateractiviteiten verder naar beneden in dit artikel.

Potje voetballen? Ga dan naar de Old Football Pitches (bekijk op Google Maps >>). Is tennis jouw sport, dan moet je zijn bij het Hyde Park Tennis and Sports Centre (website hier >>).

Tijdens de Olympische Spelen van 2012 werd in Hyde Park de triatlon gelopen (en gezwommen en gefietst dus) en de wielrenners van de Tour de France kwamen in 2007 door het park.

Jogger in Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Paarden in Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Paarden in Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Eurostar]

MEER ACTIVITEITEN IN HYDE PARK

Voor de kids zijn er diverse speelveldjes in Hyde Park te vinden (hier bijvoorbeeld >>)

En er is ook een speeltuin voor de oudjes, haha!

Bij de Hyde Park Senior Playground kun je fitnessapparaten vinden die speciaal voor oudere mensen ontworpen zijn en hen helpen bij het trainen van kernkracht, flexibiliteit en balans. (De ‘speeltuin’ ligt hier >>)

Voor wie het leuk vind zijn er diverse wandeltours beschikbaar waarbij je meer te weten krijgt over Hyde Park, terwijl je geniet van de prachtige omgeving en dieren die in het park leven.

Als het je allemaal wat te actief is, huur dan lekker een ligstoel (beschikbaar van maart tot oktober, £ 9,00 per dag of £ 1,80 per uur) of geniet van wat eten en drinken in een van de vele restaurants of bars in het park.

Hyde Park in Londen
[Foto Credit: Eurostar]

BEZIENSWAARDIGHEDEN HYDE PARK

MARBLE ARCH

Een mooie plek om Hyde Park binnen te gaan is bij Marble Arch, die aan het eind van je shop-route over Oxford Street vlakbij het Selfridges warenhuis zult vinden. Wij deden ooit verslag van ons verblijf in het Amba Hotel bij Marble Arch, een perfecte locatie dus!

Het marmeren monument werd in 1828 ontworpen door John Nash, naar het voorbeeld van de Boog van Constantijn in Rome. Het zou eigenlijk een toegangspoort naar The Mall worden, de grote brede weg die naar Buckingham Palace leidt, maar het werd in 1851 verplaatst naar de huidige locatie (en wij vinden het verplaatsen van de bank al en hele onderneming!)

Traditioneel mogen alleen leden van de koninklijke familie en de Royal Horse Artillery door de poort, maar daar houdt niemand zich tegenwoordig nog aan.

Fun Fact: In de poort zijn drie kleine ruimtes te vinden en tot 1950 zat hier zelfs een mini-politiebureautje in!

Marble Arch, Hyde Park Londen
[Foto Credit: Canva]

SPEAKERS’ CORNER

In de 19e eeuw was Hyde Park een populaire plek voor bijeenkomsten. In 1872, nadat de politie een demonstratie had moeten opbreken die bijzonder gewelddadig werd, werd Speakers’ Corner opgericht om het publiek de kans te geven hun mening te geven op een vaste plek.

De Britten zijn gek op tradities en dus kun je nog steeds op zondag sprekers bij Speakers’ Corner vinden. Ze klimmen altijd op een geïmproviseerde zeepkist voordat ze met hun toespraak beginnen.

De toespraken zijn niet bedoeld als eenrichtingsverkeer en luisteraars zullen de sprekers dan ook regelmatig hun reactie laten horen – of zelfs tegenspreken, waardoor er echte debatten kunnen ontstaan.

Sprekers kunnen doorgaan zolang ze geen obsceniteit, godslastering gebruiken of het publiek tot geweld aanzetten. In het verleden spraken hier onder andere grote namen zoals Karl Marx, Vladimir Lenin en George Orwell, maar tegenwoordig moet je het met de meningen van een mengelmoes aan gepassioneerde en soms wat excentrieke types doen.

Speaker's Corner Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Canva]

Je vind Speakers’ Corner op de hoek van het park bij Marble Arch:

Speaker's Corner Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Canva]

ONTDEK ENGELAND

Plan je bezoek aan Engeland: vervoer, accommodatie, restaurants, activiteiten en nog veel meer!

THE SERPENTINE

The Serpentine is het langgerekte meer dat je middenin Hyde Park kunt vinden. Met mooie dagen is het rondom het meer gezellig druk en worden er veel bootjes verhuurd om mee op het meer te varen.

Kies voor de klassieke blauwe pedal boats waterfietsen of ga voor de SolarShuttle, een door de zon aangedreven vaartuig.

Hoewel openbaar zwemmen nergens in Hyde Park is toegestaan, kun je bij de Serpentine Swimming Club (de oudste zwemclub in Groot-Brittannië) in het speciale ‘Lansbury’s Lido‘ gebied dagelijks tussen 06.00 en 9.30 uur een rondje zwemmen (TIP: na 4 uur ‘s middags zijn de kaartjes goedkoper).

Elk jaar wordt in The Serpentine voor leden van de zwemclub op kerstochtend een zwemwedstrijd georganiseerd in het ijskoude water: de Peter Pan Cup.

Iets te actief voor jou doen? Ga dan gewoon lekker vanaf het terras mensen en vogels spotten. Wild genoeg!

The Serpentine, Hyde Park Londen
[Foto Credit: Eurostar]

Serpentine, Hyde Park Londen
[Foto Credit: Eurostar]

SERPENTINE GALLERIES

Er zijn in Hyde Park / Kensington Gardens twee Serpentine Galleries te vinden. Ze bevinden zich op een paar minuten lopen van elkaar en liggen aan weerszijden van The Serpentine Bridge.

De Serpentine Gallery werd vroeger gebruikt als theepaviljoen, maar sinds 1970 is het een expositieruimte voor moderne kunst. In het verleden waren hier exposities van onder andere Andy Warhol, Damian Hirst en Henry Moore te vinden en de collectie blijft bekende namen aantrekken.

De Serpentine North Gallery (voorheen: Serpentine Sackler Gallery) zit in een oud buskruithuis uit 1805 en heeft een nieuwe bestemming gekregen met een aanbouw ontworpen door Zaha Hadid Architects.

De toegang is gratis, dus je kunt altijd even kijken of de werken je aanspreken. En anders vind je misschien een stijlvol souvenir in de museumwinkel.

Serpentine Gallery, Hyde Park Londen
Serpentine North Gallery

SERPENTINE PAVILLION

Naast de twee galerieën is er ook het ‘Serpentine Pavilion‘ dat jaarlijks door een andere kunstenaar gemaakt wordt. Kijk op de website om het huidige paviljoen te zien >>

In de zomer kun je bij het Serpentine Pavilion de ‘Park Nights’ vinden. Dit is het experimentele, interdisciplinaire liveplatform met wisselende thema’s. Kijk voor meer info op de website >>

Serpentine Gallery, Hyde Park Londen
Het paviljoen in 2013…

Serpentine Gallery, Hyde Park Londen
…van Nick mag ik het geen ‘wit klimrek’ noemen. Het is een wolk. Dat je het even weet, haha.

THE LONDON TESTER HOTSPOTS

Ontdek de leukste plekken in Londen waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen tot je er bij neervalt, of even heerlijk kunt relaxen.

STANDBEELD VAN ACHILLES

Het 33 ton wegende bronzen ‘Statue of Achilles‘ kun je vinden nabij de Queen Elizabeth Gate bij Hyde Park Corner. Het beeld is een gedenkteken voor de hertog van Wellington (Duke of Wellington), ter nagedachtenis aan zijn prestaties als soldaat en als politicus.

Het monument werd door koning George III geïnstalleerd en het lichaam van Achilles is gemodelleerd op een Romeinse soldaat met een hoofd dat lijkt op dat van Wellington. Kennelijk heeft Britse acteur Sir Laurence Olivier ooit gezegd dat het beeld “the best arse in London” heeft.

Je mag zelf oordelen of dat zo is of niet.

Standbeeld Van Achilles in Hyde Park, Londen
[Foto Credit: Canva]

THE JOY OF LIFE FOUNTAIN

De ‘Joy of Life Fountain‘ (Fontijn van Levensvreugde) van TB Huxley-Jones werd op 25 juni 1963 onthuld. Het kunstwerk toont twee bronzen figuren die boven een vijver dansen, terwijl vier bronzen kinderen aan de randen uit het water komen.

In 2001 probeerde men de fontein om te dopen naar ‘The Four Winds Fountain‘, maar niemand heeft daar geloof ik ooit naar geluisterd. De locals houden het graag bij deze jolige jaren ’60 titel, dank je wel!

The Joy Of Life Fountain
[Foto Credit: Canva]

PRINCESS DIANA MEMORIAL FOUNTAIN

Er zijn in Hyde Park verschillende monumenten te vinden, maar de ‘Diana, Princess of Wales Memorial Fountain‘ is waarschijnlijk wel de bekendste. Deze enorme vijver kun je iets ten zuiden van The Serpentine vinden en is ontworpen als eerbetoon aan het leven van Diana, haar mooie persoonlijkheid en haar liefde voor haar kinderen.

Deze bijzondere fontein, waar met name de kids in de zomer erg blij van worden, is ontworpen door de Amerikaanse landschapsarchitecte Kathryn Gustafson. Het ontwerp bestaat uit 545 stukken graniet die een cirkel vormen. Het water vloeit van boven langs twee kanten omlaag, waar het vervolgens in een volgende stroom overgaat.

Het monument kostte een kleine £3,6 miljoen pond en vlak na de opening in 2004 gingen er een paar mensen flink onderuit op het gladde materiaal. Ik geloof dat je er nu niet meer doorheen mag lopen, alleen zittend op de rand met je voeten erin bungelen (of nog liever: van flinke afstand naar kijken), maar dat mag allemaal de pret niet drukken natuurlijk. Het is goedbedoeld, ten slotte…

Vanaf hier kun je trouwens ook nog aan de ‘Diana Memorial Walk‘ beginnen, een 7 mijl / 11 kilometer lange wandelroute die je langs alle belangrijke plekken uit het leven van Diana voert. Zo kom je langs drie paleizen, twee statige huizen en Kensington Gardens, Green Park en St James’s Park.

Er zijn maarliefst 90 bordjes langs de route te vinden. Ze zijn gemaakt door beeldhouwer Alec Peever en hebben een roosembleem in het midden. De roos heeft een heraldisch ontwerp en symboliseert, hoewel hij het blijvende imago van de prinses symboliseert, ook de tradities en het erfgoed van Groot-Brittannië.

Hier kun je een brochure van de route downloaden >>

Maak er een dagje van, zou ik zeggen. De herdenkingsplaats / fontein is het hele jaar door geopend en gratis te bezoeken.

Diana, Princess of Wales Memorial Fountain Hyde Park Londen

Diana, Princess of Wales Memorial Fountain Hyde Park Londen

Lopen in Londen - Tips & Advies || The London Tester
[Foto Credit: Canva]

7 JULY MEMORIAL

Dit monument, ook wel het 7/7 Memorial genoemd, bestaat uit 52 roestvrijstalen pilaren van 3,5 meter hoog. Het is een permanente herinnering aan de slachtoffers van de bomaanslagen in Londen van 7 juli 2005. Bij de aanslag kwamen 52 mensen om het leven.

De pilaren zijn gegroepeerd in vier onderling verbonden clusters die de vier locaties van de incidenten weerspiegelen. Inscripties geven de datum, tijd en locaties van de bombardementen gezet en op een plaquette kun je de namen van de slachtoffers lezen.

7 July Memorial Hyde Park Londen
7 July Memorial [Foto Credit: Canva]

THE ALBERT MEMORIAL

Tijdens mijn laatste bezoek aan Kensington Palace en Osborne House op het Isle of Wight leerde ik al hoeveel Queen Victoria en Prince Albert van elkaar hielden, maar het Albert Memorial is hier toch wel de grootste verbeelding van.

Dit –mijn excuses– spuuglelijke gouden monument (het zal ooit vast modern geweest zijn, of ik heb wellicht geen smaak) werd in 1872 onthuld door Victoria zelf, die het in eigen opdracht liet maken ter nagedachtenis aan haar geliefde echtgenoot, die stierf in 1861.

Voor wie van feitjes houdt:

  • De gedenkplaats is ontworpen door Sir George Gilbert Scott in neogotische stijl en is maarliefst 54 meter hoog!
  • Rondom het monument vind je de afbeeldingen van 169 componisten, architecten, dichters, schilders en beeldhouwers.
  • Op de hoeken worden de personificaties van Victoriaanse industriële kunsten en wetenschappen uitgebeeld (landbouw, handel, techniek en fabricage)
  • Er zijn ook vier groepen beelden die de traditionele vier continenten vertegenwoordigen: Afrika (met een kameel), Amerika (met een bizon), Azië (met een olifant) en Europa (met een stier).
  • Het gouden beeld van Albert in het centrum van het monument kwam pas drie jaar na de opening op zijn plek terecht, omdat eerdere ontwerpen werden afgewezen en eh, tja, de beeldhouwer ook nog even tussendoor besloot te overlijden. Oepsie.
  • Het duurde meer dan tien jaar om de kosten van £ 120.000 (wat nu ongeveer £ 10.000.000 zou zijn) rond te krijgen, maar ja, dan heb je ook wel wat.

Je kunt het Albert Memorial direct ten noorden van de Royal Albert Hall vinden.

The Albert Memoria, Hyde Park Londen
Het Albert Memorial in volle glorie [Foto Credit: visitlondon.com / Jon Reid]

The Albert Memoria, Hyde Park Londen

The Albert Memoria, Hyde Park Londen

The Albert Memoria, Hyde Park Londen
De kameel van Afrika

The Albert Memoria, Hyde Park Londen
Daar zit hij toch! [Foto Credit: Canva]

The Albert Memoria, Hyde Park Londen
De bizon van Amerika

The Albert Memoria, Hyde Park Londen

HYDE PARK ROSE GARDEN

De rustige ‘Rose Garden‘ in het zuidoosten van Hyde Park is een van de meer recentere toevoegingen aan het park. Hier kun je sinds 1994 genieten van een fijne mix aan kleur en fijne geuren.

De plantenbedden, ontworpen door Colvin and Moggridge landschapsarchitecten, worden twee keer per jaar ingelegd, zodat het hier zowel in de lente als in zomer en zelfs nog tot in de late herfst prachtig uitziet.

De rozentuin is ook de plek waar je de ‘Grade II listed‘ fontein met het bronzen beeld van Diana the Huntress kunt vinden. Dit beeld werd in 1906 gedoneerd aan Hyde Park vanuit een privéwoning in Ascot.

Het beeld is gemaakt door Countess Feodora Gleichen, die geschiedenis schreef als het eerste vrouwelijk lid van de ‘Royal British Society of Sculptors‘. Dat weet ze zelf trouwens niet, want ze kreeg deze eer pas toegekend na haar dood. Je kunt ook niet alles hebben.

Een tweede fontein in de rozentuin is genaamd Boy and Dolphin Fountain en dit marmeren werk werd ontworpen door Alexander Munro in 1862. De fontein stond oorspronkelijk in een Victoriaanse verzonken tuin die werd afgebroken toen Park Lane werd verbreed – waar nu de Joy of Life fontein staat.

Leuk is het ook altijd om in de Rose Garden onder de grote pergola (zie hieronder) door te lopen. Instagram momentje!

Hyde Park Rose Garden, Londen
Rose Garden in Hyde Park [Foto Credit: Canva]

Diana the Huntress Fontein, Rose Garden Hyde Park, Londen
Diana the Huntress [Foto Credit: Canva]

Boy and Dolphin Fountain Hyde Park Londen
Boy and Dolphin Fountain [Foto Credit: Canva]

HYDE PARK PET CEMETERY

Wist je dat er in een hoekje van Hyde Park een kleine dierenbegraafplaats te vinden is?

Het begon allemaal met een Maltese terriër genaamd Cherry, die behoorde tot de familie Barned. Zij bezochten Hyde Park regelmatig en waren vrienden met portier Winbridge, die het toestond om Cherry in de achtertuin van Victoria Lodge te begraven.

Daar kregen al snel meer mensen lucht van en na het begraven van Prince, de Yorkshire terrier van de Duke of Cambridge werden er in de 22 jaar erna maarliefst 300 andere geliefde dieren te ruste gelegd.

De pet cemetery is alleen met een gids te bezoeken (en tours zijn altijd heel snel volgeboekt), maar in het volgende filmpje kun je digitaal een kijkje nemen:

OVERIGE MEMORIALS

Ten slotte nog een paar losse gedenkplaatsen in Hyde Park, zodat je je verzameling helemaal compleet kunt maken:

ROYAL GUN SALUTES

Royal Gun Salutes markeren speciale koninklijke gelegenheden. Op deze dagen worden saluutschoten afgevuurd en wordt de vlag van de Unie gehesen op overheidsgebouwen.

In Londen worden saluutschoten afgevuurd in Hyde Park door de King’s Troop Royal Horse Artillery en bij The Tower of London.

Bij staatsbezoeken, bij de staatsopening van het parlement en voor de Queen’s Birthday Parade wordt The Green Park echter gebruikt in plaats van Hyde Park.

Het aantal rondes dat wordt afgevuurd bij een Royal Gun Salute is afhankelijk van de plaats en gelegenheid. De basissaluut is 21 ronden. In Hyde Park en The Green Park worden 20 extra ronden toegevoegd omdat ze een Royal Park zijn.

Saluutschoten worden meestal ‘s middags afgevuurd. Op zondag worden er geen saluutschoten afgevuurd, dus als de datum op een zondag valt, vindt de saluut de volgende dag plaats.

Sergeants of the Royal Horse Artillery met een 12 Pounder Kanon
Sergeants of the Royal Horse Artillery met een 12 Pounder Kanon [Foto Credit: Canva]


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Naam – Hyde Park

Adres Knightsbridge, London SW1X 7LY

Social Media – @theroyalparks op Instagram en @HydeParkUK op Facebook

OpeningstijdenHyde Park is tussen 05:00 – 00:00 geopend

Entreeprijs Gratis!

ToegankelijkheidHet park zelf heeft goed begaanbare paden voor rolstoelen en is geheel stap-vrij.

De Serpentine Galleries heeft volledige toegang en faciliteiten voor gehandicapten: elke galerie heeft een rolstoel ter beschikking en alle ruimtes zijn rolstoeltoegankelijk. Gidsen met grote druk zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de informatiebalies en medewerkers zijn speciaal opgeleid om de kunstwerken te bespreken met iedereen die problemen heeft met zicht of gehoor. Hulphonden zijn toegestaan.

Er zijn ook babykleedkamers in zowel de Serpentine Gallery als de Serpentine North Gallery.

Bereikbaarheid – Hyde Park is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De metrostations rondom Hyde Park zijn Lancaster Gate en Marble Arch (Central Line – rood), Hyde Park Corner en Knightsbridge (Piccadilly Line – donkerblauw).

IN DE BUURT

Hyde Park grenst aan de wijken Belgravia, Knightsbridge en Mayfair.

Attracties in de buurt van Hyde Park zijn onder andere het Science Museum, Natural History Museum, Victoria & Albert Museum, de Royal Albert Hall en Kensington Palace.

Hier vind je nog veel meer leuke gratis bezienswaardigheden in Londen >>

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

DE LEUKSTE WIJKEN IN LONDEN

Wil je weten welke leuke wijken in Londen de moeite zijn om te bezoeken? The Londen Tester wijst je graag in de goede richting.

ACCOMMODATIE TIPS

Londen Hotels in de buurt van Hyde Park

HYDE PARK LONDEN KAART

We maakten een handige kaart voor je in Google Maps waarmee je alle leuke plekken in Hyde Park makkelijk kunt terugvinden.

Hyde Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Download Nu bij The London Tester

Na het inschrijven op onze nieuwsbrief krijg je toegang tot onze VIP-bibliotheek waar je alle downloads kunt vinden. Natuurlijk kost dit niets!

BEWAAR OP PINTEREST:

Hyde Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Hyde Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.