Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace en Kijk Achter de Schermen bij de Britse Royals

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen over de Britse koninklijke familie, is een bezoek aan Kensington Palace toch wel een must. 

Het heeft me een paar jaar geduurd om hier zelf eens te gaan kijken (er is gewoon zoveel te zien en te doen in deze stad en zeker in de wijk Kensington), maar vandaag kun je samen met mij een rondleiding nemen door het huis waar Koningin Victoria is opgegroeid, waar Prinses Diana woonde en natuurlijk de huidige woning van Prins William en Kate Middleton.

Ik zal je laten zien welke tentoonstellingen je kunt bekijken. Waarom je de tuinen zeker niet moet overslaan. En ik vertel je nog veel meer leuke details over dit bijzondere historische gebouw. 

Mijn bezoek heb ik op eigen verzoek van Royal Historic Palaces aangeboden gekregen. Dit is een onafhankelijk goed doel dat zorgt voor de Tower of London, Hampton Court Palace, het Banqueting House, Kew Palace, Hillsborough Castle en dan Kensington Palace. Natuurlijk zijn alle meningen hieronder helemaal van mijzelf. 

TIP: Meer te weten komen over de Royals? Kijk dan deze TV-series en films over het Britse Koningshuis op Netflix >>

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

ZIE DE HOOGTEPUNTEN VAN KENSINGTON PALACE  

Kensington Palace met The London Tester

Kensington Palace: Een Introductie

Nottingham House

Kensington Palace ligt aan de oostkant van het park met de naam ‘Kensington Gardens’. Het is al sinds de 17e eeuw de residentie van de Britse koninklijke familie. Het is nog steeds een werkende residentie! 

Het werd ooit gebouwd als Jacobijns herenhuis genaamd ‘Nottingham House’ in de plaats Kensington (voor het deel van Londen ging uitmaken) voor de graaf van Nottingham (de minister van Buitenlandse Zaken). Het werd door Koning Willem III in 1689 gekocht. Hij zocht een woning vlakbij Londen waar hij een beetje uit de vieze lucht kon zitten, omdat hij astmatisch was. Hij trok er op kerstavond samen met zijn vrouw Mary in.

Dit huis was iets toegankelijker dan Hampton Court, maar er werden wel wat aanpassingen gedaan. Zo legden ze een privé weg aan naar Hyde Park Corner, waarover een aantal koetsen naast elkaar konden rijden.

Later werden er nog verbeteringen en uitbreidingen aan het huis zelf gemaakt (waaronder de nieuwe entree met binnenplaats, ‘The Great Court’) door Sir Christopher Wren (dezelfde architect van St Paul’s Cathedral). Op zondagen openden ze de tuinen voor het publiek, als ze zelf in Richmond waren.

Helaas genoot Mary niet lang van het paleis, omdat zij in 1694 aan de pokken stierf. Ook William kwam niet fijn aan zijn einde: hij viel in 1702 van zijn paard en stierf een paar dagen later aan de complicaties van zijn gebroken sleutelbeen. 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Prinses Diana’s Huis

Tot de dood van Koning George II in 1760 was Kensington Palace de favoriete residentie van opeenvolgende vorsten. Zo werd Koningin Victoria hier geboren en groeide ze op. Hoewel ze er na haar kroning voor koos te gaan regeren vanuit Buckingham Palace. Na haar verhuizing is ze nooit meer terug in Kensington Palace geweest. 

Koningin Mary (de grootmoeder van de huidige koningin Elizabeth) werd ook geboren in Kensington Palace in 1867 en tussen 1981 en 1997 woonde Prinses Diana (Diana Princess of Wales) in een appartement in het paleis en tot 2002 kon je hier ook Prinses Margaret en tot 2004 Prinses Alice vinden. 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Een beeld van koningin Victoria staat prominent voor de deur

Prins William’s Huis

Sinds 2013 is Kensington Palace de officiële verblijfplaats van Prins William, de hertog van Cambridge (duke of Cambridge) en Catherine (of Kate, zoals je haar waarschijnlijk kent), de hertogin van Cambridge (duchess of Cambridge) en hun kinderen: George (Prince George of Cambridge), Charlotte (Princess Charlotte of Cambridge) en Louis (Prince Louis of Cambridge). Zij wonen in appartement 1a, het grootste woonblok van het paleis. Er zijn maarliefst 6 slaapkamers en 2 keukens, die zijn verdeeld over 4 woonlagen. 

Naast William en Kate wonen hier ook Prinses Eugenie van York en haar man Jack Brooksbank (in Ivy Cottage), de hertog en hertogin van Gloucester (Richard en Birgitte, in appartement 1), de hertog en hertogin van Kent (Edward en Katherine, in Wren House) en prins en prinses Michael van Kent (in Appartement 10). Prins Harry en Meghan woonde tot begin 2019 op Kensington Palace in Nottingham Cottage.

Naast de Britse royals wonen er ongeveer 50 andere bewoners in het paleis en de bijgebouwen. Dit zijn onder andere leden van het leger, natuurlijk de huishouding, stafleden en enkele gewone burgers. Ze moeten huur aan de koningin te betalen om hier te mogen wonen, wel zo eerlijk natuurlijk.

Een gezellige boel dus!

Tegenwoordig is het paleis gedeeltelijk geopend voor het publiek en kun je een kijkje nemen in het leven van de koninklijke familie.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Credit: THE SUN


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

Kaart van Kensington Palace

Op de kaart hieronder kun je een overzicht van het paleis en de tuinen zien.

Helaas was The Orangery en de Sunken Garden tijdens mijn laatste bezoek gesloten voor verbouwing, maar ik ga er vanuit dat dit tegen het voorjaar weer open is.  

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
De ‘Gold Gates’ van Kensington Palace

Verken de State Apartments van Kensington Palace

In 1899 werden op verzoek van Queen Victoria de staatsruimten op haar 80e verjaardag openbaar gemaakt. Tegenwoordig is het paleis dus zowel een privéwoning voor de koninklijke familie als een openbaar museum.

Zoals je zult begrijpen zijn de delen die momenteel bewoond worden niet toegankelijk. Maar er zijn diverse compleet ingerichte appartementen die je wel kunt bekijken.

Het is aan te raden even een kaartje bij de balie mee te nemen, zodat je precies weet waar je moet zijn.

Er zijn de volgende gedeeltes te bekijken:

 • Queen Victoria – A Royal Childhood
 • King’s State Apartments
 • Queen’s State Apartments
 • Orangery
 • Kensington Palace Pavilion 
 • Kensington Gardens (met het Victoria Statue, Wiggly Walk en de Sunken Garden)

Kijk altijd voor je bezoek of er (delen) van het paleis gesloten zijn: hrp.org.uk/kensington-palace/visit/opening-and-closing-times

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Diana’s Fashion Story: de Prachtige Jurken van Prinses Diana

Kensington Palace werd vooral bekend als het paleis waar Diana na de scheiding met Prince Charles een ‘gezellige’ tijd had (ze omschreef het wel eens als een bejaardentehuis en zelfs een gevangenis, waarin iedereen elkaar in de gaten houdt) en je ziet binnen dan ook nog steeds herinneringen van haar, waaronder regelmatige tentoonstellingen waarin je haar kleding kan bewonderen.

Succesvol was de tentoonstelling ‘Fashion Rules‘ uit 2013-2019, die onder andere kleding uit de collecties van The Queen, Princess Margaret en Princess Diana omvatte, met tevens aandacht voor de koninklijke mode die tussen de jaren ’50 tot en met ’90 steeds moderner is geworden.

Tijdens mijn bezoek was er een klein hoekje ingericht voor ‘Diana: Designed for a Princess‘. Hier krijg je meer te weten over het modeleven van prinses Diana, met originele schetsen en handgeschreven opmerkingen van haarzelf op de ontwerpen. Toegang tot deze tentoonstelling is inbegrepen bij het ticket. 

Er zijn bij deze tentoonstellingen vooral foto’s te zien, maar er is wel een jurk die je kunt zien, de bekende roze baljurk hieronder op de foto: 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

King’s State Apartments

Je wandeling door Kensington Palace gaat door de luxueuze staatsappartementen van de koning en koningin. Oftewel: The King’s State Apartments en The Queen’s State Apartments. Hier kun je precies zien hoe de koning en koningin vroeger leefde. 

Ik begin zelf bij de King’s Apartments. Hier kun je de magnifieke openbare ruimtes zien waar George II en Queen Caroline belangrijke gasten vermaakten. In de vroege jaren van de 17e eeuw werden hier grote feesten gehouden. Ook speelden zich hier vele politieke intriges af.

Je ziet er vandaag de dag nog de bijzondere schilderijen en luxe hofkledij, die een glimp in het stijlvolle leven van de Georgiaanse hogere kringen geven.

We beginnen met het beklimmen van de prachtige trappen van de King’s Staircase, wat al geweldig is! 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The King’s Staircase

Brand in The Great Court

Hoewel de staatsappartementen vrij schaars bekleed zijn (ze werden voornamelijk gebruikt voor publiek en vergaderingen), zie je in de privévertrekken van de Georgiaanse royalty de meest luxe voorwerpen, prachtige kunstwerken en schitterende meubels voorbij komen.

Het is bijna niet voor te stellen dat in 1691 een deel van de Great Court verwoest werd. Ze hebben veel opnieuw moeten bouwen, waaronder de King’s Staircase. 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The Presence Chamber – waar hovelingen, ministers en buitenlandse ambassadeurs ontvangen werden

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The Cupola Room – waar ik kennelijk het meesterstuk van het hele paleis – een achttiende-eeuwse muzikale klok – helemaal gemist heb, omdat ik naar deze jurk aan het kijken was, ach ja…

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The King’s Gallery – prachtig!

Queen’s State Apartments

Vlak voor kerstmis 1689 namen koning William III en Mary II met hun voltallige hofhouding hun intrek in Kensington House. De ‘Queen’s Room’ was het vertrek van Mary. Hier vind je onder andere haar slaapkamer, de eetkamer waar Mary en William aten en de salon.

Helaas waren de Queen’s apartments gesloten voor verbouwing tijdens mijn bezoek.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Victoria Woman and Crown

Koningin Victoria werd geboren in Kensington Palace en woonde hier tot het jaar 1837. In de tijdelijke tentoonstelling ‘Victoria: Woman and Crown‘, die tot 5 januari 2020 te zien was, leerde ik alles over het (toch wel ietwat tragische) leven van deze Britse monarch. 

Ik vond dit echt een indrukwekkende tentoonstelling. Mede door de muziek die er speelde en de persoonlijke verhalen die je over haar kon lezen. Echt een aanrader om te bezoeken als je nog de kans hebt. Anders kun je hieronder wat details bekijken:

In deze tentoonstelling, die gemaakt werd ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van Victoria’s geboorte, kun je zien hoe Victoria haar rol als koningin, vrouw en moeder in evenwicht bracht.

Vooral na de dood van haar geliefde Prins Albert (waarna ze alleen nog maar zwart droeg), inspireerde het nieuwe tijdperk van de fotografie een uitgebreide documentatie van haar imperiale macht over de verschillende continenten en de details over haar gezinsleven.

Je ziet hoe haar 9 kinderen en 43(!) kleinkinderen haar invloed uitbreiden. Niet alleen over Europa, maar over het hele rijk.

Bezoek Kensington Palace met The London TesterBezoek Kensington Palace met The London Tester
Victoria moet vanaf haar 18e koningin worden, toen ze nog in haar ouderlijk huis in Kensington Palace woonde. De dag dat ze wakker werd als koningin, hield ze slechts 5 uur later haar eerste raadsvergadering -helemaal zelf- in de Rode Saloon van het paleis.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Er zijn in deze tentoonstelling zeldzame overgebleven stukken uit de privégarderobe van de koningin te zien

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Haar rijk versierde petticoats bieden een schril contrast met de zwarte jassen waar ze later zo beroemd om werd

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
De tentoonstelling onderzoekt ook de complexe liefdesaffaire van Victoria met India, van het verhaal achter de Koh-i-noor-diamant tot haar vriendschap met de afgezette Maharajah Duleep Singh

Victoria: A Royal Childhood

Naast de tijdelijke tentoonstelling waar ik net over schreef, is er ook een vaste collectie over het leven van Koningin Victoria. Deze bestaat uit verzameling opmerkelijke objecten die betrekking hebben op haar vroege jaren.

Terwijl je door de kamers van haar kindertijd loopt, leer je alles over het strikte ‘Kensington-systeem‘ dat de opleiding, het gezinsleven, plezier en bittere strijd van Victoria’s leven kenmerkte.

Wat ik erg leuk vond was dat er allemaal kleine poppetjes ‘verstopt’ zijn bij de diverse attributen, die leuk zijn om te vinden en wat gelijk een bezoek met kinderen aan dit deel van het paleis ook erg leuk maakt.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Het geweldige poppenhuis van Victoria (rechtsboven en onder)

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Victoria had een sterke liefde voor opera en ballet. Met haar fantasiewereld van schetsen, schilderen, poppen maken en verhalen schrijven, ontsnapte ze aan haar toenemende gevoel van isolatie.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
De poppetjes waar ik net over schreef – en links de strenge ‘Kensington System Rules’, die Victoria’s leven gingen beheersen.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Hoewel Victoria blijkbaar altijd klaagde dat haar ouderlijk huis somber en versleten was, was het in feite vrij comfortabel en kleurrijk

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Geboortekamer van Victoria – Aan hand van gedetailleerde brieven van van de hertog van Kent vanaf de dag van Victoria’s geboorte konden de historische kamers tot in detail gerestaureerd worden.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Victoria werd het eerste vrouwelijke staatshoofd in meer dan 120 jaar

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Bekijk van dichtbij de prachtige sieraden van Victoria

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Voor souvenirs en versnaperingen kun je terecht in het Palace Café and Gift Shop… die weelde moet natuurlijk ergens vandaan komen ; )

Niet Overslaan: Kensington Gardens

Hoewel ik Kensington Palace in de winter bezocht en het dus buiten niet echt geweldig weer was, is een bezoek aan de tuinen van het paleis toch wel een echte must.

Kensington Gardens bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 111 hectare. Er is alles aan gedaan om die ruimte er mooi uit te laten zien. Je hebt geen kaartje nodig om de tuinen van het paleis te bezoeken. Dus ook als je niet naar binnen wilt kun je hier fijn rondwandelen. 

Kensington Gardens was altijd de ‘speeltuin’ van de koning. Dit is waar de hertenjacht van Henry VIII plaatsvond, bijvoorbeeld. Toen William III en Mary II zich in 1689 in het paleis vestigden, begonnen ze het park in te richten met formele bloembedden en vierkante heggen. Wist je dat deze stijl typisch Nederlands was? Het was dan ook ontworpen om William (Willem), die uit Holland kwam, zich thuis te laten voelen.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

The Orangery

In 1702 creëerde Queen Anne een tuin in Engelse stijl. Ze voegde The Orangery toe in 1704. Dit was een grote serre gebouwd in de stijl van een elegant paleis, waarin haar citrusbomen beschermd waren tegen de strenge vorst van de winter. Hier kun je tegenwoordig een echte Britse Afternoon Tea houden. In deze oase van rust vind je een van de beste theeselecties in Londen.

Je kunt hier ook genieten van een warm ontbijtje, koffie met huisgemaakt gebak en fijne lunch, met uitzicht op de tuin en het paleis. Ook de Orangery was helaas tijdens mijn laatste bezoek in de winter gesloten, in de zomer is reserveren voor de Afternoon Tea noodzakelijk. 

Vanaf 1728 begon Queen Caroline (de vrouw van King George II) de Kensington-tuinen te transformeren in het park dat we vandaag kennen. Ze creëerde The Serpentine en The Long Water, de meren in Hyde Park, evenals The Broad Walk en The Round Pond, vlak voor de ingang van het paleis. 

Het grootste deel van de 18e eeuw waren de tuinen gesloten voor het publiek. Alleen op zaterdag (en alleen voor de ‘respectabel gekleden’) werd de tuin geopend voor publiek. 

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Zicht op de tuinen en The Golden Gate vanuit The King’s Apartments

The Sunken Garden

De beste tijd om Kensington Gardens nu te bezoeken is tussen april en oktober. Dan zul je veel exotische planten en bloemen kunnen zien, die er helaas bij mijn laatste bezoek niet waren. Ik vond nog wel wat foto’s van een eerder bezoek van mij aan de tuinen, toen er nog wel iets meer kleur te zien was. Die foto’s vind je hier beneden. 

Een hoogtepunt binnen de tuinen bij Kensington Palace is The Sunken Garden, die (je raad het al, ook in de winter helaas niet geopend is), maar in de lente en de zomer is deze prachtig verzonken tuin, die in 1908 werd aangeplant, geweldig om te zien. De tuin werd gemodelleerd naar een vergelijkbare tuin in Hampton Court Palace, een echte viering van siertuinen uit de 18e eeuw.

Je kunt rondom de tuin door een boog van bomen (Cradle Walk) lopen en in de tuin zie je mooie bloembedden en een siervijver met fonteinen, die zijn gevormd uit hergebruikte 18e-eeuwse waterreservoirs die uit het paleis zijn gehaald.

Op het filmpje hier beneden kun je zien hoe de tuin er in het voorjaar en de zomer uitziet:

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
In de winter is The Sunken Garden helaas gesloten

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Cradle Walk in de winter

De foto’s hieronder zijn allemaal aan het begin van de zomer gemaakt, om je te laten zien wat je dan kunt verwachten:

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Bezoekje aan Kensington Palace met mijn broer een paar jaar terug

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The White Garden

Diana Princess of Wales Memorial Playground

Ik heb zelf geen kinderen, maar na een tip van blogster Saskia in onze interviewserie ‘Liefs uit Londen‘, werd ik gewezen op de Diana Memorial Playground, een enorme speeltuin met piratenschip en zandbak, schommels en andere speeltoestellen waar de kids (als het weer een beetje meezit) uren kunnen spelen. 

Tijdens mijn laatste bezoek dacht ik even langs te lopen om de speeltuin te bekijken, maar helaas pindakaas. Geheel volgens bizarre Britse regels kun je daar dus alleen in als je kinderen bij je hebt. Ik kwam er in mijn uppie echt niet door het hek heen en werd weggestuurd. Mooi geen schommel voor Nienke dus. Naja! 

Uit wraak heb ik toch stiekem een foto van het piratenschip door het hek gemaakt (in het interview met Saskia zie je er eentje met een beetje meer actie), maarja… mocht je hier dus heen willen, zorg dat je een stel kinderen vind om mee te nemen, anders heb je dikke pech : )

Wat je wel kunt doen is de Diana Princess of Wales Memorial Walk lopen. Dit is een wandeling van ongeveer 7 mijl (11 kilometer) langs Kensington Gardens, Hyde Park, Green Park en St. James’s Park.

Tijdens deze wandeling, die gemarkeerd wordt door 90 gedenktekens met een roos op de grond, kom je langs de gebouwen die een rol hebben gespeeld in het leven van Prinses Diana, zoals Kensington Palace, Buckingham Palace, St. James Place en de twee herenhuizen Clarence House en Spencer House.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

The Albert Memorial & The Royal Albert Hall

Er zijn in de Kensington Gardens nog veel meer bijzondere bloemperken en kunstwerken te zien, maar het hoogtepunt is toch wel de Albert Memorial (officieel het Prince Consort National Memorial), dat in 1872 onthult werd. Deze gedenkplaats herdenkt de dood van Prins Albert, die in 1861 aan de tyfus overleed op 42-jarige leeftijd. 

Het Albert Memorial bevindt zich recht tegenover de Royal Albert Hall en de memorial is een van de grootste hoog-Victoriaanse gotische extravaganzas ter wereld. Je ziet Prins Albert met de catalogus van de Grote Tentoonstelling, die in 1851 gehouden werd in Hyde Park en die Albert hielp organiseren.

De marmeren figuren op het monument vertegenwoordigen Europa, Azië, Afrika en Amerika en verder zie je er figuren op staan die productie, handel, landbouw en ingenieurschap vertegenwoordigen. Rond de voet van het monument zie je gevierde schilders, dichters, beeldhouwers, muzikanten en architecten, wat Albert’s enthousiasme voor de kunst weerspiegelt. 

Thuis noemen wij dit ‘mooi van lelijkheid’, maar ieder zijn eigen smaak, natuurlijk, haha.

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
The Albert Memorial (links) en The Royal Albert Hall (rechts)

Hyde Park

Als je vanuit Kensington Palace verder het park inloopt, dan kom je uit bij Hyde Park. Hier kun je ook nog de Diana Memorial Fountain bekijken. Dit unieke monument voor Diana werd op 6 juli 2004 geopend door koningin Elizabeth.

De fontein bevat 545 stukjes graniet uit Cornwall en het ontwerp is bedoeld om het leven van Diana te weerspiegelen. Het water stroomt van het hoogste punt in twee richtingen en terwijl het stroomt, wervelt en bubbelt het tot het samenkomt in een kalm bad aan de voet van de fontein. Het monument symboliseert ook de openheid van Diana. Er zijn drie bruggen waar je het water over kunt steken en recht naar het hart van de fontein kunt gaan.

Zeker even een bezoekje waard!

Bezoek Kensington Palace met The London Tester
Diana Memorial Fountain


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Kensington Palace

Adres – Kensington Gardens, London W8 4PX

Openingstijden – 1 maart tot 31 oktober: dagelijks van 10:00 tot 18:00 (laatste toelating 17:00) // 1 november tot 28 februari: dagelijks 10:00 tot 17:00 (laatste toelating 15:00) // Gesloten van 24 t/m 26 december.

Bereikbaarheid – Je komt bij Kensington Palace eenvoudig met het openbaar vervoer. De bus stopt voor de deur (buslijnen 70, 94, 148, en 390, halte Bayswater Road) of vlakbij het paleis (buslijnen 9, 10, 49, 52, 70 en 452, halte Kensington High Street). Met de metro stap je uit bij halte High Street Kensington (de Circle Line (geel), Piccadilly Line (donkerblauw) en District Line (donkergroen)), of je stapt uit bij halte Queensway (Central Line (rood)) . Vanaf hier is het ongeveer 10-12 minuutjes lopen door het park.  

Toegankelijkheid Er zijn faciliteiten en speciale rondleidingen voor rolstoelbezoekers beschikbaar. Ook zijn er kaartjes voor verzorgers en is er rolstoelverhuur mogelijk. 

Disclaimer – Mijn bezoek aan Kensington Palace werd mij na verzoek vriendelijk aangeboden door Royal Historic Palaces. 

Kensington Palace op de Kaart

Goedkope Tickets Kensington Palace

Online tickets kopen is de goedkoopste en meest handige manier om het paleis te bezoeken. Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je het volgende ticket met korting van tevoren reserveren:

 • Kensington Palace Tickets 
  • Volwassenen (16-64) EUR €21, Kinderen (5-15) EUR €10,50 , Onder 5 jaar gratis, Familie EUR €53 (2 volwassenen + 2 kinderen) of EUR €39 (1 volwassene + tot 3 kinderen)
  • Kaartjes online kopen is altijd goedkoper dan aan de deur zelf!

Koop je kaartjes bij de vertrouwde Visit Britain Shop >> 

Kortingspassen Kensington Palace

Kensington Palace kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

BEWAAR OP PINTEREST:

Bezoek Kensington Palace met The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.