Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Fietsen in Londen – Tips & Advies

Het heeft even geduurd voor ik durfde te fietsen in Londen. Om precies te zijn… drie jaar 🙂 Maar toen ik eenmaal op de fiets stapte en tussen de bussen en voetgangers in Londen begon te navigeren, wist ik weer wat ik zo mis uit Nederland! Wat is fietsen toch fijn!

Door Londen fietsen is een geweldige manier om op een gezonde, goedkope wijze iets van de stad te zien. Hoewel het hier en daar nog best een uitdaging kan zijn om door het verkeer te komen (met name in de binnenstad), is er in de laatste jaren ontzettend veel verbeterd voor fietsers in Londen. Er zijn meer fietspaden en er worden veel campagnes gevoerd die automobilisten waarschuwen goed op te letten voor fietsers, zoals deze grappige hieronder:

 

Ga op een Fietstour

Misschien durf je nog niet zo goed door de binnenstad te fietsen in je eentje, dan kan ik je zeker aanraden met een georganiseerde fietstour mee te gaan. Een goede maatschappij is The London Bicycle Tour Company. Zij hebben 6 verschillende routes door de stad in wel 7 talen, ook in het Nederlands.

Mocht je toch liever alleen willen, dan kun je wellicht een van de scenic routes aan de rand van Londen volgen, waar het iets minder druk is en je meer de ruimte hebt. Kijk in de lijst met handige links onderaan dit artikel voor suggesties.

Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Een Fiets Huren in Londen

Durf je het aan om een stukje door Londen te rijden op de fiets? Dan is je best optie het huren van een Santander Cycle, in de volksmond ook wel een ‘Boris Bike’ genoemd (naar Boris Johnson die ten tijde van de invoering van dit programma de burgemeester van Londen was, en die zelf ook altijd op de fiets naar zijn werk gaat). 

Deze fietsen zijn alle dagen en 24 uur per dag beschikbaar. Er zijn meer dan 750 stations met meer dan 11.000 fietsen door de hele stad te vinden! Om een fiets te huren heb je een bankpas nodig. Het kost 2 pond om 24 uur toegang tot de fiets te krijgen en de eerste 30 minuten van je rit zijn gratis. Voor elke 30 minuten hierna betaal je 2 pond. Dus als je binnen een half uur je fiets weer ergens terugbrengt (en dat kan je dus de rest van de dag blijven doen), dan betaal je in totaal dus maar 2 pond!

Santander heeft ook zijn eigen app, waardoor het huren nog makkelijker wordt. 

Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Veiligheid Fietsen in Londen

Het lijkt misschien overbodig om te zeggen, maar let goed op je eigen veiligheid als je gaat fietsen door Londen. Ook al kan jij zelf supergoed fietsen, het verkeer is er hier gewoon niet altijd goed op ingesteld en mensen geven je vaak ook geen voorrang. Reflecterende, of op zijn minst geen donkere kleding is ook echt wel een aanrader voor je eigen veiligheid. Fietsen met een helm is hier ook echt niet raar en misschien op de drukke wegen stiekem toch wel verstandig.

Steek daarnaast duidelijk je hand uit, kijk zowel naar links en rechts als je gaan oversteken of afslaan (en rijdt zeker niet door rood, zoals veel fietsers hier doen) en zorg altijd dat je een eind VOOR de bus stopt, nooit ERNAAST (denk aan de dode hoek en het feit dat de chauffeur aan de rechterkant van de bus zit!).

Met je Fiets in de Metro?

Denk eraan dat je hier niet zomaar met je fiets in de metro, bus of trein kunt, behalve als je een ingeklapte vouwfiets hebt (en dan op veel stukken waar het megadruk is mag je die alleen buiten de spits meenemen). Voor langere afstanden zul je even bij de trein moeten kijken of je wellicht een apart kaartje moet aanschaffen voor je stalen ros, want alle maatschappijen hebben weer andere regels hierover.

Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester


 

Bekijk de korte video:

 
HANDIGE LINKS

Fietsen in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Bekijk de complete Openbaar Vervoer in Londen video:

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.