Regent's Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Regent’s Park Londen – Leuke Weetjes & Handige Tips

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor het bezoeken van Regent’s Park Londen. Veel plezier!

The Regent’s Park is kort gezegd het grootste grasveld in Londen. Maar er is hier nog veel meer te ontdekken, van vele sportactiviteiten tot een compleet openluchttheater, de London Zoo, een prachtige rozentuin en veel cafés en restaurants.

Let’s Go!

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

REGENT’S PARK LONDEN

Regent's Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

INTRODUCTIE REGENT´S PARK

ROYAL CHASE

The Regent’s Park (inclusief uitzichtpunt Primrose Hill, dat je binnen het park kunt vinden) staat bekend als de ‘jewel in the crown‘ (de juweel in de kroon).

Het park beslaat 197 hectare en maakte, net als de meeste andere Royal Parks in Londen in het verleden, deel uit van het enorme gebied dat Koning Henry VIII zichzelf toe-eigende om lekker te kunnen jagen.

Het park werd vroeger Marylebone Park genoemd (naar het dorp en landhuis in de buurt) en bleef tot 1646 een zogenaamde ‘royal chase’ (een koninklijke achtervolging – van herten en ander wild). Er waren dichte bossen te vinden die helemaal Primrose Hill opliepen. Een sloot en wal hielden de herten binnen en stropers buiten het park.

Japanese Garden Island in Regent's Park
Zo moet het er vroeger overal hebben uitgezien in deze omgeving!

VAN MARYLEBONE NAAR REGENT´S PARK

Het park bleef grotendeels ongewijzigd tot na de burgeroorlog. Tussen 1649 en 1660 hakte de regering van het Gemenebest onder leiding van Oliver Cromwell veel van de bomen om, om zo schulden uit de oorlog te kunnen betalen.

Toen Cromwell stierf en Charles II koning werd, werd het park weer eigendom van de Britse Kroon. Maar tegen die tijd raakte de jacht een beetje uit de mode en de daaropvolgende 150 jaar werd het land verpacht aan boeren.

Tegen 1811 verspreidde Londen zich snel en kon er meer geld worden verdiend door op Marylebone Park te bouwen dan door het te bewerken.

Tegelijkertijd was de nieuwe prins-regent, later koning George IV, vastbesloten om zijn stempel op het gebied te drukken. Hij wilde een nieuw zomerpaleis in Noord-Londen op een exclusief terrein. De huurcontracten op Marylebone Park werden niet verlengd en architecten werden uitgenodigd om ontwerpen voor het gebied te maken.

Paden in Regent's Park
De paden op…

Paden in Regent's Park
…de lanen in!

GROOTSE PLANNEN

John Nash, een regeringsarchitect, bedacht een groots plan dat de prins wel zag zitten. Met de nieuwe naam ‘The Regent’s Park‘, ontwierp Nash een enorm afgerond park dat zou worden omgeven door paleisachtige terrassen, een meer, een kanaal, 56 villa’s (om te kunnen betalen voor het hele plan) en een tweede huis voor de prins.

Het zou door een mooie processieweg worden verbonden met het andere huis van de prins in St James’s Palace.

Het volledige plan werd echter nooit uitgevoerd omdat de prins zijn aandacht besloot te richten op het verbeteren van Buckingham Palace. Van alle villa’s werden er uiteindelijk maar 8 gebouwd. Ze werden wel mooi omringt met bomen, om de bewoners het gevoel te geven dat ze op een privélandgoed woonden. Ook het zomerpaleis werd geschrapt. Het kanaal werd verplaatst naar de noordelijke grens van het park.

Hoewel er veel niet doorging, hebben toch veel elementen van het originele plan van Nash de tijd overleefd. De processieroute naar St James’s Palace werd gebouwd, je kent het wellicht nu beter als het prachtige Regent’s Street.

Outer Circle Regent's Park, Londen
Statige Gebouwen langs Regent’s Park [Foto Credit: Canva]

Outer Circle Regent's Park, Londen
Statige Gebouwen langs Regent’s Park [Foto Credit: Canva]

PUBLIEKE TOEGANG

Pas in 1835, tijdens het bewind van koning William IV, werd voor twee dagen per week het grote publiek toegelaten tot de oostkant van het park. Later konden mensen het hele park en Primrose Hill in de buurt bezoeken.

Het park werd ook de thuisbasis van verschillende organisaties zoals de Zoological Society en de Royal Botanic Society. Deze laatste legde de ‘Inner Circle‘ aan met grasvelden en een meer. De Royal Toxophilite Society introduceerde boogschieten in het park. Tussen deze hen creëerden de verenigingen de mix van tuinen, recreatie en formele gebouwen, die vandaag de dag nog steeds bestaat.

De belangrijkste ontwikkeling in de 20e eeuw was de aanleg van de formele rozenbedden van Queen Mary’s Gardens. Rond dezelfde tijd begon het openluchttheater met uitvoeringen, die nog steeds plaatsvinden.

Het park werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en puin van gebouwen die tijdens de ‘blitz‘ waren verwoest, werd op de grasvelden gedumpt. Maar de schade werd rechtgezet en dus kun je weer genieten van een elegant park en je inbeelden hoe het leven eruit zou hebben gezien in Regency London.

Van de gebouwen en monumenten die oorspronkelijk werden gebouwd zijn er twee villa’s, de ‘St John’s Lodge‘ en ‘The Holme‘ overgebleven.

Regent's Park Kaart
Welkom in The Regent’s Park!

Bloemen in Regent's Park
Bedankt voor de bloemen!

Regent's Park Bankjes
Je ziet de koning al bijna zitten, of niet dan? [Foto Credit: Canva]


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

BEZIENSWAARDIGHEDEN REGENT´S PARK

PRIMROSE HILL

Primrose Hill heeft een geheel eigen karakter en een van de leukste dingen is om de heuvel te beklimmen en te genieten van het uitzicht op Londen vanaf de top, die bijna 63 meter boven zeeniveau ligt.

De bomen worden hier laag gehouden om het uitzicht niet te belemmeren.

Regent's Park en Primrose Hill
Primrose Hill boven Regent’s Park op de Kaart

Primrose Hill Map

Opgang naar Primrose Hill
Opgang naar Primrose Hill [Foto Credit: Eurostar]

UITZICHT OP DE SKYLINE VAN LONDEN

Vanaf Primrose Hill heb je een geweldig uitzicht over het centrum van Londen. Kun jij de meest bekende gebouwen van de stad herkennen?

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen
Helemaal links St. Paul’s Cathedral en naar rechts The Shard, de BT-Tower en de London Eye

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

QUOTE VAN WILLIAM BLAKE

Als je bovenop Primrose Hill aankomst, vind je een rand met daarop een uitspraak van William Blake: “I have conversed with the spiritual sun. I saw him on Primrose Hill” (Ik heb met de spirituele zon gesproken. Ik zag hem op Primrose Hill)

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen
William Blake Quote op de rand

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

IOLO MORGANWG MEMORIAL

Er is ook een gedenkplaat van Iolo Morganwg te vinden. Hij was een dichter, politiek radicaal en een van de grondleggers van de unitarische beweging in Wales.

De plaat markeert de plek van de eerste ontmoeting van de “Gorsedd of Bards of the Island of Britain“. Dit is een genootschap van dichters, schrijvers, musici, kunstenaars en individuen die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan de natie, taal en cultuur van Wales.

Iolo Morganwc Primrose Hill

SHAKESPEARE’S TREE

Op de heuvel kun je ook de zogenaamde ‘Shakespeare’s Tree’ vinden. Deze eikenboom werd in 1864 geplant ter gelegenheid van de 300ste verjaardag van Shakespeare‘s geboorte. De boom werd in 1964 vervangen door een nieuw exemplaar.

Voor de echte fanatiekelingen schijnt de tip te zijn om hier vroeg naartoe te gaan voor het zien van mooie zonsopgangen. Ik heb zelf geen enkele intentie hier vroeg voor op te staan, maar wellicht ben jij hier wel voor te porren! Go You!

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

Uitzicht vanaf Primrose Hill in Londen

OPENLUCHTTHEATER REGENT’S PARK

Theaterliefhebbers kan ik zeker een bezoekje aan het openluchttheater in Regent’s Park aanraden.

Er worden in de zomer (juni tot september) regelmatig voorstellingen opgevoerd van traditionele Shakespeare tot producties geschikt voor de hele familie. Ook vinden er muziek- en comedyavonden plaats.

Open Air Theatre Regent's Park

REGENT’S PARK BOATING LAKE

Op een mooie dag ligt het meer in Regent’s Park vol met bootjes en waterfietsen die je kunt huren bij The Boathouse.

De roeivijver is geopend van 10: 30 tot 18:00 uur, van maart tot oktober.

Er is zelfs een apart kindermeer, dat geopend is in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties geopend (afhankelijk van de weersomstandigheden). Er zijn speciale kinder waterfietsen te huur.

Voor meer informatie kijk je op de website van de Royal Parks >>

Regent's Park Boating Lake
Regent’s Park Boating Lake [Foto Credit: Canva]

QUEEN MARY’S GARDEN

De Queen Mary‘s Garden is vernoemd naar de vrouw van koning George V. Vanaf de opening van Regent’s Park voor het publiek in 1932 werd er aan deze indrukwekkende rozentuin gewerkt en in 1934 werd de tuin voltooid.

De rozentuin is de grootste rozencollectie van Londen met ongeveer 12.000 bijzondere exemplaren verdeeld over 85 verschillende bedden. Van klassieke tot moderne soorten, je kunt ze hier allemaal vinden.

Rozen zijn niet het enige dat je in deze tuinen kunt vinden. In de zogenaamde ‘Delphinium Border‘, ‘Mediterranean Border‘ en de ‘Begonia Garden‘ worden twee keer per jaar de meest prachtige seizoen bloemen geplant.

Naast bloemen kun je binnen de Inner Circle genieten van het standbeeld ‘The Boy and Frog‘, een bronzen figuur van een jongen en een kikker die op een voetstuk van Fins graniet in een vijver zitten. Het werd in 1936 ontworpen door Sir William Reid Dick.

Je kunt je bezoek aan de rozentuin het beste in de eerste twee weken van juni plannen om de beste bloemen te zien, maar de rozen groeien in principe nog een flinke tijd verder. ​

Queen Mary's Garden Gates
Queen Mary’s Garden Gates

Queen Mary's Garden
Queen Mary’s Garden [Foto Credit: Canva]

JAPANESE GARDEN ISLAND

Als je door Queen Mary’s Garden gaat, kom je uit bij het bijzondere ‘Japanese Garden Island‘. Hier vind je een waterval en rotstuin waar je even helemaal zen van wordt.

Er zijn traditionele Japanse lantaarns te vinden, verborgen bruggetjes en prachtige beelden. Zeker de moeite om even te bezoeken dus!

Japanese Garden Island in Regent's Park

Japanese Garden Island in Regent's Park
[Foto Credit: Canva]

AVENUE GARDENS – THE BROAD WALK

De Avenue Gardens kun je vinden bij de The Broad Walk. Deze tuinen zijn formeel en bloeien zowel in het voorjaar als in de zomer. Er zijn trapsgewijze fonteinen, groenblijvende heggen en enorme sierschalen gevuld met bloemen te vinden.

De originele ornamenten in de Avenue Gardens zijn gerestaureerd en sommige beplanting in Victoriaanse stijl is opnieuw geïntroduceerd om het hele jaar door van te kunnen genieten.

The Broad Walk, Avenue Gardens in Londen
The Broad Walk

The Broad Walk, Avenue Gardens in Londen

The Broad Walk, Avenue Gardens in Londen

The Broad Walk, Avenue Gardens in Londen

Regent's Park Fontein
[Foto Credit: Canva]

Regent's Park Bloemen
[Foto Credit: Canva]

GRIFFIN TAZZA

In het midden van de Avenue Gardens staat een grote ronde stenen kom die wordt ondersteund door vier gevleugelde stenen leeuwen. Bekend als ‘Griffin Tazza’, ‘Lion Tazza‘ of ook vaak de ‘Lion Vase‘ (Leeuwenvaas) genoemd, werd het in 1863 ontworpen door Austin en geïnstalleerd door William Andrews Nesfield.

Het werd tijdens de restauratie van de tuinen tussen 1993 en 1996 gerepareerd.

Lion Vase in Regent's Park
Lion Vase in Regent’s Park [Foto Credit: Canva]

Regent's Park Paden

Regent's Park Fontein
[Foto Credit: Canva]

Regent's Park Paden

ST JOHN´S LODGE GARDENS

St John’s Lodge werd in 1818 gebouwd door John Raffield. Het was de tweede villa in het park die werd bewoond.

In 1847 behoorde het toe aan de rijke en vooraanstaande broers Goldsmid en werd het enorm uitgebreid door Charles Barry. In 1889 werd het erfpachtcontract verworven door de 3e Markies van Bute. Later werd het gebouw gebruikt als ziekenhuis voor gehandicapte officieren tijdens de Eerste Wereldoorlog en was het het hoofdkwartier van St. Dunstan’s van 1921 tot 1937 en het Instituut voor Archeologie tussen 1937 en 1958.

Tegenwoordig is het een privéwoning, maar je kunt wel de tuin bezoeken via een kleine poort langs de Inner Circle, nabij het parkkantoor.

De tuin is in 1889 ontworpen door Robert Weir Shultz als een reeks compartimenten versierd met beeldhouw- en metselwerk. Het idee is dat de tuin geschikt is voor meditatie.

Het middelpunt van de tuin was oorspronkelijk een beeld van Johannes de Doper, maar dit is vervangen door het standbeeld genaamd ‘Hylas and the Nymph‘ van Henry Pegram.

Ook bevindt zich in de tuin het standbeeld de ‘Goatherd’s Daughter‘. Dit monumentale bronzen beeld van een vrouw met een jonge geit werd in 1932 ontworpen door Charles Leonard Harwell en ontving de zilveren medaille van de Royal British Society of Sculptors. De inscriptie luidt: “To all the Protectors of the Defenceless” (“Aan alle beschermers van de weerlozen”).

Een monument van jongens met wapenschilden op pilaren staat in de tuinen voor de Lodge.

Hylas and the Nymph Beeld in Regent's Park
Hylas and the Nymph [Foto Credit: Canva]

ONTDEK ENGELAND

Plan je bezoek aan Engeland: vervoer, accommodatie, restaurants, activiteiten en nog veel meer!

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

MEER TUINEN IN REGENT’S PARK

Er zijn ook een paar verborgen hoekjes in Regent’s Park, waar je onder andere de Regent’s Park Allotment Garden kunt vinden. Dit is een voedseltuin waar je een breed scala aan groenten en fruit en informatie over teelttechnieken kunt vinden.

Deze volkstuin die gerund wordt door vrijwilligers is van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur geopend voor publiek.

Dan is er nog de Community Wildlife Garden, een natuurvriendelijke gemeenschapstuin die laat zien hoeveel er kan worden gedaan om dieren in het wild in je tuin te helpen.

Lokale schoolkinderen hebben kunstwerken gemaakt die zijn verwerkt in de informatieborden van de tuin. Er is ook een 8 meter lange sculptuur van salamanders gemaakt die de indruk wekt dat hij net uit het water is gekropen.

Regent's Park Bloemen
[Foto Credit: Canva]

TRITON FOUNTAIN

De Triton Fountain is een groep bronzen sculpturen ontworpen door William McMillan, die ook een van de fonteinen op Trafalgar Square ontwierp. De sculpturen beelden een zeegod of triton uit die op een schelp blaast met twee zeemeerminnen aan zijn voeten. Het bevindt zich tegenover de Jubilee Gates aan het einde van de centrale wandeling die door het midden van Queen Mary’s Gardens loopt.

READY MONEY DRINKING FOUNTAIN

De Ready Money Drinking Fountain is een vierzijdige granieten en marmeren gotische drinkfontein die zijn ongebruikelijke naam dankt aan Sir Cowasjee Jehangir (een rijke industrieel uit Bombay), wiens bijnaam Ready Money was. Het is gelegen in het centrum van de Broad Walk.

Ready Money Drinking Fountain
Ready Money Drinking Fountain [Foto Credit: Canva]

JUBILEE GATES

De Jubilee Gates zijn grote ijzeren en vergulde halfronde poorten die werden geïnstalleerd ter gelegenheid van het zilveren jubileum van koning George V en de officiële opening van de Queen Mary’s Gardens in 1935.

De poorten, die op de monumentenlijst staan, zijn geschonken door Sigimund Goetze, een rijke en succesvolle kunstenaar die van 1909 tot 1939 in Grove House (nu Nuffield House) aan de noordelijke rand van het park woonde.

Jubilee Gates Regent's Park
Jubilee Gates Regent’s Park [Foto Credit: Canva]

Nick in Regen's Park
Nick onderweg naar Regent’s Park

REGENT’S PARK BAND STAND

​De Band Stand (muziektent) in Regent’s Park bevindt zich op Holme Green, tussen het roeivijver en Inner Circle. Het werd in de jaren zeventig verplaatst van Richmond Park naar The Regent’s Park.

Op 20 juli 1982 was de muziektent het doelwit van een terroristische aanslag door de IRA. Zeven bandleden van de groep Royal Green Jackets werden gedood en er waren nog eens 24 gewonden in het publiek. Je vind een kleine gedenkplaat op de voet van de muziektent.

Band Stand Regent's Park
[Foto Credit: Canva]

LONDON CENTRAL MOSQUE

Je zou het misschien niet verwachten, maar aan de westkant van Regent’s Park Outer Circle kun je een prachtige moskee vinden. De ‘London Central Mosque‘ heeft een gouden koepel die je van verre kunt zien. De moskee werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebouwd ten ere van de Britse moslimbevolking en haar steun voor de geallieerden tijdens de oorlog.

De moskee maakt deel uit van een groter complex met een bibliotheek met meer dan 20.000 boeken en de gebedsruimte van de moskee biedt plaats aan meer dan 1.400 aanbidders voor dagelijkse gebeden.

Elk jaar bezoeken minstens 50.000 moslims de moskee voor de vieringen van Eid al-Fitr en Eid al-Adha.

London Central Mosque Regent's Park Londen
[Foto Credit: Canva]

ZSL LONDON ZOO

De dierentuin van Londen ligt aan de noordelijke rand van The Regent’s Park. Hier vind je een verzameling van 755 diersoorten, waardoor het een van de grootste collecties in het Verenigd Koninkrijk is.

De London Zoo werd geopend op 27 april 1828 en daarmee ‘s werelds oudste wetenschappelijke dierentuin. Oorspronkelijk was het bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek door de Zoological Society of London, maar werd in 1847 voor het publiek geopend.

ZSL London Zoo
ZSL London Zoo (rechtsonder) gezien vanaf Primrose Hill

SPEELTUINEN IN REGENT’S PARK

Er zijn in Regent’s Park diverse leuke speeltuinen voor de kids te vinden:

 • Gloucester Gate Playground (recentelijk compleet vernieuwd)
 • Hanover Gate-speeltuin (een traditionele speeltuin voor jongere kinderen en een houten boomhut voor oudere kinderen)
 • Marylebone Green Playground (klimrekken, wippen en zandbakken die zijn onderverdeeld in themazones)
 • Primrose Hill Playground (een gigantisch klauternet, een muzikale vloer, schommels, glijbanen en een zandbak)

SPORT IN REGENT’S PARK

Als je ergens lekker aan sport kunt doen, dan is het Regent’s Park wel! In 2012 maakte het park tijdens de Olympische Spelen deel uit van het wielrenparcours, maar je hoeft niet op topniveau te presteren om hier lekker met sport bezig te gaan.

Met een frisbee of voetbal kun je op de enorme grasvelden al lekker los. Of ga fietsen over de ‘Outer Circle‘ rondom het park.

En wat dacht je van het bezoeken van een van de volgende sportvoorzieningen in het park:

 • The Hub (een unieke multi-sportfaciliteit met een breed scala aan activiteiten) meer info >>
 • The Regent’s Park Tennis and Netball Centre (Huur tennis- of korfbalbanen) meer info >>
 • Vogelwandeling in Regent’s Park (Deze korte vogelwandeling begint bij Clarence Gate en leidt je door het park terwijl je leert over de diverse soorten vogels die je tegenkomt)
 • Hardlopen (Er is een grote actieve hardloopgemeenschap in het park, omdat hier zo heerlijk de ruimte is) Hier een leuke route:

The Regent's Park Londen

Regent's Park Hardlooproute in Londen

THE LONDON TESTER HOTSPOTS

Ontdek de leukste plekken in Londen waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen tot je er bij neervalt, of even heerlijk kunt relaxen.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

DIT WIL JE OOK NIET MISSEN

MUSIC FOR TREES APP

Studenten van de Royal Academy of Music kregen een inleiding in de boomkwekerij en componeerden vervolgens stukken die waren geïnspireerd op verschillende soorten bomen. Terwijl je luistert en loopt, ontvouwt zich een muzikaal verhaal dat is geïnspireerd door bomen.

De app is volledig gratis en kan worden gedownload via zowel de Apple- als de Google-appstore:

DOWNLOAD IN APP STORE || The London Tester

DOWNLOAD OP GOOGLE PLAY || The London Tester

RELAXEN IN EEN LIGSTOEL

Ook in Regent’s Park kun je een deck chair huren, oftewel: een ligstoel. Perfect om tijdens een mooie dag naar mensen te kijken.

Ze zijn beschikbaar van maart tot oktober en kosten £ 9,00 per dag of £ 1,80 per uur.

Ligstoelen in Regent's Park Londen

EVEN BIJKOMEN

Trek gekregen? Geen probleem, in Regents Park zijn ontzettend veel restaurantjes te vinden:

 • The Regent’s Bar & Kitchen (familierestaurant aan de Inner Circle, naast het openluchttheater)
 • Broad Walk Cafe (de hele dag warme en koude gerechten, met terras)
 • De Espresso Bar (aan de Broadwalk bij Chester Road, koffie, wraps en zelfgemaakte taarten en gebak)
 • Het Boathouse Cafe (familierestaurant met een groot zitgedeelte op het terras. Gelegen aan het meer vlakbij Hanover Gate)
 • Het Hub Cafe (360 graden panoramisch uitzicht)
 • Primrose Hill Café (selectie warme en koude dranken en etenswaren, waaronder wraps, sandwiches en snacks)
 • Will To Win Sports Center Café (serveert de hele dag door een breed scala aan warme en koude gerechten)
 • In de zomer zijn er vier kiosken verspreid over het park met vers bereide sandwiches, cakes en ijsjes.

Restaurant in Regent's Park

EVENEMENTEN IN REGENT’S PARK

Taste of London is gemaakt voor de foodies onder ons. Dit zomerfestival vindt elk jaar in juni plaats en duurt vijf dagen. De beste chefs uit Londen komen naar het park om kleine versies van hun beste gerechten te presenteren en er zijn kookdemo’s en andere leuke activiteiten. Smullen maar!

Frieze Art Fair is er voor de artsies onder ons (bestaat dit woord? – nou ja, voor kunstliefhebbers dus). Elke oktober kun je bij Frieze London en Frieze Masters genieten van hedendaagse en historische kunst van toonaangevende galerieën over de hele wereld. In Regent’s Park kun je kunstwerken zien die niets kosten. Zeker even langslopen dus!

Frieze Sculpture Londen
Frieze Sculpture Londen

Frieze Sculpture Londen

Frieze Sculpture Londen

Frieze Sculpture Londen

Frieze Sculpture Londen


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Naam – The Regent’s Park

Adres – London NW1 4NR

Social Media – Instagram @theroyalparks of Facebook @RegentsParkandPrimroseHill

Openingstijden – De poorten naar het park zijn het hele jaar door vanaf 05.00 uur geopend. De sluitingstijden variëren afhankelijk van het seizoen. Zie de website >>

Entreeprijs – Gratis!

Toegankelijkheid – Het park is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met zijn duidelijk afgebakende paden en vlakke geasfalteerde oppervlakken.

Bereikbaarheid – Met de metro ga je naar: Regent’s Park (Bakerloo Line – bruin), Great Portland Street (Hammersmith & City Line (oudroze), Circle Line (geel) of Metropolitan Line (paars)), Baker Street (Hammersmith & City Line, Circle Line, Jubilee Line (grijs), Metropolitan Line of Bakerloo Line), St John’s Wood (Jubilee Line) of Camden Town (Northern Line – zwart)

IN DE BUURT

Regent’s Park ligt tussen de wijken Camden Town, Kings Cross en Fitzrovia.

Attracties in de buurt van Regent’s Park zijn onder andere Camden Markets, Hyde Park en Madame Tussauds.

Hier vind je nog veel meer leuke gratis bezienswaardigheden in Londen >>

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

DE LEUKSTE WIJKEN IN LONDEN

Wil je weten welke leuke wijken in Londen de moeite zijn om te bezoeken? The Londen Tester wijst je graag in de goede richting.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

ACCOMMODATIE TIPS

Londen Hotels in de buurt van Regent’s Park

Meer Accommodatie in Londen || The London Tester

KAART VAN REGENT’S PARK

Kaart van Regent's Park

Download Nu bij The London Tester

Na het inschrijven op onze nieuwsbrief krijg je toegang tot onze VIP-bibliotheek waar je alle downloads kunt vinden. Natuurlijk kost dit niets!

AANBEVOLEN REISPRODUCTEN

BEWAAR OP PINTEREST:

Regent's Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

Regent's Park Londen - Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.