St Paul's Cathedral Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips

St Paul’s Cathedral Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips


Warning: preg_match_all(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 32979 in /home/customer/www/thelondontester.com/public_html/wp-content/plugins/thirstyaffiliates-pro/Models/Autolinker.php on line 308

Wil jij St Paul’s Cathedral bezoeken? Vandaag deel ik graag al mijn insider informatie met je over het bezoeken van deze bezienswaardigheid in Londen.

Van wat de St Paul’s Cathedral precies is en wanneer het gebouwd werd, tot antwoord op al je vragen over het bezoeken van St Paul’s Cathedral, waar je voordelige kaartjes kunt vinden, tips over het beklimmen van St Paul’s Cathedral en wat je allemaal rondom St Paul’s Cathedral kunt doen.

Ben jij wel eens bij St. Paul’s Cathedral binnen geweest? Je kunt niet alleen in de kerk zelf kijken, of een begeleide tour doen, maar je kunt ook helemaal naar het puntje van de grote koepel klimmen en genieten van het uitzicht over Londen.

Nick en ik konden het natuurlijk niet laten dit voor je te testen, hieronder alle informatie over dit iconische gebouw voor je op een rijtje.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

ST. PAUL’S CATHEDRAL BEZOEKEN

St Paul's Cathedral Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

KOOP VOORDELIGE TICKETS

WAT IS ST PAUL’S CATHEDRAL?

Deze imposante kathedraal is de zetel van de Anglicaanse bisschop van Londen.

Je kunt hem haast niet missen, al was het maar omdat hij gebouwd is op Ludgate Hill: het hoogste punt van de stad.

HOE OUD IS ST PAUL’S CATHEDRAL?

De originele kerk dateert uit 604 na Christus, maar ging helaas verloren tijdens The Great Fire (De Grote Brand) van Londen in 1666. Tijdens die brand werden er meer dan 13.000 huizen en bijna 90 kerken compleet verwoest.

De huidige kathedraal werd in de 17e eeuw in Engelse Barokstijl opnieuw ontworpen door Sir Christopher Wren.

De kenmerkende koepel, die op 108 meter hoogte ligt, was van 1710 tot 1967 de hoogste ter wereld.


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

WAT ZIE JE IN DE ST PAUL’S CATHEDRAL?

Als je jezelf kunt overtuigen alle 560 traptreden omhoog te lopen, dan krijg je een prachtig uitzicht over Londen als beloning! 

Tijdens je wandeling naar boven, die via drie galerijen gaat, kom je ook langs de Whispering Gallery. Door de unieke akoestiek kun je hier iemand horen fluisteren die aan de andere kant van de koepel staat! 

Sta even stil bij het prachtige barokke interieur met de mozaïeken plafonds (in 1890 aangebracht door William Richmond nadat koningin Victoria had geklaagd dat er te weinig kleur in de kerk was), of bezoek de tombe van John Donne.  

KOOP VOORDELIGE TICKETS

WAT ZIE JE IN DE CRYPTE VAN ST PAUL’S CATHEDRAL?

In de kelder kun je ook een crypte vinden met een schatkamer voor waardevolle voorwerpen en hier liggen ook een flink aantal beroemdheden opgebaard, zoals de hertog van Wellington (die Napoleon in Waterloo versloeg), admiraal Nelson (die sneuvelde tijdens de Slag bij Trafalgar, waar ook zijn beeld op een sokkel staat) en Sir Christopher Wren zelf. 

Je kunt een audio tour volgen met uitleg over alle objecten en vertrekken. 

De crypte is ook de plek waar je de tentoonstelling ‘Oculus‘ kunt bekijken. Dit is een multimedia tentoonstelling ingericht in de voormalige schatkamer van de crypte, waarmee je terug in de tijd gaat en leert over de bouw van de kathedraal. 

WELKE HISTORISCHE GEBEURTENISSEN VONDEN PLAATS IN ST PAUL’S CATHEDRAL?

In deze kathedraal hebben zich een aantal belangrijke historische gebeurtenissen plaatsgevonden, zoals de begrafenis mis van admiraal Nelson (in 1806) en die van Winston Churchill (in 1965).

Daarnaast vond hier het huwelijk tussen prins Charles en lady Diana Spencer plaats (in 1981).

VINDEN ER KERKDIENSTEN PLAATS IN ST PAUL’S CATHEDRAL?

Jazeker, St Paul’s Cathedral is kerk met dagelijkse diensten, dus houdt hier rekening mee en toon respect door je schouders te bedekken en zachtjes te doen.

KUN JE MET EEN ROLSTOEL NAAR ST PAUL’S CATHEDRAL?

Ja, dat is zeker mogelijk. Er zijn meerdere ingangen tot de kathedraal, die in het zuiden is geschikt voor rolstoelgebruikers en vanaf hier is er ook een directe lift naar de kathedraal en de crypte.

Lees hier meer over het reizen met de rolstoel naar Londen >>

MAG JE FOTO’S MAKEN IN ST PAUL’S CATHEDRAL?

Let erop dat filmen en fotograferen in de kathedraal niet is toegestaan.

HOE LANG DUURT EEN BEZOEK AAN ST PAUL’S CATHEDRAL?

Reken op een bezoek van ongeveer twee uur. 


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Naam Attractie – St. Paul’s Cathedral

Adres – St Paul’s Churchyard, London, EC4M 8AD

Websitewww.stpauls.co.uk

Openingstijden – Maandag tot Zaterdag van 08:30 (galerijen open 09:30) tot 16:30. Zondag is de kerk alleen voor gebed geopend. 

Bereikbaarheid – Je komt hier het makkelijkst via metrostation St Paul’s

Wat kost St. Paul’s Cathedral – €19 (Volwassene 18+) of €8,50 (Kinderen 6-17). Kids onder de 6 jaar zijn gratis. Voor 60+ en studenten met studentenkaart betaal je €16,50 en voor een familie van 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je €46. Je krijgt hiermee toegang tot de kathedraal, crypte en de drie galerijen in de koepel + een multimedia gids.

KOOP VOORDELIGE TICKETS

ST PAUL’S CATHEDRAL OP DE KAART

GOEDKOPE TICKETS

Wij zijn partners van de Visit Britain shop en daar kun je de volgende tickets met korting van tevoren reserveren:

  • Tickets
    • EUR €19 (Volwassene 18+) of EUR €8,50 (Kinderen 6-17). Kids onder de 6 jaar zijn gratis. Voor 60+ en studenten met studentenkaart betaal je EUR €16,50 en voor een familie van 2 volwassenen en 2 kinderen betaal je EUR €46. Je krijgt hiermee toegang tot de kathedraal, crypte en de drie galerijen in de koepel + een multimedia gids.
    • Entree voor kerkgangers is gratis. 

KORTINGSPASSEN

St Paul’s Cathedral kun je gratis bezoeken als onderdeel van de volgende kortingspassen:

LEES ONZE REVIEW

St Paul's Cathedral Londen: Een Bijzonder Uitzichtspunt Over De Stad! || The London Tester || #Londen #London #Cathedral #Architecture #StPaulsCathedral #Travel #CityGuide

BEKIJK ONZE VIDEO

binnenkort

IN DE BUURT

Attracties in de buurt van St Paul’s Cathedral zijn onder andere de Millennium Bridge, Tate Modern, Shakespeare’s Globehet Museum of London en The Monument to the Great Fire of London.

BEWAAR OP PINTEREST:

St Paul's Cathedral Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

St Paul's Cathedral Bezoeken in Londen: Leuke Weetjes & Handige Tips || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.