Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender!

In Londen is er -echt waar- ALTIJD wel iets te beleven. Van grote festivals tot kleinere activiteiten en van themamarkten tot sportevenementen. Veel daarvan zijn nog gratis ook! (Alle gratis bezienswaardigheden in Londen vind je hier >>)

Hier is een handig overzicht voor de maand april, zodat je weet wat je nog meer kunt gaan ontdekken in Londen.

Ik heb geen specifieke data aan de evenementen toegevoegd, zodat deze blog elke jaar actueel blijft, dus klik zeker door naar de websites die ik noem zodat je de data van dit jaar kunt vinden.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

Evenementen Londen in April

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester

Bekijk Kersenbloesem in Londen!

WANNEER? Vanaf eind maart / begin april (als het koud is, dan komen ze later!)

WAT? Door heel Londen zijn kersenbloesems (de Japanse Sakura, of in het Engelse de cherry blossom) geplant en hoewel ze het hele jaar er maar een beetje treurig bij staan, komen ze massaal tot bloem vanaf eind maart / begin april. Dan trekken hordes Instagrammers door de stad om de bekende iconen omringt door mooie rose en witte bloemetjes te fotograferen. Je moet er wel een beetje je best voor doen, want ze bloeien maar voor ongeveer twee weken, maar mocht je op Instagram de eerste #SpringInLondon hashtags zien, dan kun je er vanop aan dat het overal in de stad los gaat!

Vaak valt de bloei van de kersenbloesem samen met die van de Magnolia’s, dus dan is de stad echt helemaal roze, geweldig!

WAAR? De beste plekken om kersenbloesem te zien zijn: KEW Gardens, Kyoto Garden (Holland Park in Kensington), Greenwich Park, bij St Paul’s Cathedral, Regent’s Park, St. James’s Park, Herne Hill, Kensington Gardens, Battersea Park en op specifieke straten zoals: Redcliffe Road, Chelsea / Courtfield Gardens, South Kensington / Vallance Road, Whitechapel / Blithfield Street, Kensington.

METRO? Ligt eraan waar je gaat kijken…

GRATIS? Yes! Go Nature!

WEBSITE? Nee, gewoon om je heen kijken : )

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Bloesem in Victoria Park in Londen


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

The Cancer Research UK Oxford and Cambridge Boat Races

WANNEER? op zondag in Maart/April (wisselt per jaar)

WAT? Bekijk boten van de Oxford en Cambridge universiteiten die vechten om de eerste plaats tijdens deze heftige bootrace over de Thames. Er komen meer dan 250.000 mensen naar dit evenement elk jaar, dus wees voorbereid op flinke chaos! De vrouwenrace begint om 16:31 en de mannenrace om 17:31.

WAAR? Beste plekken om te kijken zijn: Putney Bridge, Putney Embankment en Bishop’s Park (bij de start), Craven Cottage (de eerste mile), Hammersmith en Barnes (halverwege), Duke’s Meadows en Chiswick Bridge (bij de finish). Je kunt ook op een scherm kijken bij een van “The Boat Race in the Park” evenementen, of live op de BBC.

METRO? Ligt eraan waar je gaat kijken. Check de website!

GRATIS? Helemaal!

WEBSITE? theboatrace.org

Wat te doen in Londen in Maart? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Roeiers in Oxford

Underbelly Festival

WANNEER? Begin april tot eind september

WAT? Een gezellig festival vol met live entertainment en street food op de South Bank van de rivier de Theems. Verwacht een line-up vol met circus, theater, cabaret, comedy, muziek en kinderprogramma’s.

WAAR? Op de South Bank, het terrein naast de London Eye. Je herkent het festival aan de enorme paarse opblaas-koe die er op zijn rug ligt. Want waarom ook niet?

METRO? Verschillende stations in de buurt, maar handigst is of Waterloo Station – Bakerloo Lijn (bruin) / Jubilee Lijn (grijs) / Northern Lijn (zwart) en Waterloo & City Lijn (mint groen), of het Embankment Station – Bakerloo Lijn (bruin), Northern Lijn (zwart), Circle Lijn (geel) en District Lijn (donkergroen)

GRATIS? Het festivalterrein (waar alle buiten barren en food-stalletjes zijn) is gratis, shows vanaf ongeveer £10.00 per kaartje

WEBSITE? underbelly.co.uk

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Underbelly Festival op de South Bank in Londen

London Games Festival

WANNEER? Begin April

WAT? 12 dagen lang brengt het London Games Festival je de beste videospellen om mee te spelen! Je krijgt de kans zowel oude bekende spellen als nieuwe spellen te ontdekken en er zijn ook presentaties en de zogenaamde “Games Finance Market”, waar spelontwikkelaars met investeerders kunnen afspreken. Maar leuker is natuurlijk de parade met spelkarakters die door de hele stad trekt!

WAAR? Diverse locaties in de stad, check de website

METRO? Zie de website

GRATIS? Er zijn een aantal gratis evenementen, maar voor de meeste dingen moet je een kaartje kopen op de site.

WEBSITE? games.london

TIP: Zoek je nog een leuk spelletje om thuis te spelen? Deze spellen hebben allemaal met Groot-Brittannië te maken >>

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Credit: Canva

THE LONDON TESTER HOTSPOTS

Ontdek de leukste plekken in Londen waar je lekker kunt eten en drinken, shoppen tot je er bij neervalt, of even heerlijk kunt relaxen.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Feast of St George

WANNEER? Midden April (datum wisselt elk jaar)

WAT?  St George is de patroonheilige van Engeland en je kent hem misschien van de legende van St George en de Draak. In dit verhaal redt George een prachtige prinses van een rotdraak die het platteland terroriseert en het verhaal is los (ok. VRIJ los) gebaseerd op het leven van de echte George die rond 280 voor Chr. geboren was en opgroeide tot christelijke soldaat in het Romeinse Rijk. Tijdens het festival zie je stalletjes met traditioneel Engels eten en er zijn historische spelletjes, muzikale optredens, kookdemonstraties en voorstellingen te zien. Leuk voor het hele gezin.

WAAR? Trafalgar Square

METRO? Charing Cross Station – Bakerloo Lijn (bruin) & Northern Lijn (zwart)

GRATIS? Ja

WEBSITE?  www.london.gov.uk/events

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Credit: Canva

London Marathon

WANNEER? Eind April

WAT? Mensen die rennen, mensen die juichen. Door de straten van Londen.

WAAR? De eerste helft van de route begint om 10 uur ‘s ochtends ten Zuiden van de Theems in Greenwich Park en Blackheath. Nadat ze de rivier zijn overgestoken (via de Tower Bridge), gaan de renners onder andere langs de Tower of London en Big Ben, voordat ze eindigen vlak voor Buckingham Palace. Je kunt in principe dus overal langs de route kijken, maar ik zou persoonlijk de start- en finish vermijden, omdat het daar mega-giga-druk is.

METRO? Veel succes daarmee. Jij liever dan ik : )

GRATIS? Yup!

WEBSITE?  virginmoneylondonmarathon.com

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Credit: Canva

Vaisakhi Festival

WANNEER? Eind April

WAT? Leer meer over de Sikh cultuur en erfgoed tijdens dit kleurrijke festival. Je kunt voorstellingen verwachten en veel traditioneel eten. Er zijn ook veel activiteiten voor kinderen, zoals het knopen van je eigen tulband. Wat we natuurlijk stiekem allemaal een keertje willen doen.

WAAR? Trafalgar Square

METRO? Charing Cross Station – Bakerloo Lijn (bruin) & Northern Lijn (zwart)

GRATIS? Ja

WEBSITE? london.gov.uk/events

Paasweekend / Easter Weekend

WANNEER? Maart / April (wisselt elk jaar)

WAT? Geniet met de hele familie van het paasweekend in Londen – er is genoeg te doen! Van het zoeken naar paaseieren tot speciale acties in chocoladewinkels, je kunt gemakkelijk dit weekend vullen met leuke activiteiten.

WAAR? Hier lees je onze beste suggesties voor leuke activiteiten tijdens de Pasen in Londen >>

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester
Credit: Canva

The Passion of Jesus

WANNEER? Maart/April (op Goede Vrijdag)

WAT? Zie het Bijbelse verhaal tot leven komen tijdens deze jaarlijkse voorstelling op Trafalgar Square tijdens Goede Vrijdag. Gespeeld door de ‘Wintershall Players’, met een cast van meer dan 100 mensen en een handje echte dieren! Reken op spektakel (en grote drukte). Ps, misschien niet zo gezellig voor kleine kinderen (kruis, nagels, je kent het wel)

WAAR? Trafalgar Square

METRO? Charing Cross Station – Bakerloo Lijn (bruin) & Northern Lijn (zwart)

GRATIS? Yep! (zo had Jesus het graag gezien, natuurlijk)

WEBSITE?  wintershall.org.uk/our-events

Credit: Wintershall op YouTube

Welk evenement kijk jij het meeste naar uit? 

Lees hier meer tips over wat te doen in Londen


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

COMPLETE EVENEMENTENKALENDER LONDEN

Meer Activiteiten in Londen || The London Tester

BEWAAR OP PINTEREST:

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester

Wat te doen in Londen in April? Check de Evenementenkalender! || The London Tester

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.