Verhuizen naar Engeland: Wat moet je Allemaal Regelen? || The London Tester

Wonen in Londen: Wat moet je Allemaal Weten en Regelen?

Ben jij van plan om binnenkort te gaan wonen in Londen en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan hopen we dat deze blog je een beetje op weg kan helpen. Wij verhuisden in 2013 naar Londen en hebben superveel tips voor je!

Verhuizen naar Engeland: Wat moet je Allemaal Regelen? || The London Tester


 

 

Wonen in Londen… Wat Moet je Allemaal Weten en Regelen?

 


Ga snel naar de volgende onderwerpen:

 1. Visum & Uitschrijving
 2. Zoeken van Kamer / Flat
 3. Proof of Name & Proof of Address
 4. Bankrekening Engeland
 5. Baan Zoeken / Vacatures Engeland & Belasting England
 6. Telefoon Aanvragen
 7. Huisarts, Tandarts en de NHS
 8. Mensen Ontmoeten

Ik wil verhuizen naar Londen... Hoe regel ik dat? || The London Tester

01 – Wonen in Londen: Visum & Uitschrijving

Zolang Groot-Brittannië nog niet definitief uit de EU ligt, heb je met je Nederlandse paspoort geen visum nodig om te gaan wonen in Engeland. Je hoeft je ook niet in te schrijven bij een gemeente hier, want zodra je een huis in Londen huurt, ga je Council Tax betalen en krijg je een National Insurance Number (meer hierover later), wat als je inschrijving telt.

Als je van plan bent langer dan 8 maanden uit Nederland weg te gaan en dus echt te emigreren Engeland, dan ben je verplicht je ook in Nederland bij je gemeente uit te schrijven. Dit doe je maximaal 5 dagen voor vertrek. Check hiervoor de website van je eigen gemeente.

Belangrijk: Zorg dat je je VOOR je uitschrijving hebt aangemeld bij de DigiD (o.a. voor je gegevens van de Belastingdienst), want zodra je uitgeschreven bent, kunt je dit niet meer doen. Ook kun je na je uitschrijving niet je zorgverzekering aanhouden in Nederland en moet je je dus in Groot-Brittannië verzekeren. Meer hierover later in dit artikel.

 

HANDIGE SITES

Nederlandse Ambassade in het Verenigd Koninkrijk – www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigd-koninkrijk

DigiD – www.digid.nl

CAK (Zorgverzekering) – www.hetcak.nl/regelingen/financiele-informatie-verdragsgerechtigden

02 – Zoeken van Kamer / Flat

Het is niet verstandig een kamer of flat te regelen voordat je die zelf bent gaan bekijken in Londen, dus kun je voor je eerste week het beste een bed in een hostel of Airbnb of iets dergelijks regelen. Dan heb je even de tijd om te zoeken naar iets fatsoenlijks. Een huis huren in Londen kan best een tijdje duren, dus dan is het fijn dat je in ieder geval een dak boven je hoofd hebt (zo leuk is die Tower Bridge dan toch ook weer niet).

Het bepalen van welke wijk je gaat wonen hangt natuurlijk af van waar je gaat stagelopen, studeren of werken in Engeland, maar ook van je interesses, budget en of je iets voor de lange termijn, of tijdelijk wonen Londen zoekt. We schreven hier alvast een introductie op de meest populaire buurten voor je, zodat een kamer huren in Londen misschien iets makkelijker voor je wordt:

Goede sites om een flat te vinden zijn onder andere: SpareRoom, Gumtree, Zoopla en Rightmove. Wees er bij Gumtree wel op verdacht dat er veel opgelicht wordt, dus betaal NOOIT in cash, doe geen aanbetalingen of ‘holding fees’ en maak alleen geld over als je de flat ook echt zelf gezien hebt.

In principe zijn huurders in Engeland wel erg goed beschermd en zou je ook bij betaling in cash of met een mondelinge afspraak nog rechten hebben (natuurlijk niet als je via Gumtree bent opgelicht en ze er al met je geld vandoor zijn voor dat je überhaupt het huis binnen geweest bent), maar veel van de huisbazen in Londen voeren in zulk soort gevallen vaak druk op de huurders uit en dat is niet prettig wonen. Zorg voor een contract zodat beide partijen weten wat er is afgesproken en maak je leven makkelijker. Wij hebben dit zelf meegemaakt in ons eerste huis, waar ik officieel niet op het contract stond en ik na een meningsverschil met de huisbaas gewoon verder geweigerd werd daar te blijven wonen. Tja, dan heb je niet zoveel meer te zeggen…

HANDIGE SITES

Hostels – www.hostelworld.com

AirBnB – www.airbnb.nl

SpareRoom – www.spareroom.co.uk

Gumtreewww.gumtree.com

Zoopla – www.zoopla.co.uk

Rightmove – www.rightmove.co.uk

Stagehuis – www.stagehuis.nl/stage/engeland

Facebook Groep ‘Huisvesting in Londen’ – www.facebook.com/groups/huisvesting.in.londen 

Verhuizen naar Engeland: Wat moet je Allemaal Regelen? || The London Tester

Ons tweede huis in Londen: Eindelijk een plek van onszelf!

03 – Proof of Name & Proof of Address

Het aller-aller belangrijkste wat je nodig hebt bij je verhuizing van Nederland naar Londen is een zogenaamde ‘Proof of Address’, dit is in feite een bewijs dat je woont waar je zegt dat je woont. Dit heb je nodig om onder andere een bankrekening, een baan, een telefooncontract, een … kortom de rest van je hele leven in Londen te regelen. Als je een van deze dingen gaat afsluiten, dan mag je Proof of Address niet ouder zijn dan 3 maanden.

Je ‘Proof of Name’ dat altijd ter controle bij je Proof of Address hoort, kan trouwens gewoon je paspoort zijn, maar zoals ik net in de complete lijst lees mag het ook je shotgun certificaat zijn, dat je het even weet.

Als Proof of Address gelden zaken zoals een rekening voor gas/water/licht, Council Tax, abonnementen op telefoon (niet mobiel) / internet / TV, etc. Als je bij iemand in huis gaat wonen die dit allemaal geregeld heeft, zorg dan dat jouw naam ook op minstens twee van deze rekeningen komt te staan.

Als je je eigen huis gaat huren in Londen heb je dus eerst een baan nodig om het huis te kunnen betalen, maar daarvoor heb je weer een bankrekening nodig, maar die krijg je alleen met dat Proof of Address dat je nog niet hebt. Dit is echt de helse driehoek waar je even moet puzzelen om dit geregeld te krijgen en dat (plus geen geld hebben) was dan ook de reden dat wij ons eerste huis met andere mensen deelden. Zo kon Nick op een van de rekeningen komen te staan en kon hij via zijn werk een ‘Letter of Recommendation‘ regelen waardoor hij uiteindelijk met veel pijn en moeite een bankrekening kreeg (meer over dit vermoeiende proces in punt #4)

Wij huren ons huis nu via een zogenaamde Letting Agency (huurbaas), maar een andere optie is dat je huurt van een particulier en met hen afspraken maakt over het bijvoorbeeld betalen van meerdere maanden vooruit, of iets dergelijks. Er is altijd wel een oplossing, maar je moet even diep ademhalen en heel wat geduld hebben soms! Maar, zodra je het eenmaal geregeld hebt en je Proof of Address in de pocket is, dan gaat de wereld zogezegd voor je open. Tenminste, in theorie (het blijft wel Engeland, natuurlijk).

Belangrijk: Zorg dat op alle documenten je naam en adres op dezelfde manier geschreven zijn. Wij woonden bijvoorbeeld op ’00 Straatnaam, Flat 11′, maar toen het als ‘Flat 11, 00 Straatnaam’ geschreven was, gingen ze bij de bank al moeilijk doen. Dat deze tip je maar veel frustratie kan voorkomen.

HANDIGE SITES

UK Government Proof of Identity – www.gov.uk/government/…/proof-of-identity-checklist-for-individuals

Council Tax – www.gov.uk/council-tax/working-out-your-council-tax

04 – Bankrekening Engeland

Zodra je je Proof of Address hebt, is het als een gek naar een bank rennen. Er zijn veel opties. Wij zitten bij de METRO bank omdat die toen lekker dichtbij ons huis was, maar je kunt ook kiezen uit banken zoals: Barclays, Lloyds Bank, TSB Bank, NatWest, Santander UK, Bank of England, HSBC, ik heb geen idee wat de verschillen zijn, maar ik ga er vanuit dat het inschrijven bij allemaal even pijnlijk gaat zijn.

Bij je inschrijving gaan ze namelijk een zogenaamde ‘Credit Check’ doen, maar hoe dit gebeurd verschilt per bank. De check is om te kijken of je financiële geschiedenis hebt in het Verenigd Koninkrijk, wat je waarschijnlijk niet hebt. Hier zijn ze dan vervolgens niet blij mee en dan geven ze je geen ‘current account’ (eentje met een pas waarmee je ook in de winkel kan betalen), Je krijgt dan een soort ‘basic account’, waarmee je wel geld kan ontvangen, maar alleen geld via de ATM (pinautomaat) kan opnemen.

Meestal is het zo dat je een full-time baan of een bepaald minimaal inkomen/maandelijkse storting op je rekening moet hebben om in aanmerking voor een ‘volledige’ bankrekening te komen, wat natuurlijk weer niet gaat werken als je studeert of freelancer bent. Hemel.

Zelfs Nick, die full-time werkt, werd niet in eerste instantie goedgekeurd, omdat hij werkte voor een klein architectenbedrijf dat bij de bank niet bekend was. Toen zei het vrouwtje achter de balie doodleuk tegen Nick: ‘Ja, want als je nou bij de McDonald’s gewerkt had, dan was het natuurlijk allemaal makkelijker geweest, want dat bedrijf kennen we wel’. *geluid van brekend glas* *geluid van het verscheuren van een diploma waar je 7 jaar hard voor gewerkt hebt*.

In ieder geval, hoe nu verder? Uiteindelijk kreeg Nick toch vanwege een brief van zijn werkgever + een handje rekeningen van gas & licht een bankrekening. Ik kreeg dit pas een jaar later, omdat ik voor die tijd alleen maar oppaswerk deed en na een jaar bij Expedia ging freelancen en daardoor genoeg begon te verdienen. Het hielp bij mij ook dat ik na een tiende bezoek waar weer iets niet goed genoeg voor de bank was keihard ben gaan huilen en ze daar zo van schrokken dat ze alles binnen tien minuten afstempelden en ik met een rekening naar buiten liep. Maar dat zou ik even als back-up plan gebruiken.

Er schijnen ook banken te zijn met een soort startersrekeningen waar je alleen een bepaalde deposit (storting) hoeft te doen, maar daar weet ik helaas uit eigen ervaring niets van, dus daar zou ik even research naar doen als ik jou was! Leuker kan ik het nou eenmaal niet voor je maken, en ook niet makkelijker.

HANDIGE SITES

Lijst van Banken in het Verenigd Koninkrijk – en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_the_United_Kingdom

05 – Baan Zoeken / Vacatures Engeland & Belasting England

Om te kunnen werken in Londen als Nederlander, heb je om te beginnen een zogenaamd NI-number (National Insurancenodig. Dit is een soort belasting die afhankelijk is van je hoeveelheid inkomen en geeft je onder andere ook recht op National Health Services, meer daarover in punt #7. Dit nummer kun je pas aanvragen als je al in Engeland bent en je moet hiervoor bellen. Je krijgt dan na het aanvragen een uitnodiging van Jobcentre Plus om op gesprek te komen en dan moet je vertellen waarom je dit nodig hebt (je gaat in Engeland wonen voor bepaalde/onbepaalde tijd) en hoe je woonsituatie is. Dan is het even wachten en krijg je je NI-number in de post. Dit proces is (zeker in vergelijking met andere dingen) vrij eenvoudig.

Je NI-number moet je vervolgens aan je werkgever doorgeven, zodat hij je kan betalen.

Ik weet zelf verder niet zo heel veel over het werk vinden in Engeland af, omdat Nick zijn baan als architect al vanuit Nederland regelde (het was de reden dat we naar gingen verhuizen naar Londen) en ik in Londen alleen oppaswerk (dochter van Nick zijn baas) en daarna freelance schrijfwerk / bloggen gedaan heb.

Wat ik je kan aanraden is om in Nederland al naar banen in Engeland te zoeken als je van plan bent te emigreren naar Londen, zodat je niet helemaal in het diepe springt als je hier aankomt. Ook is enige vorm van training met een certificaat (BHV/Eerste Hulp, Barrista Cursus, cursussen Excell/Word en dat soort dingen) altijd een plus om te hebben. Ik heb niet heel veel succesverhalen gehoord van mensen die met een geprint CV de stad rondgaan, dus ik zou eerst echt even research doen. Als je ergens studeert of op taalschool zit in Londen, kijk of de school misschien een job board heeft, of dat zij je in de goede richting kunnen sturen.

Als je wilt gaan freelancen, kan ik je aanraden naar veel evenementen te gaan en te netwerken tot je erbij neervalt, dat is de beste manier om werk als freelance schrijver/ blogger te vinden. Nick heeft binnen zijn beroepsgroep veel aan LinkedIN en krijgt daar veel berichten binnen. Bij de links hieronder een aantal handige sites met vacatures in Londen:

HANDIGE SITES

National Insurance (NI) – www.gov.uk/national-insurance

LinkedIN – www.linkedin.com

Travel Massive (Netwerken voor Bloggers / Mensen in de reisindustrie) – travelmassive.com/chapters/london 

Facebook Groep ‘London Co-Working Days’ (Voor digital nomads) – www.facebook.com/groups/598693590320041

Work in Startups workinstartups.com

Green & Tonic (Sustainability Professionals) – www.linkedin.com/groups/4505028/profile

Algemene Banensites – Adzuna, Fish4Jobs, Gumtree, Hays, Jobsite, LondonJobs, Monster, Reed, Total

CityJobs (Financieel) – www.cityjobs.com/jobs/london

CWJobs (IT) – www.cwjobs.co.uk/jobs/in-london

Cision Gorkana Jobs (Journalisten) – www.gorkanajobs.co.uk/jobs/journalist/london-greater

The Dots (Creatieve Banen) – www.the-dots.com

Graduate Jobs (o.a. Stages) – www.graduate-jobs.com/internships

Student Job (Bijbaantjes) – www.studentjob.co.uk/part-time-job/london

Nanny Job (Oppaswerk) – www.nannyjob.co.uk

AuPair World (Au Pair) – www.aupairworld.com/en

SECS In The City (Admin) – www.secsinthecity.co.uk

Simply HR Jobs (Human Resource) – www.simplyhrjobs.co.uk/london

Travel Job Search (Reiswereld) – www.traveljobsearch.com/london

Charity Job (Goede Doelen) – www.charityjob.co.uk/jobs/greater+london

Verhuizen naar Engeland: Wat moet je Allemaal Regelen? || The London Tester

06 – Telefoon Aanvragen

Na het aanvragen van een bankrekening en Proof of Address, kan je ook eindelijk een telefoonabonnement afsluiten.

Dit kan echter wel alleen pas na een gunstige Credit Check en op de een of andere manier is het mij persoonlijk nog nooit gelukt dit erdoor te krijgen (ook al heb ik nooit schuld gehad of iets in die richting). Ik heb dus jaren met een prepaid-kaartje lopen klooien (Lebara) en heb sinds dit jaar door Nick een tweede abonnement laten afsluiten (Vodafone) en zo werkt het dan eindelijk een beetje. Ik heb bij vrienden die veel reizen ook goede verhalen over Giff Gaff gehoord.

Hieronder wat links naar handige pre-paid opties:

HANDIGE SITES

Lebara – www.lebara.com

Giff Gaff – www.giffgaff.com

Three – www.three.co.uk

Vodafone – www.vodafone.co.uk

O2 – www.o2.co.uk

07 – Huisarts, Tandarts en de NHS

Als je al je technische zaken geregeld hebt, is het ook verstandig om zo snel mogelijk je huisarts en tandarts te regelen, want inschrijving duurt hier altijd weken en als je pas gaat inschrijven als je ze nodig hebt, dan ga je spijt krijgen, net als ik! Je moet een papierwinkel invullen, een health-check laten doen en weet ik het wat. Je medische gegevens uit Nederland blijven beschermd en kunnen ze hier dus niet gebruiken.

Je huisarts (hier GP (general practicioner) genoemd) krijg je in principe alleen op basis van waar je woont (tandarts kan je overal wel bij inschrijven), dus kijk wat er bij je in de buurt acceptabel uitziet en schrijf je daar in. Mijn eerste huisarts was een super twijfelachtig kamertje in een woonhuis en ik ben daar een keer gillend weggegaan en nooit meer teruggekomen. Die teen groeit vanzelf wel weer aan, dacht ik toen. Nu zit ik naast een enorme kliniek (zelfs met tropenspreekuur voor je inentingen) die superstrak is en ik zowaar de artsen een beetje vertrouw, dus er zit echt wel behoorlijk wat verschil tussen.

Omdat Londen super-mega dichtbevolkt is, heb ik al gemerkt dat het maken van een afspraak toch altijd wel minimaal een week duurt. Met name als je bepaalde medicijnen nodig hebt of je hebt inentingen nodig, GA OP TIJD. (ja mam!)

Ander belangrijk ding, hier kennen ze de zogenaamde NHS Engeland (National Health Services), waar je automatisch recht op hebt als je een NI-number hebt. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld als vrouw je pil gratis (ja ja!) en betaal je ook voor andere medicijnen echt best weinig. Ik had op een gegeven moment een MRI-scan nodig voor mijn rug en daarna een aantal fysio-behandelingen en daar betaalde ik welgeteld NUL pond voor. De MRI is al een behandeling van meer dan 800 pond in Engeland als je geen NHS hebt, dus *chaching! bedankt!*

Als je medicijnen moet gaan betalen bij de apotheek vragen ze je ook altijd ‘do you need to pay?‘, wat ik altijd raar vond, want waarom zou ik niet betalen? Maar dat heeft dus met aanvullende kwijtscheldingen te maken als je bijvoorbeeld boven een bepaalde leeftijd bent of weinig verdient, dus kijk ook zeker even of je daar voor in aanmerking komt.

Belangrijk: In Engeland is het blijkbaar niet normaal dat je na het maken van een afspraak er ook vanuit kunt gaan dat iemand ook daadwerkelijk komt opdragen en dus moet je dit vaak bevestigen en krijg je zelfs daarna nog een tiental mailtjes, telefoontjes en sms-jes om je toch NOG maar een keer te laten weten dat je toch echt op die en die tijd en dag een bezoek bij de dokter hebt. En als je dan bij de dokter binnenkomt, vergeet je niet (zoals moi) bij de BALIE TE MELDEN! Oh mijn god. Je kunt hier dus niet gewoon in de wachtkamer zitten wachten op je 16-keer bevestigde afspraak, want als je je niet gemeld hebt bij de balie, dan gaan ze er vanuit dat je toch niet gekomen bent en kun je lekker lang wachten. Toen ik mijn dokter uiteindelijk na een uur toch nog te zien kreeg en boos zei dat ik toch een afspraak had -lachte hij me in mijn gezicht uit. Dat je het ff weet.

Daarnaast zijn ze hier gek op formulieren en informatiebrochures om zich overal voor in te dekken, dus leer je NI-number maar vast uit je hoofd en maak een zo compleet mogelijk rapport van al je medicatie die je in Nederland gebruikt. Als je een afspraak bij de dokter hebt, kun je die ook het best allemaal maar meenemen, want dingen hebben toch net even een andere naam natuurlijk.

HANDIGE SITES

NHS – www.nhs.uk

Zoek een GP – www.nhs.uk/Service-Search/GP/LocationSearch

Zoek een Tandarts – www.nhs.uk/Service-Search/Dentists/LocationSearch

Zoek een Ziekenhuis – www.nhs.uk/Service-Search/Hospital/LocationSearch

Zoek een Eerste Hulp (A&E) – www.nhs.uk/Service-Search/Accident-and-emergency-services/LocationSearch

Verhuizen naar Engeland: Wat moet je Allemaal Regelen? || The London Tester

Are you ready for this?!

08 – Mensen Ontmoeten

Naast alle zakelijke dingen om te regelen, ga je natuurlijk ook wonen in Londen omdat het LEUK (waar? waar?) is. Als je gaat verhuizen naar Londen kan het maken van vrienden in zo’n grote stad best lastig zijn, daarom zijn hier een aantal sites voor je waarmee dit hopelijk wat makkelijker voor je gaat:

HANDIGE SITES

Meetup.com – www.meetup.com

Eventbrite – www.eventbrite.co.uk/d/england–london/events

Facebook Groep ‘NL Borrel London’ – www.facebook.com/groups/NLBorrelLondon

Facebook Groep ‘I AM DUTCH AND LIVING IN THE UK ‘ – www.facebook.com/groups/48676108357

Facebook Groep ‘Nederlanders in Londen’ – www.facebook.com/groups/nederlanders.in.londen

Facebook Groep ‘Dutchies in London’www.facebook.com/groups/424700544355231 

 

Verhuizen naar Engeland Checklist

Hier nog even een kort overzicht van wat je allemaal moet regelen als je wilt gaan wonen in Londen en gaat emigreren naar Engeland:

 • Visum & Uitschrijving
 • Zoeken van Kamer / Flat
 • Proof of Name & Proof of Address
 • Bankrekening Engeland
 • Baan Zoeken / Vacatures Engeland & Belasting England
 • Telefoon Aanvragen
 • Huisarts, Tandarts en de NHS
 • Mensen Ontmoeten

En dat was het ‘even’. Als ik iets vergeten ben, dan hoor ik het wel!

Zoals je ziet valt het niet mee om van Nederland naar Engeland te verhuizen, maar met een beetje geduld is het echt wel te doen hoor, laat je zeker niet afschrikken en neem alles stap-voor-stap. Wonen in Londen is echt superleuk en dus zeker al het gedoe waard. Al zouden ze het allemaal wel een beetje makkelijker kunnen maken! 

Hou de site in de gaten, want we zijn bezig met het schrijven van een uitgebreid artikel over alle wonen in Londen kosten!

Delen / Bewaren:

14 gedachten over “Wonen in Londen: Wat moet je Allemaal Weten en Regelen?”

 1. Bedankt voor dit handige artikel! 🙂 Wij willen volgend jaar augustus naar Londen verhuizen. Denk je dat dit veel moeilijker wordt ivm de Brexit?
  Groetjes, Eva

  1. Hi Eva, Wat leuk dat je naar Londen gaat verhuizen! Op dit moment is er nog helemaal niets bekend over wat de regels i.v.m. met verhuizing naar Engeland gaan worden door de Brexit, dus helaas is er nog niet zoveel over te zeggen. Op het moment is het in ieder geval nog gewoon volgens de oude regels, dus ik kan het zeker aanraden te doen! Veel succes, als je vragen hebt, dan horen we het graag!

 2. Super handig artikel! Bedankt voor het delen van de kennis!

  Ik ben wel benieuwd naar wat je allemaal in Nederland hebt moeten regelen voor vertrek? Uitschrijven bij de gemeente? Betekent dit dan ook dat bepaalde dingen vervallen..? (Inschrijvingen bij woonbedrijven, verzekeringen, pensioen, zorgverzekering, WW, etc.?)

  Nogmaals bedankt en hopelijk heb je ‘t nog goed naar je zin in London!

  1. Hoi Niek! Leuk om te horen dat je het artikel handig vond, we hebben het zeker nog steeds naar ons zin. Er zijn inderdaad een aantal zaken die je in Nederland moet regelen voor vertrek, ik zal even alles voor je op een rijtje zetten (moet Nick even vragen, die weet hier veel meer over) en dit in een nieuwe blog opschrijven, zodat iedereen er iets aan heeft. Ik ga ermee aan de slag en zal je een mailtje sturen als de post live staat! Groetjes Nienke

   1. Hoi Nienke, Top! bedankt voor je reactie, ik heb ondertussen ontslag genomen bij mijn Nederlandse werkgever (momenteel aan het ‘uitwerken’) en ben druk op zoek naar een baan in Engeland,

    Deze pagina heeft me in ieder geval al veel geholpen, stuk duidelijker dan de andere ‘werken in Engeland’ google resultaten, nogmaals bedankt hiervoor en ga zo door!

    1. Ah, Spannend! Heel veel succes! En erg leuk om te lezen dat je onze tips handig vond, daar doen het het ten slotte allemaal voor! Als je nog vragen hebt, dan horen we het graag. Groetjes Nienke

     1. Hi NIENKE ,
      Weet je mischien of de regels veranderd zijn met briksit ?
      Ik heb Nederlandse paspoort en ik wilde ook graag wonen in Londen als je iets weet over de nieuwe regels graag wil ik van je horen . En ik heb echt veel tips gelezen heel erg bedankt .
      Mvg
      Zinat

     2. Hi Zinat, op het moment zijn ze nog steeds in onderhandelingen om de nieuwe regels duidelijk te krijgen, dus helaas weten we nog niets hierover! Zodra er meer bekend is zullen we het artikel zeker updaten. Groetjes Nienke

 3. Deze Blog is een superhandig hulpmiddel geweest voor onze dochter die inmiddel in Londen woont, werkt, een bankrekening en UK telefoonabonnenment heeft (tip: https://www.voxi.co.uk/ voor iedereen die voorlopig nog jonger is dan 30 jaar!)
  Het enige wat op dit moment nog rest is het krijgen van haar NIN en het vinden van een huisarts en tandarts. De aanvraag bij Job Centre loopt nog, en het zal nog enkele weken duren voordat ze haar nummer eindelijk krijgt.
  Het nog niet hebben van Een NIN was trouwens geen belemmering om de baan te krijgen. Blijkbaar zijn daar ook tijdelijke ‘escapes’ voor. Op haar eerste salarisstrookje wordt wel al NI A tax ingehouden (127 pond) dus hoop ik dat ze toch verzekerd is ondanks dat ze is uitgeschreven bij haar ziektekostenverzekeraar in NL en ze formeel nog geen NIN heeft….als iemand weet hoe dit precies weet horen wij dat graag.

  1. Hi Peter, wat ontzettend leuk om te horen dat we hebben kunnen helpen bij de voorbereiding! Bedankt ook voor de tip van het telefoonabonnement, die kenden we nog niet. Het antwoord op de verzekeringsvraag zou ik eigenlijk niet weten, maar wellicht heeft ze een reisverzekering die tot die tijd kan dekken? Wij hebben zelf pas uitgeschreven toen alles geregeld was om dit te voorkomen. Het zal wel goed komen, wij kregen de NIN redelijk snel. Heel veel succes en plezier voor je dochter gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.