NIEUWS! We gaan weer verhuizen... || The London Tester

OEPS! We Gaan Weer Verhuizen…

Jazeker. We gaan weer verhuizen. Sinds onze komst hier in Londen in 2013, hebben we inmiddels al in 4 verschillende huizen gewoond. Je zou denken dat het wel weer even mooi is zo.

Maarrr… toch is het weer tijd voor verandering. The London Tester zit weer met een huis vol dozen op het ogenblik. Waar we heen gaan? Het zal je misschien verrassen…

VOLG ONS OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

WE GAAN WEER VERHUIZEN!

Londen City Airport: Dit Uitzicht Vanuit Het Vliegtuig Wil Je Niet Missen! || The London Tester || #Londen #London #CityAirport #Airport #Vliegveld #Luchthaven #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie #Plane #Vliegtuig

Waar gaan we heen?

We hebben lang gewacht met het schrijven van deze blog, want hoewel we erg zin hebben in onze aankomende verhuizing, kijken we er stiekem ook een heel klein beetje tegenop.

We wonen in een leuke buurt in Oost-Londen, in een leuk flatje met uitzicht op het veld van de lokale voetbalclub (hoe bijzonder!) en hebben een flinke groep vrienden om ons heen verzameld in de laatste jaren.

Technisch gezien zitten we hier dus wel prima. Waarom dan toch verhuizen? En waarheen?

Even een stapje terug

Toen we na ons 2-jarig verblijf in Sydney ons hele leven weer inpakten om naar Nederland terug te verhuizen, was de economie in Nederland op een dieptepunt.

Dit hield in dat Nick, werkend als architect, geen baan kon vinden omdat er nergens meer iets gebouwd werd. Na zeven maanden solliciteren, zagen we geen directe toekomst in Nederland en dit was een van de grootste redenen dat we verder zijn gaan kijken. 

Via een connectie uit Australië kon Nick werk in Londen vinden en dus vertrokken we eind 2013 met een volle auto vol spullen op weg naar een nieuw avontuur aan de overkant van de sloot.

Dichter bij familie dan de andere kant van de wereld, maar wel ver genoeg dat het toch echt wel een wereld van verschil bleek. We moesten ons dus flink aanpassen en echt even de cultuurverschillen tussen Nederland en Engeland accepteren. 

OEPS! We Gaan Weer Eens Verhuizen...

OEPS! We Gaan Weer Eens Verhuizen...
Verhuizen van Sydney naar Amsterdam

Nadelen van Expat Zijn

Het vinden van een fijne plek om te wonen, de aanpassing aan een nieuwe cultuur (hoe redelijk bekend en dicht bij huis dan ook) en het regelen van alles dat wonen in het buitenland met zich meebrengt heeft allemaal even geduurd en het ging zeker niet van een leien dakje.

We hebben een aantal grijze haren door redelijk wat frustratie links en rechts dan ook zeker aan Engeland te danken, haha. 

Als we echt eerlijk zijn, kun je wel zeggen dat we best een beetje moe zijn van een aantal kanten aan het wonen in Londen:

  • Niet alleen is er toch best een verschil in mentaliteit en kwaliteit van leven in de stad…
  • Het kost ontzettend veel inspanning om familie en vrienden in Nederland op te zoeken (regelmatig 8 uur reizen op vrijdagavond naar Nederland, dan twee keer of meer het hele land oversteken met de trein (familie in Amsterdam en Venlo) om vervolgens op zondagavond weer 8 uur terug te reizen, bijna altijd gepaard met vertragingen, annuleringen en dus pas na middernacht weer terug zijn, met gewoon weer de volgende dag moeten werken)…
  • We missen veel uit het leven van onze families en voelen ons soms een beetje in soort bubbel wonen af en toe, waar we steeds minder beginnen te voelen dat we nog weten wat er echt in hun leven speelt en daar op een of andere manier aan bijdragen…
  • Brexit maakt ons leven niet makkelijker hier…

We zijn alles bij elkaar opgeteld inmiddels toch al bijna 10 jaar niet meer in Nederland. En om eerlijk te zijn: we missen het wel een beetje.

We gaan weer verhuizen – Het Keerpunt

Toen we na terugkomst uit Sydney al veel mensen niet meer op de Nederlandse TV herkenden vonden we al dat we lang weg waren, maar nu herkennen we al veel dingen niet meer in het gewone dagelijkse leven in Nederland.

We vinden echt wel dat we een beetje op een keerpunt zitten waarop we nu nog wel, maar veel later toch best moeilijk nog kunnen re-integreren. 

Het zal je na het lezen van dit alles dan misschien niet verrassen dat we besloten hebben om komende maand ‘terug’ naar Nederland te verhuizen.

– voeg hier zelf dramatische muziek in –

Londen City Airport: Dit Uitzicht Vanuit Het Vliegtuig Wil Je Niet Missen! || The London Tester || #Londen #London #CityAirport #Airport #Vliegveld #Luchthaven #Engeland #England #GreatBritain #GrootBrittannie #Plane #Vliegtuig
The Shard in Londen

Verhuizen naar … Huis

Nou zeggen we ‘terug’, maar het voelt eerder als ‘verder’ hoor, dat willen we maar even gezegd hebben! 

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen bewust nagedacht over een plan voor de komende jaren en we hebben uiteindelijk besloten dat voor nu een verhuizing naar Nederland voor ons het beste voelt. 

Dusss… Vanaf begin mei verhuizen we naar Amsterdam, waar Nick inmiddels een nieuwe baan gevonden heeft en ik natuurlijk gewoon verder kan met mijn freelance werk als reisblogger. 

Ja, mensen, dat is al heel erg snel!

We zijn daarom ook druk bezig met het aftikken van een aantal plekken hier in Londen waar we echt nog geweest willen zijn voor ons vertrek en hebben al diverse afscheidsfeestjes in de planning staan voor komende week.

Wahaca Londen: Mexicaanse Marktgerechten door de Hele Stad || The London Tester
Nog snel even overal eten in Londen

The London Tester Toekomst?

Dan natuurlijk gelijk ook maar even antwoord op de vraag: Wat gebeurd er met The London Tester website?

Nou, weest gerust, want in het kort is het antwoord daarop: niet zo heel veel anders dan je tot nu toe gewend bent.

The London Tester blijft gewoon bestaan en je kunt meerdere malen per week nieuwe artikelen blijven verwachten, hier komt in de toekomst ook voorlopig nog geen verandering in.

Na bijna 6 jaar hier gewoond te hebben en ook veel door de andere landen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gereisd te hebben, zijn er nog zoveel tips en verhalen te delen, dat je niet bang hoeft te zijn dat het hier ineens helemaal stil zal worden. Ik denk juist het tegenovergestelde! 

Met een grote vriendengroep en veel zakelijke relaties in Londen, komen er nog dit jaar een aantal momenten dat ik (Nienke) tussen Nederland en Londen heen en weer reis voor persoonlijke trips en een aantal campagnes waar ik aan werk, dus blijf zeker je vragen doorsturen, want er is nog genoeg met jullie te delen!

Ik heb daarnaast ook veel inspiratie om op The London Tester meer te gaan schrijven over het leren van de Engelse taal, het maken van Britse recepten en andere gerelateerde onderwerpen én er ligt nog uren aan videomateriaal op de plank te wachten om bewerkt te worden, dat ik alleen maar handen en tijd tekort kom om dat allemaal te te produceren! Als je iets specifieks wilt lezen of zien, laat het dus zeker weten, want dan geven we daar prioriteit aan. 

THE LONDON TESTER EXPAT DOSSIER

Heb je plannen te gaan verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk en weet je niet goed waar je moet beginnen? Met onze ervaringen van het meerdere jaren wonen in Londen (en ervoor nog 2 jaar in Sydney) helpen we je graag zo goed mogelijk verder met alle voorbereidingen.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Laat van je horen!

Goed, dit is dus in het kort even waar we op dit moment in ons leven staan.

We horen natuurlijk graag van je wat je reactie hierop is en lezen ook graag je (hopelijk aanmoedigende) berichtjes of eventuele vragen.

Voor nu was dit even het nieuws van de dag en we zullen ons dus een beetje moeten aanpassen aan de nieuwe situatie, maar hier op The London Tester is het dan al snel weer gewoon terug tot de orde van de dag.

No Worries! Be Happy!

Tot snel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

Delen / Bewaren:

2 gedachten over “OEPS! We Gaan Weer Verhuizen…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.