Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Taxi in Londen – Black Cabs of UBER Gebruiken?

Het is een icoon van Londen: de “Black Cabs”, oftewel: de zwarte taxi’s. Maar is het nemen van een taxi in Londen nou aan te raden, of juist niet?

De Black Cabs zijn in Londen de enige taxi’s die je op straat kunt aanhalen. Als het licht van het gele TAXI bordje aan is, dan is de taxi beschikbaar.

Het voordeel aan de Black Cabs is dat ze allemaal met de rolstoel toegankelijk zijn en je zonder extra kosten met een geleidehond mag reizen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

TAXI IN LONDEN TIPS

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

ALLES OVER DE BLACK CABS

Mocht je in Londen voor een Black Cab gaan, zorg er dan om te beginnen voor dat je hem altijd op de meter laat lopen (in de meesten is dit trouwens standaard, maar er zijn ook minibusjes waarbij je een bedrag kunt afspreken). Het minimale bedrag dat je bij de Black Cab op de meter betaald ligt op de £3.20.

De kosten liggen vrij hoog bij een Black Cab. Reken bij een reistijd van 10-20 minuten al op ongeveer 10-15 vijftien pond. Gemiddelde afstanden in de stad liggen toch wel tussen de 30-40 minuten reistijd. De straten zijn DRUK, dus file is haast onvermijdelijk.

De kosten kunnen zoals je je kunt voorstellen behoorlijk oplopen, zeker als je ze voor langere afstand wilt gebruiken. Het reizen van en naar een van de vliegvelden in Londen met een taxi kan ik je dus ook met klem afraden!

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester
Black Cab met licht aan – Foto Credit: Canva


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

PERSOONLIJKE ERVARINGEN TAXI LONDEN

Zelf nemen wij in Londen eigenlijk nooit de taxi. Alleen Nick gebruikte ze af en toe als hij laat uit zijn werk kwam met overwerken. Maar dan betaalde zijn baas ervoor. Verder namen we er soms een als we met spullen uit de IKEA naar huis gingen. Ze hebben daar ter plekke een taxi service, super handig als je geen auto hebt! En verder als we na een avondje stappen met vrienden die dezelfde richting op moesten naar huis gingen.

Maar over het algemeen proberen we de taxi echt wel te vermijden. Dan nemen we bijvoorbeeld de nachtbus, omdat dat gewoon heel veel geld scheelt.

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester
Foto Credit: Canva

UBER IN LONDEN

Een andere optie natuurlijk is om Uber te gebruiken. Deze service is in Londen echt heel populair. Bijna niemand zegt hier ook ‘we nemen de taxi’, maar ‘we nemen een Uber’.

Of je hier nu woont of op reis bent, de Uber is zeker iets om te overwegen. Zeker als je met een aantal mensen kunt delen en/of bijvoorbeeld met veel bagage door de stad heen moet, want dat is in de metro of bus toch wel echt een opgave hoor.

Ik heb voor jou een code waarmee je korting krijgt. Kijk daar dus zeker even naar als je in Londen met de taxi wilt gaan reizen. Klik hier om naar de site te gaan en korting te krijgen >

LET OP: Er zijn berichten dat het contract van Uber in Londen niet verlengd wordt in de toekomst. Houdt even goed in de gaten wat hier het laatste nieuws over is.

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester
Foto Credit: Canva

ONZE VIDEO OVER DE TAXI IN LONDEN

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester
Foto Credit: Eurostar


TIP: OYSTER CARD

Ik kan je aanraden voor je bezoek aan Londen een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Dit is een handig plastic pasje waar je geld op kan zetten om te reizen met het openbaar vervoer in Londen. Dit kan je veel geld schelen!

The London Tester Visitor Oyster Card

En dat was het denk ik wel! Veel meer is er over de Londense taxi niet echt te vertellen. Mijn mening lijkt me ook duidelijk 🙂 Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je vragen hebben, laat dan zeker even een berichtje achter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

Transport for London > tfl.gov.uk/info-for/taxis-and-private-hire

Uber > uber.com

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

MEER OPENBAAR VERVOER IN LONDEN TIPS

BEWAAR OP PINTEREST:

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Taxi in Londen - Tips & Advies || The London Tester

Delen / Bewaren:

2 gedachten over “Taxi in Londen – Black Cabs of UBER Gebruiken?”

  1. Helemaal waar: bepaald goedkoop zijn die iconische Londense taxi’s niet. Wat wel in hun voordeel spreekt, is dat ze corona-bestendig zijn. Dat zouden ze overal ter wereld moeten doen: een ruit installeren tussen bestuurder en achterbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.