Nathalie Paak - Schotlandinfo.nl

Website Tip: SchotlandInfo.nl – door Nathalie Paak

Zoek je informatie over Schotland? Dan hebben wij de perfecte website voor je gevonden: SchotlandInfo.nl.

Zoals je weet helpen wij iedereen graag zo goed mogelijk een reis naar het Verenigd Koninkrijk voorbereiden, maar natuurlijk kunnen we onmogelijk elke plek zelf bezoeken om je van advies te voorzien.

Daarom speuren wij altijd het internet af naar websites en persoonlijke blogs van locatie-specifieke experts die je informatie bieden die wij (nog) niet zelf kunnen delen.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

SCHOTLANDINFO.NL

Nathalie Paak - Schotlandinfo.nl
www.schotlandinfo.nl

Veel mensen zullen wellicht denken: waarom zou je een website van ‘de concurrentie’ delen, maar we zijn persoonlijk bevriend met ontzettend veel bloggers en geloven sterk in het gezegde ‘A rising tide lifts all boats‘ (vertaald als: een opkomend tij tilt alle boten op): door het delen van kennis van anderen kunnen we jou alleen maar beter helpen jouw droomreis te plannen. En daar gaat het ten slotte om!

Vandaag delen we graag de splinternieuwe website van onze blog vriendin Nathalie, die we al jaren kennen en net als ons een passie voor Groot-Brittannië heeft.

Je kent haar wellicht al van de reisblog mapofjoy.nl en/of van woefwelkom.nl, maar sinds deze maand is ze een nieuw project gestart waarbij ze al haar tips over Schotland met je deelt. Wij presenteren:

Waarom heb je de website opgericht en wat kunnen mensen van de site verwachten?

Na meerdere reizen door dit prachtige land heb ik er een stukje van mijn reishart aan verloren. Het is zo waanzinnig mooi en de geschiedenis en de cultuur is erg interessant.

Op Schotlandinfo.nl deel ik al mijn reistips, informatie en inspiratie over Schotland. Van tips over een stedentrip Edinburgh of Glasgow tot een road trip route door de Hooglanden en wat de leukste bezienswaardigheden in de verschillende regio’s zijn.

Wanneer ging je voor het eerst naar Schotland en hoe was dat?

Gek genoeg was dat pas vrij laat. Ik ging namelijk in 1995 voor het eerst naar Engeland (waar ik ook gek op ben), maar pas in 2015 voor het eerst naar Schotland.

Ik kan wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was. Compleet overdonderd door de schoonheid van de natuur, de sfeer en de lieve mensen.

Nathalie Paak - Schotlandinfo.nl
Nathalie van SchotlandInfo.nl bij de Three Sisters in Glencoe (Noord-West Schotland)

Wat zou je iemand die voor de eerste keer naar Schotland gaat aanraden?

De stad Edinburgh biedt alles wat écht Schots is in een notendop. Het is een stad met een magische sfeer, bordenvol historie en veel bezienswaardigheden.

Ook loop je vanuit de stad bijvoorbeeld zó naar Arthur’s Seat; een uitgedoofde vulkaan met een hoogte van 251 meter in Holyrood Park, ten oosten van het centrum van Edinburgh. Dat is toch te gek, die combinatie van stad en natuur? 

Wat vind je de leukste stad in Schotland en waarom?

Nu zit ik in tweestrijd, want Edinburgh is echt fantastisch, maar Glasgow is ook geweldig.

Het is een ruwe diamant. Een oude industriestad met een stoer smoelwerk en veel creativiteit. Alleen de street art al die je daar overal kunt bewonderen en de opvallende mix van oude en nieuwe architectuur, maken van Glasgow een stad die gezien moet hebben.

The Willow Tea Rooms Glasgow: Drink Thee alsof het 1903 is! || The London Tester || #Glasgow #Schotland #Schotland #Architecture #Mackintosh #ArtNouveau #GlasgowStyle #TeaRoom #AfternoonTea
The London Tester Tip voor Glasgow: The Willow Tea Rooms

Welke plek in Schotland die minder bekend is zou je mensen aanraden te bezoeken?

De regio Aberdeenshire! Het biedt niet alleen de leuke stad Aberdeen voor een stedentrip, maar ook waanzinnige natuur voor outdoor avonturen, sprookjesachtige kastelen om te bezoeken en een prachtige kustlijn (ruim 265 kilometer) om te bewonderen.

Wat vind je het meest lekkere Schotse eten of drinken?

Typisch Schots is natuurlijk haggis. Afgelopen januari vierde ik Burns Night in Dumfries (de plek waar de Schotse dichter Robert Burns woonde) en daar at ik een haggis hamburger met gesmolten kaas. Aanrader!

Road Trip door Schotland
Roadtrippen door Schotland… Wie wil dat niet?

Wat is een plek in Schotland waar je nog niet geweest bent die je graag zou ontdekken (zodra het weer kan natuurlijk)?

Isle of Skye. De afgelopen jaren was het daar zó druk met toeristen dat ik het bewust gemeden heb, maar het is schitterend en staat natuurlijk nog hoog op de wensenlijst.

Ik hoop daar een keer in een najaar een road trip te maken en alle mooie plekjes op een rustig tempo te bewonderen.

Heb je het Loch Ness Monster al een keer gespot? 😉

Maar natuurlijk! Vergroot je kansen door de Nessie Hunter te bezoeken, die in een caravan woont op Dores Beach aan Loch Ness.

Hij heeft zijn leven gewijd aan het vinden van het monster van Loch Ness, dus hij wijst je de goeie kant op. Je moet gewoon goed opletten en een flinke slok Schotse Whisky helpt ook ; )

Bedankt voor je leuke antwoorden Nathalie. We weten zeker dat de lezers van The London Tester uit dit interview en de rest van je website ontzettend veel leuke tips kunnen halen voor hun eigen Schotland reis!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

BLIJF NATHALIE VOLGEN!

ONTDEK SCHOTLAND

Plan je bezoek aan Schotland: vervoer, accommodatie, restaurants, activiteiten en nog veel meer!

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

2 gedachten over “Website Tip: SchotlandInfo.nl – door Nathalie Paak”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.