10 Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

20+ Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven

Er zijn heel wat leuke Engelse Kinderboeken in de wereld, maar welke zijn nou écht de moeite waard om cadeau te geven?

The London Tester put uit de eigen collectie en deelt favoriete titels met je, aangevuld met enkele goede suggesties van anderen – geschikt voor diverse leeftijden en niveaus van taalbeheersing (en stiekem ook leuk voor volwassenen, natuurlijk!)

Veel leesplezier!

VOLG THE LONDONTESTER OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >

TIPS VOOR LEUKE ENGELSE KINDERBOEKEN

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

Paddington Classic Adventures Box Set

Als er iets Brits is, dan is het Paddington Bear wel! Met deze klassieke box set krijg je drie verhalen prachtig gebundeld: A Bear Called Paddington, More about Paddington, Paddington Helps Out.

Met de originele tekst van Michael Bond en zwart-wit illustraties van Peggy Fortnum.

Engelstalig.

Spot Goes to the Park – Eric Hill

Wie kent de boekjes van Dribbel (Spot) niet? Ik ben er groot mee geworden.

In dit boekje jaagt Spot zijn bal door het park en ontmoet onderweg vrienden, in een avontuur met verrassingen verborgen onder flapjes die peuters kunnen optillen.

Engelstalig. Van veel Spot boekjes is ook een Nederlandstalige versie verkrijgbaar, dus goed voor iedereen die net begint met Engels leren.

Nessie The Loch Ness Monster – Richard Brassey

Miljoenen jaren geleden was de noordpunt van Schotland een apart eiland, totdat het op het vasteland stortte. De prehistorische zeemonsters haastten zich om te ontsnappen … allemaal behalve Nessie!

Dit vind ik zo’n leuk boekje! Perfect om kinderen voor te bereiden op een reis naar Schotland, of om gewoon zelf van te genieten.

Engelstalig. Blokjes tekst met korte zinnen, voor beginnende leerlingen van de Engelse taal (maar vanwege onderwerp ook nog leuk voor kinderen die iets ouder zijn).

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

LEER ENGELS MET THE LONDON TESTER

Wil je Engels leren voor school of studie, of breid je gewoon graag zelf je woordenschat uit? Dan helpen we je graag verder!

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Roald Dahl Box Set

De leukste boeken van Roald Dahl verzameld in één prachtige box set (Engelstalig). Dat is nog eens een uniek cadeau!

Met onder andere: The BFG, Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, Esio Trot, George’s Marvellous Medicine, The Witches en James and the Giant Peach.

Vind hier een compleet overzicht van al het werk van Roald Dahl >>

Sausages! – Jessica Souhami

Als een arme houthakker genaamd John een elf in nood helpt, beloont de elf hem met drie magische wensen. Terwijl John en Martha zitten te dromen over wat ze kunnen vragen, roept een toevallige opmerking van John het verschijnen op van enkele zinderende, sappige worstjes! Maar het argument dat dit tussen het paar veroorzaakt, leidt tot een heel dwaze situatie, die alleen hun laatst overgebleven wens kan waarmaken.

Engelstalig. Iets langere zinnen, maar nog steeds redelijk kort en duidelijk. Geschikt voor beginnende leerlingen.

Aliens In Underpants Save The World – Claire Freedman & Ben Cort

Een van mijn favoriete Engelse boeken!

Aliens houden van onderbroeken en het is een geluk dat ze dat doen, want broeken hielpen ons universum te redden, klinkt gek, maar het is waar! : )

Engelstalig. Korte zinnen in blokjes tekst, geschikt voor beginners maar ook nog leuk voor oudere leerlingen van de Engelse taal.

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

The Tower Bridge Cat – Tee Dobinson

Dit leuke verhaal voor kinderen is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van bus 78 die in 1952 over de opening van Tower Bridge sprong.

Met in de hoofdrol Bella, The Tower Bridge Cat.

Engelstalig.

The Tower Bridge Cat and The Baby Whale – Tee Dobinson

Een babywalvis zit vast onder Tower Bridge en een gigantisch schip komt de rivier op die hem zal pletten als Bella de Tower Bridge kat hem niet redt. Zou het goed aflopen?

Engelstalig.

Tales From Shakespeare – Marcia Williams

In deze prachtige verzamel box kun je de meest bekende toneelstukken van William Shakespeare vinden, aangepast voor jeugdige lezers door Marcia Williams.

Ze heeft een kenmerkende stripstijl, maar gebruikt wel het Shakespeare’s Engels, waardoor dit een speelse manier is om met het werk van deze beroemde toneelschrijver in aanraking te komen.

De box is Engelstalig en bestaat uit 14 boeken met onder andere Romeo and Juliet, A Midsummer Night’s Dream, Macbeth en Hamlet.

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

Bear on a Bike – Stella Blackstone & Debbie Harter

Ga mee met Bear terwijl hij verschillende vormen van transport uitprobeert en met elk een avontuur beleeft. Rijm en herhaling ondersteunen de reizen, terwijl Bear een vlot, een raket, een zeilboot, een fiets, een stoomtrein en een koets bestuurt.

Engelstalig. Zinnen zijn kort en groot lettertype. Perfect voor beginners.

Tyrannosaurus Drip – Julia Donaldson & David Roberts

Iedereen weet dat tyrannosaurussen groot en eng zijn, dus wanneer het ei van een kalme eendenbekdinosaurus in het verkeerde nest terechtkomt, zal er zeker verwarring ontstaan!

Engelstalig. Langere zinnen en grotere tekst blokken, dus meer geschikt voor kinderen die al een beetje Engels beheersen.

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

The Museum – Lift-the-Fact Book

Kijk binnen in het British Museum in Londen en ontdek de prachtige tentoonstellingen en verhalen van bezoekers en mensen die er werken!

Onder meer dan 50 flapjes vind je onder andere dinosaurussen, de eerste mensen, de middeleeuwen en onze moderne wereld.

Bekijk alle leuke kinderboeken van of over het British Museum hier >>

Peppa Pig: Little Library

De Peppa Pig Little Library is een schattige collectie van zes stevige mini kartonnen boekjes, gebaseerd op de favoriete personages uit Peppa Pig.

De achterkanten van de zes boeken vormen samen een puzzel! 

Engelstalig.

Pop-up Palace Pets And Other Royal Beasts

Dit pop-up boek staat vol met koninklijke dieren door de eeuwen heen en zit boordevol feiten, flapjes en verrassende verhalen.

Je maakt een reis door de tijd met dit boekje voor dierenliefhebbers dat is uitgegeven in samenwerking met Historic Royal Palaces

Engelstalig.

Frog Is Frightened – Max Velthuijs

We kennen natuurlijk allemaal de boeken over Kikker van de Nederlandse kunsternaar Max Velthuijs.

Veel van zijn boeken zijn in het Engels vertaald, waaronder deze titel, waarin Frog een beetje bang is.

De boekjes lijken eenvoudig, maar de zinnen zijn best lang en de tekst blokken groot. Voor iets meer gevorderde lezers van het Engels dus (het helpt om de Nederlandse versie ernaast te houden natuurlijk)

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

Little Miss: My Complete Collection Box Set

Alle 36 Little Miss-verhalen in één mooie boxset! Engelstalig.

Deze prachtige set bevat de complete collectie van 36 tijdloze Little Miss-verhalen.

Met onder andere: Little Miss Naughty (Mevrouwtje Ondeugend), Little Miss Sunshine (Mevrouwtje Zonneschijn) en Little Miss Chatterbox (Mevrouwtje Kletskous).

Zie alle losse boekjes hier >>

Mr Men: My Complete Collection Box Set

Alle 48 Mr Men-verhalen in één mooie boxset! Engelstalig.

Deze prachtige set bevat de complete collectie van 48 tijdloze Mr. Men-verhalen.

Met onder andere: Mr. Tickle (Meneertje Kietel), Mr. Bump (Meneertje Bots) en Mr. Strong (Meneertje Sterk).

Zie alle losse boekjes hier >>

Pete’s a Pizza – William Steig

Als Pete in een slecht humeur is, verandert zijn vader hem in een pizza door hem eerst als deeg te rollen en vervolgens te doen alsof hij hem ingrediënten geeft tot de laatste, hilarische persoonlijke toevoeging.

Engelstalig. Geschikt voor kleinere kinderen, omdat je leuk met het boek kunt meespelen, maar ook voor kinderen die net beginnen met Engels leren door de korte zinnen en grote tekst.

Old Tom’s Holiday – Leigh Hobbs

Wanneer Angela Throgmorton een volledig betaalde luxe vakantie wint, moet ze haar schurftige maar lieve kat Tom achterlaten, maar dan verandert een geweldige verrassing Angela’s eenzame reis in een vakantie voor twee.

Engeltalig. De zinnen zijn redelijk eenvoudig en het boekje is geschikt voor zowel jonge als iets oudere kinderen die net Engels leren.

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

Harry Potter Boxset

Dit is een prachtige boxset met alle zeven Harry Potter-romans. Deze edities lezen gemakkelijk weg en zijn mooi gebundeld. 

Het verhaal in het kort: Harry Potter denkt dat hij een gewone jongen is, maar dan begint hij mysterieuze brieven te ontvangen die zijn leven voor altijd veranderen. Hij gaat naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. De reden: Harry Potter is een tovenaar!

Deze Engelstalige versies zijn geschikt voor de gevorderde lezer en ook voor volwassenen die de Engelse taal al vrij goed beheersen.

Ik hoop dat je goede inspiratie voor leuke Engelse kinderboeken hebt opgedaan door dit artikel. Weet je nog een tof boek om aan de lijst toe te voegen? Laat het ons dan zeker weten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

MEER CADEAUIDEEËN MET EEN BRITS TINTJE

Disclaimer – De links op deze pagina kunnen zogenaamde “affiliate links” zijn. Mocht je iets via deze websites kopen dan kost jou dat niets extra, maar krijgen wij een kleine commissie. Hiermee kunnen we de informatie op deze website gratis voor je houden, dus bedankt voor je steun! 

BEWAAR OP PINTEREST:

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

Leuke Engelse Kinderboeken om Cadeau te Geven || The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.