Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland

Als onderdeel van de #LoveGREATBritain blogger campagne reisde ik met de trein door Midden (‘The Midlands’) en Zuidoost Engeland op zoek naar ‘amazing moments‘ om te filmen. 

Het was een behoorlijke onderneming, want ik moest een balans zien te vinden tussen de fysieke afstand die ik moet afleggen (6 steden in 4 dagen), al het videomateriaal schieten op de juiste tijden van de dag, daarnaast foto’s en aantekeningen maken, de lokale contactpersonen van de locaties ontmoeten, spreken met mensen van de hotels, restaurants, winkels en attracties en ook nog een beetje proberen van het moment te genieten en om me heen kijken waar ik eigenlijk was. Zelfs al reisde ik maar door een relatief klein deel van Engeland, ik had snel door dat hier wel weken kunt rondbrengen en nog niet alles kunt zien!

Toch heb ik ondanks de campagne-stress veel van Engeland kunnen zien en ik ben zeker op plaatsen geweest waar ik graag nog eens zou terugkomen. 

Vandaag deel ik mijn beste ontdekkingen met je en vulde ik deze reisbeschrijving aan met een paar stops die Nick en ik op andere momenten al een keer bezocht hadden. Hopelijk vind je het handig bij het voorbereiden van je eigen roadtrip door midden en zuidoost Engeland!

RONDREIS ENGELAND

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

1. Oxford

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

We beginnen met een stad die geen onderdeel van de campagne uitmaakte, maar toch wel zeker op je lijstje moet staan met plekken die je wilt bezoeken in Engeland! Deze stad heeft waarschijnlijk niet veel introductie nodig: het is de plek waar een van de meest belangrijke universiteiten in Groot-Brittannië staat. De stad heeft daarnaast voorbeelden van bijna alle Engelse architecturale periodes sinds de laat-Saksische periode, dus als je interesse hebt in geschiedenis, dan is dit echt een plek voor jou!

Aanbevolen Tijd: Ten minste 1 volle dag, maar ik zou proberen hier te overnachten om echt alles een beetje relaxed te kunnen zien. 

Aanbevolen Hotel: Ik verbleef hier bij een vriendin, dus check booking.com voor de laatste deals voor alle soorten accommodatie.

Lees meer over Oxfordwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Fietstocht in Oxford ** Bezoek het Kasteel van Oxford met Gids ** Wandeltocht door de stad en Universiteit van Oxford ** Oxford en Cambridge Dag Tour (Golden Tours)

2. Stratford-upon-Avon

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

De stad Stratford-Upon-Avon ken je misschien als de 16e eeuwse geboorteplaats van William Shakespeare. Als je gek bent op geschiedenis, literatuur en theater, dan kan je deze plek niet overslaan! Bij The Royal Shakespeare Company kun je de bekendste toneelstukken van Shakespeare en andere schrijvers bekijken in het Royal Shakespeare Theatre en naastgelegen Swan Theatre aan de rivier de Avon. Neem ook zeker een stadswandeling en geniet van een cocktail op het dak van het RSC theatre, vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt!

Lees meer in deze blog: Wat te doen in Stratford-Upon-Avon?

Aanbevolen Tijd: Ten minste één volle dag, hoewel ik ook hier zou blijven overnachten de volgende keer om iets meer van de overige historische gebouwen te kunnen bezoeken. 

Aanbevolen Hotel: Ik heb hier niet overnacht, dus kijk even op booking.com voor de laatste deals van accommodatie

Lees meer over Stratford-Upon-Avonwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Shakespeare Houses & Gardens Pas ** Shakespeare Schoolroom & Guildhall

3. Birmingham

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Ik was slechts een paar uurtjes in Birmingham voor een heerlijk diner bij Asha’s Indiaas restaurant,  maar dit is echt een stad waar ik graag een keertje zou terugkomen. De stad is gegroeid van een middeleeuwse marktplaats tot enorme welvarende stad en tijdens de jaren ’60 was Birmingham dé plek voor muziekliefhebbers. Het was te vergelijken met de muziek scène als in Liverpool met veel bands die vanuit hier internationaal succes behaalden. En voor zover ik het kon zien toen ik in de avond aankwam, kun je hier ook heerlijk shoppen!

Aanbevolen Tijd: Ten minste één volle dag.

Aanbevolen Hotel: Ik verbleef in het penthouse (jawel!) van Cool Apartments in Birmingham. Op zoek naar iets anders? Check booking.com voor de laatste deals voor andere accommodatie in de stad.

Lees meer over Birminghamwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Asha’s Restaurant ** Harry Potter Studio Tour Vertrek vanaf Birmingham

4. Cambridge

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

De laatste keer dat Nick en ik in deze universiteitsstad waren, was het hartje zomer en kwamen net alle nieuwe studenten kijken waar ze terecht zouden komen… dus het was er echt ontzettend druk. We vonden het wel leuk om even naar het punting te kijken, hierbij proberen mensen met een lage stok een bootje te besturen en niet tegen de andere bootjes en bruggen aan te varen. Dit was erg grappig om te zien. Maar verder kunnen we je echt aanraden Cambridge in de lente of herfst te bezoeken, want dan zal het er een stuk rustiger zijn!

Aanbevolen Tijd: Ten minste een volle dag

Aanbevolen Hotel: We verbleven hier niet ‘s avonds helaas. Check booking.com voor de laatste deals van accommodatie.

Lees meer over Cambridgewww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Cambridge City Sightseeing Bus ** Tour van Kings College Cambridge ** Cambridge Rivier Tour met Scudamore´s Punting ** Punteren in Cambridge – boot te huur ** Oxford en Cambridge Dag Tour (Golden Tours)

5. Norwich

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Tijdens de 11e eeuw was Norwich de grootste stad in Engeland na Londen en waren ze ook een van de meest belangrijke plekken in het hele koninkrijk. De welvaart die door de wolhandel door de middeleeuwen heen groeide, financierde de bouw van vele kerken. Maar er is hier nog zoveel meer te ontdekken! Ik bezocht het geweldige gebouw waarin het Sainsbury’s Centre for the Visual Arts zat, bijvoorbeeld en vond het erg leuk om de achterstraten van Norwich te ontdekken. Hier vind je veel lokale winkeltjes en restaurantjes, zoals de iconische Grosvenor FishBar, waar je zeker moet gaan lunchen.

Aanbevolen Tijd: Ten minste één dag, maar ik kan aanraden hier te overnachten, of zelfs te gaan kamperen/glamping zoals ik deed aan de kust van Norfolk!

Aanbevolen Hotel: Ik kampeerde bij de Whitlingham Broad Campsite in een van hun coole “bell tents”. Check booking.com voor de laatste deals van overige accommodatie in Norwich!

Lees meer over Norwich & Norfolkwww.visitengland.com of www.visitnorwich.co.uk

Aanbevolen Activiteiten: Sainsbury’s Centre for the Visual Arts ** Grosvenor FishBar ** Louis’ Deli

6. Chatham & Rochester

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Nog een plek waar ik al twee keer eerder geweest was in de regio Kent is de plaats Chatham. Hier vind je de legendarische Chatham Historic DockyardHet is een van de grootste originele scheepswerven in het Verenigd Koninkrijk en je kunt hier makkelijk een hele dag rondbrengen en alles leren over de maritieme geschiedenis van het land. Gelegen aan de rivier de Medway liggen ook de Copper Rivet Distillery en Upnor Castle in Rochester. Dit is de plek waar de Nederlanders onder leiding van Admiraal Michiel de Ruyter de Britse zeevaarders verrasten rond 1600 en het grootste deel van hun vloot lieten zinken!

Aanbevolen Tijd: Ten minste een volle dag, maar ik kan je aanraden te blijven overnachten, vooral omdat je alleen al in het maritieme museum de hele dag zoet kunt zijn. 

Aanbevolen Hotel: Ik heb hier zelf niet overnacht, dus  check booking.com voor de laatste deals in Chatham en check booking.com voor de laatste deals in Rochester!

Lees meer over plekken rondom Medway & Kentwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Chatham Historic Dockyard ** Copper Rivet Distillery ** Upnor Castle ** English Heritage Overseas Visitor Pass

7. Canterbury

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Het leuke schattige plaatsje Canterbury is bekend vanwege de iconische kathedraal die in het jaar 597 werd opgericht. De stad was in de middeleeuwen een belangrijke plaats voor pelgrims en je kunt nog steeds de oude muren zien die door de Romeinen rondom het middeleeuwse centrum met kinderkopjes en houten huizen gebouwd werd. Ook hier ben ik een paar keer geweest en vind het altijd leuk om naar de Canterbury Tales te gaan. Dit is een interactieve ervaring waar je een aantal goede verhalen van vroeger kunt horen!

Aanbevolen Tijd: Ten minste één volle dag

Aanbevolen Hotel: Ik heb hier nooit overnacht zelf. Check booking.com voor de laatste deals in Canterbury

Lees meer over Canterbury & Kentwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Canterbury Tales ** Evan Evans Tours – Leeds Castle, Canterbury Cathedral & The White Cliffs van Dover ** Golden Tours – Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover & Greenwich Cruise ** Premium Tours: Leeds Castle, Canterbury, Dover, Greenwich en Thames boottocht (dagtocht)

8. Margate

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Margate is een klein plaatsje aan de Zuidoostkust van Engeland. Het heeft een zandstrand (jawel!), een stenen pier en…. een enorme pretpark met vintage ritjes, wat “Dreamland Margate” heet. Dit gebied is perfect voor wandelaars en fietsers en het “Old Town” heeft een funky sfeer. Ik ben er helaas nog steeds niet geweest, maar het staat hoog op onze agenda!

Aanbevolen Tijd: Ten minste een volle dag

Aanbevolen Hotel: Ik ben hier nog niet geweest. Check booking.com voor de laatste deals!

Lees meer over Margate & Kentwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Dreamland Margate

9. Deal & Dover

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Als je met de veerboot aankomt in Engeland, zal het eerste dat je ziet de imposante White Cliffs of Dover zijn. Maar wist je dat je hier ook op kunt wandelen? Het is een prachtige plek om de zon op te zien komen, kwam ik tijdens de blogcampagne achter. Er zijn ook een serie aan Geheime ondergrondse tunnels uit de oorlog te vinden, die door de kliffen heen lopen. Er is ook een middeleeuws kasteel in Dover zelf te vinden. Hoewel Dover wel hotels heeft, vond ik het denk ik leuker in het naastgelegen dorpje Deal te overnachten, omdat hier iets meer te doen is. Bij het “Royal Hotel” krijg je uitzicht op zee en ze hadden een heerlijk restaurant!

Aanbevolen Tijd: Afhankelijk van wanneer je wilt gaan wandelen in Dover en andere activiteiten die je wilt doen, kun je hier van een halve dag tot wel een volle dag in dit gebied rondbrengen. 

Aanbevolen Hotel: Ik verbleef bij het knusse Royal Hotel in Deal. Check booking.com voor de laatste deals (woordgrapje!) voor hotels in Deal of accommodatie in Dover!

Lees meer over Deal, Dover & Kentwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Evan Evans Tours – Leeds Castle, Canterbury Cathedral & The White Cliffs van Dover ** Golden Tours – Leeds Castle, Canterbury Cathedral, Dover & Greenwich Cruise ** Premium Tours: Leeds Castle, Canterbury, Dover, Greenwich en Thames boottocht (dagtocht)

10. Hastings & Rye

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Je kent Hastings misschien van de 1066 Battle of Hastings, dat in een veld vlakbij werd uitgevochten waar nu Battle Abbey staat. De Normandische ruïnes van Hastings Castle, ooit het thuis van Willem de Veroveraar (William the Conqueror), kijkt vanaf hier recht uit op het Engelse Kanaal. Vlakbij is het dorpje genaamd Rye, waar je schattige straatjes vindt en veel middeleeuwse houten huisjes. De 14e eeuwse Ypres Tower, die deel uitmaakte van de verdediging van Rya, is nu het Rye Castle Museum, met schilderijen en tentoonstellingen over de lokale geschiedenis.

Aanbevolen Tijd: Wij zijn hier 1 nachtje, 2 dagen geweest en dat was meer dan genoeg.

Aanbevolen Hotel: Wij verbleven bij een vreselijk hotel, dus check booking.com voor betere deals voor hotels in Hastings

Lees meer over Hastings, Rye & East Sussexwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: 1066 Battle of Hastings, Abbey and Battlefield ** Hastings Castle ** Smugglers Adventure ** Rye Castle Museum ** Camber Castle ** English Heritage Overseas Visitor Pass

11. Brighton

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Brighton is het meest populaire Engelse seaside resort town en het is maar een uurtje ten zuiden van Londen. Het strand bestaat helaas uit kiezels, maar dat schijnt de locals niet zoveel uit te maken. Het wordt in ieder geval goedgemaakt met een grote hoeveelheid arcadespellen en kermisritjes op Brighton Pier. Tijdens ons laatste bezoek bezochten we het prachtige Royal Pavilion, dat zowel van buiten als van binnen koninklijke allure heeft. Nog een gebied dat je niet mag missen is het creatieve wijkjes genaamd ‘North Laines‘. Hier vind je veel leuke onafhankelijke winkeltjes met (handgemaakte) en lokale cadeautjes.

Aanbevolen Tijd: Ten minste een volle dag, maar je kunt hier ook lekker overnachten en dan nog een dagje shoppen of strand eraan plakken. Je kunt ook nog het naastgelegen dorpje Hove bezoeken.

Aanbevolen Hotel: Wij verbleven bij het funky Pelirocco Hotel in Brighton. Check booking.com voor de laatste deals op andere accommodatie!

Lees meer over Brightonwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Stadstocht Brighton ** Royal Pavilion Brighton ** SEA LIFE Brighton Aquarium ** Brighton North Lane 

Winkel Suggesties: Bluebird Tea & Co ** Peach Blossom ** Little Beach Boutique

12.  Southampton

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

De ommuurde stad Southampton staat bekend als de Cruise Capital van Europa en elk jaar komen er meer dan 4 miljoen bezoekers naar deze havenplaats in het zuiden van Engeland. Vanuit Londen ben je hier al in ongeveer 1 uur en 20 minuten met de trein, dus perfect voor een dagtripje! Er is een leuke mix aan historische en moderne gebouwen, veel mogelijkheden tot lekker shoppen en ze hebben zelfs hun eigen brouwerij!  Oh, en zei iemand dat de Titanic hier ooit vertrokken is?! Er is een goed museum waar je alles over de geschiedenis van het schip en haar tragische vaart kunt leren. 

Aanbevolen Tijd: Ten minste één volle dag.

Aanbevolen Hotel: Ik verbleef bij het Ennio’s Boutique Hotel in Southampton, maar dat was niet heel spannend. Ik zou je aanraden eens bij het The Pig in the Wall Hotel in Southampton te kijken! Check booking.com voor de laatste deals voor andere accommodatie!

Lees meer over Southampton & Hampshirewww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: See Southampton Walking Tours ** Tudor House and Garden ** Medieval Merchant’s House ** SeaCity Museum ** Dancing Man Brewery ** Studio 144

13. Isle of Wight

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Het eiland Wight (Isle of Wight) is het grootste en op twee na meest dicht bevolkte eiland in Engeland. Het was ooit het thuis van Queen Victoria, de plek waar ‘s werelds eerste hovercraft vertrok en waar ze tests en ontwikkelingen doen van Britse ruimteraketten! Het eiland heeft veel stranden en promenades. Er zijn zelfs overblijfselen van dinosaurussen en fossielen te vinden in gebieden zoals Compton Bay en Yaverland Beach! Op het eiland’s meest westelijke punt vind je The Needles: drie enorme witte kalkrotsen die worden bewaakt door een 19e eeuwse vuurtoren. 

Aanbevolen Tijd: Wij sliepen een nachtje op het eiland en hadden iets minder dan 2 dagen, wat veeeeel te weinig was! Ik kan je echt sterk aanraden minimaal 2-3 nachten te boeken, want het eiland is enorm en er is superveel te zien!

Aanbevolen Hotel: Wij verbleven bij het “Fore & Aft” self catering appartement in de haven van East Cowes. Check booking.com voor de laatste deals voor andere hotels op het eiland.

Lees meer over the Isle of Wightwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Thompson’s Restaurant ** The Coast Bar and Dining Room ** The Garlic Farm ** Osborne House ** English Heritage Overseas Visitor Pass

14. New Forest

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Het gebied van de New Forest in het Zuidoosten van Engeland staat bekend om het National Park vol met heide, bospaden en inheemse pony’s. In de omgeving vind je het National Motor Museum, de Exbury Gardens & Steam Railway en het New Forest Wildlife Park. Een fijne break van de stad! Mis niet het nabijgelegen dorpje Lyndhurst, waar Alice Liddell woonde. Dit is de Alice waar schrijver Lewis Carroll zijn verhaal van Alice in Wonderland op baseerde!

Aanbevolen Tijd: Wij waren hier een weekendje, wat zeker wel het minimum is dat je hier nodig hebt om het gebied een beetje te verkennen. Met zoveel dingen te zien en te doen, kun je hier makkelijk wel een week rondbrengen! Ga ook zeker de omliggende dorpjes bezoeken.

Aanbevolen Hotel: We verbleven in een Airbnb bij ons bezoek aan de New Forest. Check booking.com voor de beste deals in bijvoorbeeld de dorpen Lymington, Lyndhurst, Bransgore, Brockenhurst of Beaulieu!

Lees meer over de New Forestwww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: New Forest Wildlife Park ** National Motor Museum ** Exbury Gardens & Steam Railway

15. Stonehenge

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Het prehistorische monument van Stonehenge bestaat uit een ring van staande stenen, elk ongeveer 4 meter hoog en 25 ton zwaar. Op de plek kun je een uitstekende tentoonstellingsruimte en bezoekerscentrum vinden met meer dan 250 eeuwenoude objecten. Dit is ook de plek waar je een 5500 jaar oude man kunt zien en waar je in een aantal huizen uit de vroege Steentijd kunt stappen. 

Aanbevolen Tijd: Je hebt voor alleen Stonehenge een paar uurtjes nodig, maar ik kan je aanraden zeker ook nabijgelegen plekken als Salisbury en Amesbury te bezoeken. Er is eigenlijk maar één weg langs Stonehenge, dus reken op flink wat verkeer heen en terug. Ik kan je aanraden Stonehenge te combineren met een bezoek aan New Forest.

Aanbevolen Hotel: We verbleven in een airbnb in New Forest. Check booking.com voor aantrekkelijke deals in en rondom Stonehenge. 

Lees meer over Stonehenge & Wiltshirewww.visitengland.com

Aanbevolen Activiteiten: Visit Stonehenge ** English Heritage Overseas Visitor Pass ** Evan Evans Tours – Windsor, Stonehenge & Oxford ** Windsor Castle, Salisbury Cathedral, Stonehenge en Bath – Golden Tours ** Premium Tours: Stonehenge, Bath en Windsor (dagtocht) ** Stonehenge Halve-Dag Bus Tour vanuit London (Golden Tours) ** Stonehenge Direct – Premium Tours

Heb jij ooit een van deze plekken in Engeland bezocht? Welke staat bovenaan jouw bucket list? Meer inspiratie voor je Engeland road trip vind je op: jointheworld.visitbritain.com

BEWAAR OP PINTEREST:

Rondreis Engeland: Hoogtepunten in Midden- en Zuidoost Engeland || The London Tester

Disclaimer: Dit artikel is onderdeel van de #lovegreatbritain campagne, gecreëerd en gemanaged door iambassador in samenwerking met Visit Britain en Visit England. Twee delen van mijn reis werden gesponsord door TrainlineAlle foto’s in dit artikel zijn van mijzelf, behalve als anders is aangegeven. 

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.