Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Reisadvies Groot-Brittannië: Kunnen We Weer Reizen – Of Toch Niet?

UPDATE 8 JULI 2021: Het Verenigd Koninkrijk staat momenteel op CODE ORANJE, omdat het door het coronavirus een zeer hoog-risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus te vinden is. Dit houdt dus in dat reizen alleen wordt geadviseerd wanneer het echt noodzakelijk is.

Er geldt bij aankomst een strikte thuisquarantaine van 14 dagen, opgelegd door de Britse overheid. Ook als je vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland reist, moet je je voor vertrek laten testen, een quarantaineverklaring bij je hebben en moet je bij thuiskomst verplicht in (thuis)quarantaine.

In dit artikel heb ik alle overige aangepaste reisinformatie en links naar handige websites voor je op een rijtje gezet.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

REISADVIES GROOT-BRITTANNIË 2021

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Code Oranje

Op 15 augustus 2020 is de kleurcode van het land aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) en dat is het sindsdien eigenlijk ook zo gebleven.

Je kunt het meest huidige advies hier vinden >>

Op het Kanaaleiland Guernsey moet je in (thuis)quarantaine als je nog niet volledig gevaccineerd bent en ook op Jersey zal het testen en mogelijke isolatie afhangen van je status qua vaccinatie. Als je volledig bent gevaccineerd, moet je bij aankomst worden getest en hoef je niet te isoleren.

Voor Ierland kun je hier het meest huidige advies lezen. Tot 19 juli 2021 raadt de Ierse overheid alle niet-noodzakelijke reizen naar Ierland af en is er isolatieplicht. Na deze datum kun je met een coronabewijs naar Ierland reizen als je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, je kunt laten zien dat je hersteld bent van COVID-19 of als je negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur. Je hoeft dan niet in quarantaine.

Blijf op de Hoogte!

Let erop dat de lokale overheden ter plaatse elk moment nieuwe maatregelen kunnen nemen die op wat voor manier invloed kunnen hebben op je bezoek aan Groot-Brittannië.

Zo zou je onder andere aan de grens op symptomen kunnen wordt gecontroleerd (met warmtecamera’s of thermometer ‘pistolen’), of kunnen er bij een nieuwe uitbraak verscherpte regels komen.

Daarom is het van extra belang dat je op de hoogte blijft van alle laatste ontwikkelingen en altijd de Nederlandse en de Britse regels opvolgt.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

‘We’re Good To Go’ Keurmerk

Op veel plekken in Groot-Brittannië zijn de horeca en attracties weer geopend en zijn er zijn er maatregelen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, bijvoorbeeld door verplichte reserveringen, afzetten van bepaalde ruimtes en/of zit-plekken, beperkte bezoekersaantallen en het instellen van eenrichtingsverkeer of andere praktische aanwijzingen.

Om je te helpen bij het plannen van je reis naar het Verenigd Koninkrijk heeft het verkeersbureau van VisitBritain samen met het verkeersbureau VisitEngland en de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe veiligheidsstandaard voor de Britse bezoekersindustrie gelanceerd.

Met het ‘We’re Good To Go’ keurmerk kunnen ondernemingen aantonen dat ze voldoen aan de regels en adviezen van de overheid voor de volksgezondheid.

De ondernemingen hebben een COVID-19 risico-inventarisatie gedaan en uitgebreid gecontroleerd of alle benodigde veiligheidsmaatregelen- en processen zijn uitgevoerd.

Om het keurmerk te ontvangen moeten ondernemingen een ‘self-assessment’ uitvoeren op een online platform. Na het invullen van een controlelijst die bevestigt dat alle noodzakelijke processen deel uitmaken van de bedrijfsvoering, ontvangt de ondernemer een certificaat en mag de zaak het keurmerk zichtbaar gebruiken.

Voor extra zekerheid houdt een alert-systeem de ondernemers op de hoogte van wijzigingen in de officiële richtlijnen. Zo kun jij de aangesloten attracties, horeca en andere toeristische ondernemingen met een gerust hart bezoeken.

Je kunt het keurmerk vinden op de websites en social media kanalen van de plekken die jij wilt bezoeken.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Extra Reistips

  • Plan je trip zoveel mogelijk van tevoren.
  • Kijk online of je van tevoren een ‘timed-slot’ (vaste bezoektijd) moet reserveren voor attracties.
  • Controleer of de belangrijkste voorzieningen zoals parkeerplaatsen en toiletten geopend zijn bij de attractie die je wilt bezoeken (ook voor natuur-attracties zoals nationale parken!)
  • Vermijd populaire attracties en zoek een de buitenwijken en niet voor de hand liggende attracties van steden op!
  • Hou je aan de regels voor social distancing.
  • Een mondkapje (over mond én neus!) is verplicht in al het openbaar vervoer, taxi’s en sommige winkels vragen hier ook om (een vriendin in Ierland vertelde me dat het daar in alle winkels verplicht is!)
  • Controleer of jouw bankpas geschikt is voor pinnen/contactloos betalen in het buitenland. Veel zaken accepteren momenteel geen contant geld.
  • Neem je eigen handontsmettingsmiddel mee en was regelmatig je handen.
  • Raadpleeg gelijk een arts als je koorts en luchtwegklachten krijgt.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Belangrijke Websites

Londen Reistips

Vind Leuke Wandelroutes in onze Stedentrip Londen Gids >>


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.


Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Voorlopig nog niet toe aan reizen? Ik kan me voorstellen, ik ben er zelf ook nog een beetje nerveus voor om heel eerlijk te zijn! Een ritje naar de supermarkt is voor mij nog steeds spannend genoeg, haha.

Om Groot-Brittannië een beetje in huis te halen, bekijk de leukste Britse en Ierse shows op Netflix, of maak bijvoorbeeld ons Scones Recept! Wel even je mondkapje afdoen voor het eten 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.