Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend – Of Toch Niet?

UPDATE 22 OKTOBER: Het Verenigd Koninkrijk staat momenteel op CODE ORANJE, wat inhoud dat reizen alleen wordt geadviseerd wanneer het echt noodzakelijk is.

Er geldt bij aankomst een strikte thuisquarantaine van 14 dagen, opgelegd door de Britse overheid. In dit artikel heb ik alle overige aangepaste reisinformatie en links naar handige websites voor je op een rijtje gezet.

VOLG ONS OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

REISADVIES GROOT-BRITTANNIË 2020

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Code Oranje

Op 15 augustus 2020 is de kleurcode van het land aangepast van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Als je vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkomt in Nederland hoeft je NIET in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland. [huidig advies >]

Op de Kanaaleilanden Guernsey moet je verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine en op Jersey kun je óf een negatieve COVID-19 test (niet ouder dan 72 uur, kan ook bij aankomst gedaan worden) overleggen, of alsnog 14 dagen in (thuis)quarantaine.

Voor Ierland geldt op dit moment nog steeds ‘code oranje’: alleen noodzakelijke reizen. [huidig advies >]

Blijf op de Hoogte!

Let erop dat de lokale overheden ter plaatse elk moment nieuwe maatregelen kunnen nemen die op wat voor manier invloed kunnen hebben op je bezoek aan Groot-Brittannië.

Zo zou je onder andere aan de grens op symptomen kunnen wordt gecontroleerd (met warmtecamera’s of thermometer ‘pistolen’), of kunnen er bij een nieuwe uitbraak verscherpte regels komen.

Zo is er op het moment van schrijven een lokale uitbraak rondom de stad Leicester en is daar een code oranje uitgegeven.

Daarom is het van extra belang dat je op de hoogte blijft van alle laatste ontwikkelingen en altijd de Nederlandse en de Britse regels opvolgt.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

‘We’re Good To Go’ Keurmerk

Op veel plekken in Groot-Brittannië zijn de horeca en attracties weer geopend en zijn er zijn er maatregelen getroffen om bezoekers veilig te kunnen ontvangen, bijvoorbeeld door verplichte reserveringen, afzetten van bepaalde ruimtes en/of zit-plekken, beperkte bezoekersaantallen en het instellen van eenrichtingsverkeer of andere praktische aanwijzingen.

Om je te helpen bij het plannen van je reis naar het Verenigd Koninkrijk heeft het verkeersbureau van VisitBritain samen met het verkeersbureau VisitEngland en de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe veiligheidsstandaard voor de Britse bezoekersindustrie gelanceerd.

Met het ‘We’re Good To Go’ keurmerk kunnen ondernemingen aantonen dat ze voldoen aan de regels en adviezen van de overheid voor de volksgezondheid.

De ondernemingen hebben een COVID-19 risico-inventarisatie gedaan en uitgebreid gecontroleerd of alle benodigde veiligheidsmaatregelen- en processen zijn uitgevoerd.

Om het keurmerk te ontvangen moeten ondernemingen een ‘self-assessment’ uitvoeren op een online platform. Na het invullen van een controlelijst die bevestigt dat alle noodzakelijke processen deel uitmaken van de bedrijfsvoering, ontvangt de ondernemer een certificaat en mag de zaak het keurmerk zichtbaar gebruiken.

Voor extra zekerheid houdt een alert-systeem de ondernemers op de hoogte van wijzigingen in de officiële richtlijnen. Zo kun jij de aangesloten attracties, horeca en andere toeristische ondernemingen met een gerust hart bezoeken.

Je kunt het keurmerk vinden op de websites en social media kanalen van de plekken die jij wilt bezoeken.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Extra Reistips

  • Plan je trip zoveel mogelijk van tevoren.
  • Kijk online of je van tevoren een ‘timed-slot’ (vaste bezoektijd) moet reserveren voor attracties.
  • Controleer of de belangrijkste voorzieningen zoals parkeerplaatsen en toiletten geopend zijn bij de attractie die je wilt bezoeken (ook voor natuur-attracties zoals nationale parken!)
  • Vermijd populaire attracties en zoek een de buitenwijken en niet voor de hand liggende attracties van steden op!
  • Hou je aan de regels voor social distancing.
  • Een mondkapje (over mond én neus!) is verplicht in al het openbaar vervoer, taxi’s en sommige winkels vragen hier ook om (een vriendin in Ierland vertelde me dat het daar in alle winkels verplicht is!)
  • Controleer of jouw bankpas geschikt is voor pinnen/contactloos betalen in het buitenland. Veel zaken accepteren momenteel geen contant geld.
  • Neem je eigen handontsmettingsmiddel mee en was regelmatig je handen.
  • Raadpleeg gelijk een arts als je koorts en luchtwegklachten krijgt.

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Belangrijke Websites

Londen Reistips

Vind Leuke Wandelroutes in onze Stedentrip Londen Gids >>


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.

Stedentrip Londen Ebook door The London Tester

Reisadvies Groot-Brittannië: De Deuren Zijn Weer Geopend - En Nu? || The London Tester

Nog niet toe aan reizen? Ik kan me voorstellen, ik ben er zelf ook nog een beetje nerveus voor om heel eerlijk te zijn! Een ritje naar de supermarkt is voor mij op dit moment nog spannend genoeg, haha.

Om Groot-Brittannië een beetje in huis te halen, bekijk de leukste Britse en Ierse shows op Netflix, of maak bijvoorbeeld ons Scones Recept! Wel even je mondkapje afdoen voor het eten 😉

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

THE LONDON TESTER REISWINKEL

In onze shop vind je zowel praktische reisproducten als originele cadeautjes, verzameld voor en door reizigers met een passie voor Londen en het Verenigd Koninkrijk.

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.