Nieuwe Campagne Visit Wales voor 2019: "The Year of Discovery" || The London Tester

Nieuwe Campagne Visit Wales voor 2019: “The Year of Discovery”

Na een jaar lang de indrukwekkende kustlijn van Wales te hebben gevierd gedurende de ‘Year of the Sea,’ moedigt Visit Wales dit jaar iedereen aan Wales -en daarbij zichzelf- te (her)ontdekken.

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

WALES BEZOEKEN

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet veel van Wales gezien hebt. Mijn moeder zegt net dat ik kennelijk last heb van geheugenverlies. Ik bezocht als kind in Wales het kasteel van Caernarfon, liepen over het strand van Aberystwyth, ging met de trein Mount Snowdown op en hebben gekampeerd op diverse heuvels door het land. Eh… kennelijk heb ik toch meer gezien dan ik wist, haha oeps!

Wat ik me wel kan herinneren van de laatste jaren, is dat ik Cardiff bezocht (zeker een aanrader!) een uitstapje maakte naar het Brecon Beacons Nationaal Park en samen met Nick een weekendje op het eiland Anglesey in een airstream camper kampeerde.

Nu lijkt dat natuurlijk best veel, maar Wales is zo enorm, er is nog heel wat meer te ontdekken!

Ontdek Wales

Gelukkig is dat ook precies wat het toerismebureau Visit Wales voor 2019 als slogan heeft: ze zijn van plan alle delen van Wales onder de aandacht te brengen, met als insteek dat reizigers ook nieuwe delen van het land gaan bezoeken.

Nou denk ik dat er vooral vanuit Nederland nog maar weinig mensen zijn die naar Wales gaan, omdat het echt wel een stuk rijden is, maar ik denk dat het wel een land is waar Nederlanders echt van kan kunnen genieten. 

Met veelzijdige outdoor, avontuurlijke en culturele ervaringen door heel Wales, is er genoeg te ontdekken. 

Nieuwe Campagne Visit Wales voor 2019: "The Year of Discovery" || The London Tester
Bwlch Tal-y-llynFoto Credit: Visit Wales / Cymru Wales

Verborgen Schatten in Wales

Of je er nu voor kiest langs de Welshe kust te wandelen, of -als je durft- van de kliffen te springen (dit noemen ze ‘coasteering), van de snelste zipline ter wereld te roetsjen, een van de meer dan 600 kastelen te bezoeken of een van de drie nationale parken van Wales in te gaan, er is echt voor ieder wat wils in dit veelzijdige land.

Je kunt ook meer ontdekken over het rijke erfgoed van Wales met een ondergrondse rondleiding door de steenkoolmijnen, zoals wij deden bij ons bezoek aan het Big Pit Blaenavon National Coal Museum. Echt geweldig! 

The Wales Way

Om je te helpen je reis in kaart te brengen is “The Wales Way” ontwikkeld. Dit is een trio van nationale routes waarbij je kunt genieten van prachtige landschappen en uitzichten op de kust, maar ook van de bruisende steden, dorpen en de verschillende bezienswaardigheden door het land.

Er zijn ook veel mogelijkheden om de auto even te laten staan en de route al wandelend of fietsend te vervolgen. Een onderdeel is bijvoorbeeld het “Wales Coast Path” en vele andere National Trails. 

Ontdek Wales Website

Naar de website van The Wales Way is er ook een speciale Nederlandstalige website ontwikkeld, waarbij je alles te weten kunt komen over stedentrips, fly & drives en wandelvakanties door heel Wales. 

Op de site kun je complete reizen boeken waarbij de vlucht met KLM naar Cardiff, overnachtingen en lokaal vervoer al zijn inbegrepen! Kijk voor alle website links onderaan dit artikel. 

Nieuwe Campagne Visit Wales voor 2019: "The Year of Discovery" || The London Tester
Coed y BreninFoto Credit: Visit Wales / Cymru Wales

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester

PRAKTISCHE INFORMATIE

Website Visit Wales: www.ontdekwales.nl

Website The Wales Way: www.thewalesway.com

Foto Credit Cover: Visit Wales / Cymru Wales

ONTDEK WALES

Plan je bezoek aan Wales: vervoer, accommodatie, restaurants, activiteiten en nog veel meer!

The London Tester - Trip Planning Londen + Engeland, Wales, Schotland & Kanaaleilanden

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.