The Lion King Musical Londen: Een Spetterende Show en Kijkje Achter de Schermen

The Lion King Musical Londen: Een Spetterende Show en Kijkje Achter de Schermen

Het stond al zo lang op ons wensenlijstje: The Lion King Musical in de West End van Londen zien! En vorige week was het dan eindelijk zover. Maar het werd nog beter: we mochten na afloop van de show ook achter de schermen komen en alle kostuums en decorstukken van dichtbij bekijken. 

Hier is onze review van deze geweldige avond:

VOLG ONS OOK OP INSTAGRAM @THELONDONTESTER >>

THE LION KING IN LONDEN ZIEN

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester

KOOP VOORDELIGE TICKETS

Lyceum Theatre Londen: Een Groots Entree

Bij aankomst van het Lyceum Theater staan de dranghekken en beveiligingsmannetjes al voor de deur. Het neemt een beetje de magie van het binnengaan van een theater weg, maar met alle vervelende gebeurtenissen in Londen de afgelopen tijd is het natuurlijk goed dat er zoveel extra beveiliging is op plekken waar grote groepen mensen samenkomen. 

Het is ook gelijk duidelijk dat Disney’s The Lion King een van de meest populaire musicals in de stad is. De musical speelt in dit theater sinds 1999, dat is dus al bijna 20 jaar!  

Het theater ligt op loopafstand van Covent Garden en het ligt hier al sinds 1765, onvoorstelbaar haast. Door de jaren heen heeft het verschillende gebruiken gekend: van circus werd het een kerk en van zogenaamd ‘Variety House’ werd het een Ballroomzaal en zelfs even een nachtclub. Een plek vol geschiedenis dus!

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
Eenmaal door de dranghekken is de magie gelukkig snel weer terug: een prachtige trap die je de Royal Circle inbrengt. 

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
Een souvenirwinkel met net even te dure spullen mag natuurlijk niet ontbreken

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
Voor de show begint wachten we in deze prachtige ruimte in de Royal Circle, waar we straks zitten. Natuurlijk kunnen we het niet laten iets bij het schattige snoepstalletje te kopen!


Plan Eenvoudig Je Londen Trip!

Wil jij binnenkort naar Londen en weet je niet hoe je je tijd het beste moet indelen? Welke bezienswaardigheden nou écht de moeite waard zijn? Waar de leukste cafeetjes en winkels zitten?

Dan is onze uitgebreide weekendgids vast iets voor jou:
– Meer dan 100 pagina’s met inspiratie, informatie en persoonlijke tips.
– 4 Complete wandelroutes, elk met 15-30 stops die zeker de moeite waard zijn!
– 4 Plattegronden die allemaal te openen zijn in Google Maps.


De Zaal: Welkom In De Jungle!

Zodra de zaal open gaat, komen er jungle geluiden je tegemoet en raak je al helemaal in de juiste sfeer. We kijken even wat rond, gaan snel nog even naar de WC en nemen dan plaats op onze (perfecte) stoelen: D12 en D13, wat op het eerste balkon redelijk vooraan is, in het midden. We mogen niet klagen!

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
We zitten er klaar voor! Geheel in traditie koop ik nog snel even een programmaboekje

KOOP VOORDELIGE TICKETS

De Show: Een Groot Spektakel

Al vrij snel nadat we zitten gaan de lichten uit en stapt actrice Brown Lindiwe Mkhize uit Zuid-Afrika als haar grappige karakter Rafiki op het toneel. In het Zulu barst ze lost: NANTS INGONYAMA BAGITHI BABAAAAA….

De rillingen lopen met gelijk over de armen… dit gaat geweldig worden!

Natuurlijk mochten we tijdens de voorstelling geen foto’s en video maken, dus hier een impressie van Disney zelf:

Prachtige Kostuums

Omdat de hele show over dieren gaat, is er gebruikt gemaakt van maskers, poppen en complete kostuums waar de acteurs ingaan. De mensen worden niet verborgen, maar juist zichtbaar voor het publiek gehouden, zodat je als kijker zowel de dieren ziet als de emoties die de menselijke acteurs op hun gezichten hebben. Dit werkte zo ongelooflijk goed, dat je om een gegeven moment niet meer doorhebt dat je naar mensen kijkt. Het zien van alle mechanismes maakt juist dat je je ogen blijft uitkijken, van begin tot einde. 

Het moment dat alle dieren door de zaal van achteruit naar het podium lopen is bijvoorbeeld een van die hoogtepunten waarbij je je echt even tussen de wilde dieren voelt zitten. Natuurlijk kregen we daar op het balkon daar iets minder van mee, maar je had wel weer een fantastisch overzicht op alle dieren in de zaal én de twee steenbokken in de zijloges. En zodra ze op het podium zijn, WAUW. Die kostuums zijn echt ongelooflijk. 

Later in de show is er nog een moment waar de dieren (vogels) door de zaal komen, en dan staan ze ook op de balkons, wat geweldig is, omdat de hele show dan echt om je heen gebeurd. Prachtig! 

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
“Circle of Life” en Pride Rock – Foto Credit: Disney

The Lion King Musical Londen Review door The London Tester
“One by One” – Foto Credit: Disney

KOOP VOORDELIGE TICKETS

Indrukwekkende Muziek

Tja, wat kan ik zeggen, de show is echt prachtig en volgt helemaal het verhaal uit de originele film, maar omdat die film maar 70 minuten (!) is en de musical bijna twee en een half uur, zijn er natuurlijk wel wat liedjes en scenes toegevoegd.

Maar dat maakt het alleen maar leuker, omdat er wat meer tijd is om naar die prachtige kostuums te kijken, te genieten van de te gekke kinderen die de kleine Simba en Nala spelen (wat deed ik in hemelsnaam toen ik 9 was?!) en te lachen om de komische scènes van Timon en Pumbaa. 

Een van mijn meest favoriete liedjes was het prachtige “He Lives in You”, waar ik bijna de ogen niet droog kon houden: 

Achter De Schermen: Nog Meer Respect!

Terwijl de zaal leegstroomde en iedereen weer langzaam terug in de realiteit stapte, mochten wij het Disney-gevoel nog iets langer bij ons houden, want we werden door een paar mensen opgehaald om via een geheime deur het podium op te stappen. 

Helaas mochten we ook hier geen foto’s maken, dus je moet me maar geloven, maar het was echt tof om te zien hoe ontzettend veel techniek er bij deze show komt kijken. En hoeveel mensen! Er werd ons verteld dat er naast de cast van ongeveer 40 personen er ook nog ongeveer 100 mensen achter de schermen bezig zijn. Dat is dus bijna 3 mensen voor elke acteur/danser/zanger op het podium, wow. 

Alle decorstukken zijn met katrollen tot hoog boven het podium opgehesen en alles lijkt binnen deze chaos precies zijn plaats te hebben. Als we aan de achterkant van het podium afstappen, komen we door een smalle gang, die vol hangt met buffelmaskers uit de beroemde scène waar Mufasa wordt vertrapt, aan in de kleed ‘kamer’ van de acteurs. Ik zeg ‘kamer’, want eigenlijk is het meer een grote kapstok waar alle kleding per acteur, met een grote naamsticker erboven naast elkaar gepropt hangt.

We zien de hyena-pakjes en de schitterend handgeverfde jurken van de leeuwinnen, de met honderden kralen geborduurde kostuums van het ensemble en de spiegels met dozenvol make-up en speciaal gemaakte kwastjes voor elke acteur. 

Alles is met de hand gemaakt en alles heeft zoveel detail dat het haast ongelooflijk is!

Als je interesse hebt in de kostuums, dan kan ik je het kijken van deze video aanraden. Adam Savage (je kent hem vast van de Mythbusters) neemt hier namelijk een close-up kijkje achter de schermen

Er was een aantal jaar geleden een tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum met kostuums uit de Lion King Musical, maar waar ik ook zocht, nergens kan ik vinden of die kostuums er nog steeds te zien zijn.

Hier in ieder geval een foto van hoe de Hyena-Maskers en het kostuum van Scar eruit zien. Het lijkt zwaar allemaal, maar de maskers zijn in het echt bijzonder licht. We mochten een hyena masker vasthouden en omdat alles van een soort helm met daarop een model gemaakt van koolstofvezel (Carbon Fiber), waardoor het voor de acteurs redelijk te doen is hiermee te bewegen en te dansen. Maar toch, hard werken!

Als je nog twijfelt over welke musical in Londen je wilt gaan bekijken en je hebt The Lion King nog niet gezien, dan kan ik je echt aanraden een kaartje voor deze show te bemachtigen, je zult zeker geen spijt krijgen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van The London Tester


PRAKTISCHE INFORMATIE

Coronavirus / COVID-19

Op dit moment gelden er reisbeperkingen van en naar Groot-Brittannië, Ierland en de Kanaaleilanden. Attracties en evenementen die in dit artikel genoemd worden kunnen zijn verplaatst of afgelast.

Kijk voor het huidige reisadvies op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het Verenigd Koninkrijk (NL / BE) en Ierland (NL / BE), Jersey en Guernsey.

De Leeuwenkoning is zo’n klassieker die altijd mooi blijft en met alle kostuums en muziek van Elton John en Tim Rice is dit een spektakel dat je zeker een keertje in je leven gezien moet hebben. Alvast veel kijkplezier!

Koop hier je kaartjes voor The Lion King voor de beste prijs >>

KOOP VOORDELIGE TICKETS

Delen / Bewaren:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.